reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Panikara ściskam mocno!!
Amor przytulam!!

Blerka też się zastanawiałam kiedyś czy mała się przy mnie budzi, bo mleko czuje, bo to jakby mieszkać nad piekarnią w sumie. Ale chyba jednak jest odwrotnie, ona się teraz szybko uspokaja jak się do cyca przytuli-np.jak w\koszu się wierci i wybudza, to ją biorę i zaraz śpi spokojnie.

Powiem Wam,że nie wiem co zrobię jak młoda wyrośnie z kosza, a do tego już coraz bliżej. Raz, że kosz stoi przy naszym łóżku i mam ją cały czas pod ręką, a dwa, że zawsze mogę ją wziąć do łóżka, a razem śpi nam się najlepiej.

Dietę też chcę rozszerzać po 6 mies., ale już wiem, że cze3ka m,nie walka słowna z babciami-użyję argumentu Akuku, że lekarz kazał :p

Wiecie co u Oli od bliźniaków i Ewelinki od trojaczków? A Werci jak tam maluch po zabiegu?

Panikara tule mocno. Badz dobrej mysli

U nas nocka jak zwykle. Max 3 h snu ciagiem. Tylko karmienia jakies dluzsze bo godzina schodzi. Do tego o 5 tak sie rozgadal ze nie bylo mowy o spaniu

Co do karmienia to po 4 miesiacu a nie od 4, bo to roznica. Poza tym mozna a nie trzeba. I tak jak ze wszystkim trzeba z tym podchodzic indywidualnie do dziecka a nie pchac go w jakies szablony

Ta pogoda mnie dobija. Od wczoraj boli mnie glowa i nic mi sie nie chce...

Panikara, jakbyś czegoś potrzebowała to wal do mnie śmiało. Fizycznie trudno będzie wam pomóc, ale jakby coś podesłać, to nie ma problemu. Siły!! :*
Blerka, a ile u ciebie trają skoki ?
Opis czego mały sie uczy w tym okresie skoku:
Przechwytywanie w trybie pe&#322;noekranowym 2015-10-22 104335.jpg
Ruda , u mnie też mały się uspokaja przy cycu i szybko zasypia. Często cyca stosuje jako usypiacza wieczorem. Mam gwarancje że zaśnie.

Mały jeszcze śpi no nocy, obudził się na chwilkę, pojadł i zasnął dalej. Mogę spokojnie zjeść śniadanko i wypić kawę :)

Kupiliśmy wczoraj matę edukacyjną, dziś wielki sprawdzian - czy mały się zainteresuje :D

Załączniki

• Przechwytywanie w trybie pe&#322;noekranowym 2015-10-22 104335.jpg
    Przechwytywanie w trybie pe&#322;noekranowym 2015-10-22 104335.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 67
Lilija - kilka dni... chyba.. Ostatnio było super, a teraz się popsuł wiec obstawiam skok.
Jaką matę wybraliście??
Zazdroszcze spania Sama!

Samek różnie śpi, jak miał poprzedni skok w 7-9 tygodniu to był sajgon w dzień, ale noce były znośne, budził się co 2-3 godziny, a dla mnie to OK budzenie, bo zawsze może być gorzej. Dziś wyjątkowo tak pospał. Sama jestem w szoku. czekam na ten skok w którym Wy jesteście, pewnie da popalić - oby w dzień!
P.s własnie sie obudził cały zlany.... Nie wiem czy źle pieluszki zapinam czy co. Nosi już 3 więc za małe na pewno nie są.

Kupiliśmy w Canpol babies. Póżniej zrobię zdjęcie i wyslę. Mąż wybrał, bo ustalilismy wcześniej,że ma być jak najbardziej kolorowa aby lepiej pobudzała zmysły, a w sklepie próbowałam odbiec od tej umowy szukając jakiś ładnie stonowanych pasujących do salonu hahahaha. Dostałam zjebkę i kupiliśmy kolorową :D.

reklama
Do góry