reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Ostatnio wam pisałam ze mnie brzuch pobolewa jak na okres i lewy jajnik.. Zaczęło się w sobotę 22iego aż musiałam wziąć tabletkę, później się jeszcze kilka razy zdarzyło, a.ostatnie parę dni bolał mnie ten jajnik.. No i wczoraj dostałam @, leci ze mnie jak z kranu. Na szczęście brzuch mnie nie boli..ale ja z reguły nie miałam bolesnych miesiączek. Za to zawsze właśnie pierwsze 2/3 dni mocniejsze krwawienie a później delikatne ale teraz zdecydowanie dużo więcej ze mnie leci, w tym jeszcze malutkie skrzepy i same resztki z połogu, jak mi się skończy @ to będę mega oczyszczona :D

reklama
Cina - u mnie to samo. rano napad. następny będzie pewnie po 18. U nas pomaga chodzenie po schodach.
Zuza - mnie ciągnęły. ważne żeby nie szczypało.
Love - to MIchaś też ładnie sypia!
Zuzzi - kciuki dla Aleksa!
Akuku - zdrówka!

ja już zrzuciłam ciażowe kilogramy, został mi flako-brzuch... a chciałabym jeszcze schudnąć tak z 3-4 kilo.

Dziewczyny, chodziła któraś z niemowlakiem na basen?

Blerka niektórzy zalecają by iść na basen po pierwszych szczepieniach dopiero.

Co do flako brzucha to u mnie nie jest tragicznie ale troszeczkę trzeba będzie popracować nad brzuszkiem

Blerka,
Chodzenie po schodach? Ciekawe co?

Kruszka, wlasnie sie zastanawialam jak wam idzie z kp. Waga mowisz? Ja bym sie nie powstrzymala i wazyla ze 2 razy dziennie minimum!

Love,
Ze mnie tez po tym bolu zaczelo leciec. Ale tez brzuch kazdego dnia spada, wiec wytrzymam te kilka tygodni. Ciekawa jestem jak sie skora zachowa i miesnie bo w koncu to 3ci raz i juz nie jestem nastolatka :-)
A moja waga poki co stoi, na tej diecie cukrzycowej przytylam tylko 7 kg i te 7 zeszlo. Licze, ze jak karmienie sie rozkreci to cos jeszcze spadnie, do tej pory tak bylo.

Cina, Blerka,
Wspolczuje boli brzuszka. Nie tesknie za dzwiekiem suszarki.
Cina, masz juz sposob. Ja tez wszystko z malym na rekach robie, jem, zmywam, gotuje. Chyba pomysle o jakims nosidle albo chuscie.
Jeszcze tydzien i sie okaze czy u nas tez beda bole brzuszka. Poki ci sie prezy ale udaje mu sie odgazowac dzieki temu. Czasem tylko pokrzykuje.

Ostatnia edycja:
Basen to gdzies 3-4 mc, nie?
Najlepiej pediatry zapytac.
A jak wasze krostki? Cos sie zmienilo?

My mamy wizyte za tydz i tez mnie zastanawiaja taki niby mikropecherzyki na czolku i na brzuszku. Moze bedzie sie zluszczac a moze to inna przyczyna.

Little.me, jak u was ta sucha skora? Cos sie zmienilo? Czym smarujesz? Kokosem? Ja zrobilam ta masc na recepte i jest mega postep, juz prawie nic mu nie zostalo a skora po jest super mieciutka.

Lunera wiadomo, że się przejęła i ja ją rozumiem, ale ten lekarz nie czekał "na łączu" i równie dobrze mogła mi to powiedzieć dziś...

Dziewczyny co robic zeby mloda jak ja klade na brzuchu nie pelzala i nie dzwigala tylka do gory do stania? Kazde kladzenie na brzuchu konczy sie w ten sposob a trudno mi ja utrzymac bo sztywno nogi trzyma...

Witam dziewczyny, współczuję wam problemów brzuszkowych i mam nadzieję, że nam się nie przyplączą ... U nas póki co sielanka, Szymek ślicznie śpi w nocy, je o 23, póżniej o 3 i potem o 7 więc właściwie wstaję tylko raz bo o 23 jeszcze nie śpię a o 7 i tak wstaję :) i muszę wam powiedzieć, że zakochałam się po uszy :) Z Martą mówiłam żeby nie nosić bo się przyzwyczai a jego to bym non stop na rękach nosiła i tuliła :)
Mam nadzieję, że wszystko będzie dalej ok, nie przyplącze się jakiś baby blues bo naprawdę odpukać jest super :)

reklama
Magdus,
A czemu chcesz zeby tak nie robila? Boisz sie ze zleci czy 'dziubie' buzia w podloze?
Mysle, ze sama niedlugo dojdzie do tego, jak tylko glowke troche podniesie. Mozesz ja probowac zaciekawic dzwiekiem albo czarno-bialym wyraznym obrazkiem, z odleglosci 20-30 cm najlepiej teraz widzi.

Np. cos takiego:
Oczami Maluszka Harmonijka

Albo taka (mialam z chlopakami):
Tiny Love, Książeczka interaktywna, dwustronna za 47,49 zł - Tiny Love - Zabawki i gry dla dzieci - Smyk.com
Uzywalam zamiast ochraniacza w lozeczku przez pierwsze mce.

My dzis cos takiego ze starszakami narysujemy, zeby dac do przygladania. Na brzuchu jeszcze nie moge bo czekam na pepek. A podobna ksiazeczke kupie jak zacznie lapkami operowac, gdzie w 2-3 mcu juz bedzie sie mogl bawic.

Do góry