reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Ja jeszcze nic nie przytyłam, a brzuch już odstaje, dodam,że są schudłam dwa kg i wróciłam do nich więc tego nie liczę. Z synem już dawno miałam 5 kg na plusie. Teraz jestem bardziej wyluzowana więc nie jem ciagle

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Owszem 35 to dużo, ale nie oszukujmy sie nie zawsze mamy na to wpływ. Mysle ze w pewnej części jest to uwarunkowane genetycznie. Ja w ciąży przytylam 25kg i wierzcie mi lub nie ale nie zarlam na potęgę. Przyznaje nieraz wciagnelam cos tluczacego ale to rzadko.. Tylam od oddychania po prostu. Zreszta od wrzesnia do grudnia kazalai mi leżeć i sie oszczędzać wiec może dlatego? Patrząc na wagę to czuje ze teraz bedzie podobnie...oby nie więcej...
Ja miałam to samo od 13 tyg do 28 musiałam cały czas leżeć w łóżku,a nie wspomnę ,że od początku ciąży siedziałam w domu. Moja mama też tak przytyła ,a po porodzie była szczupła jak osa, też mi się wydaje,że to genetyczne. Inne przytyja 12kg i nie mogą zrzucić.

Adeline, no to duża szansa, że tym razem aż tyle nie przytyjesz :-) Wiesz, tu nie chodzi o to, że się ktoś spasie i będzie nieładnie wyglądać - po ciąży i tak większość spada. Chodzi mi o zdrowie. Swoje i dziecka. 35 kilo to ogromne obciążenie dla stawów, serca, taki osłabiony organizm jeszcze ma dodatkowo Malucha na utrzymaniu... Ja bym po uszach dostała od mojej gin, oj dostałambym i to porządnie!!!

@ikulka wg mojej wagi nie przytyłam jeszcze nic a wg wagi u mojej ginekolog jestem 2kg na minusie. Nie wiem której wadze ufać :p
W ciąży z synkiem tak jak pisałam wcześniej, jadłam dużo słodyczy, ogólnie dużo jadłam a przytyłam 11kg. Ale wtedy byłam bardzo aktywna więc pewnie dlatego.

Ja oczywiście jestem na minusie z wagą, tak samo jak na poczatku pierwszej ciąży. Zaczęłam przybierać dopiero od 12tc i tak w 42tyg było +10kg. Nie byłam jakoś specjalnie aktywna, u mnie to raczej geny, bo moja mama jest straszną kruszynką i też mało przybierała na wadze we wszystkich 4 ciążach.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Adeline, no to duża szansa, że tym razem aż tyle nie przytyjesz :-) Wiesz, tu nie chodzi o to, że się ktoś spasie i będzie nieładnie wyglądać - po ciąży i tak większość spada. Chodzi mi o zdrowie. Swoje i dziecka. 35 kilo to ogromne obciążenie dla stawów, serca, taki osłabiony organizm jeszcze ma dodatkowo Malucha na utrzymaniu... Ja bym po uszach dostała od mojej gin, oj dostałambym i to porządnie!!!
Jadłam wtedy zdrowo jedynie co ze słodyczy to latem lody. Po prostu o 5 rano zaczynałam od płatków z mlekiem i już nie spałam to było dużo dnia żeby jeść [emoji3] lepiej jak się dłużej śpi mniej czasu na jedzenie hehe. Ja się nie czułam źle nic mi nie dolegalo. Bardziej teraz sobie pozwoliłam na pizzę czy raz w KFC byłam. A tak zwykle obiady, a ja lubię mięso może też stąd to tycie,za to słodkie nie lubiłam i teraz jeszcze bardziej. Muszę mieć mega ochotę żeby coś zjeść słodkiego a później starczy mi na miesiąc dwa

Ze mną na patologii leżała dziewczyna miała 30 kg na + i strasznie to przeżywała urodziła dzień przedemna jak przyszła do mnie ze swoim małym zobaczyc jak się czujemy to w pierwszej chwili jej nie poznałam okazało się ze strasznie wodę zatrzymywala wychodziłem tego samego dnia i komisyjnie poszliśmy się zważyć i ja miałam 4 kg do zrzucenia a ona 2 wiec to różnie bywa

reklama
@dzag82 z wlasnego doswiadczenia Ci powiem, ze czasem nie na wlasne zyczenie kobiety tak tyja w ciazy, ja w ost mialam cukrzyce ciazowa, dieta, insulina i zero slodkosci i co i tak przytylam ponad 20kg, u mnie niestety chyba musialabym doslownie nic nie jesc :-( , ale z tym co piszesz to sie zgodze w 100% , ze trzeba jesc z glowa i nie za dwoje ;-)
@pamqsku i @Adeline89 tez musle, ze brak (czasem nie z naszej winy) ruchu ma wplyw na znaczny przyrost wagi no i geny :-/

U mnie waga stoi na 80kg :p , ale mam wrazenie ze tylek mi schudl haha

Napisane na LG-P880 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry