reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Zoja też na razie się nie przekręca. Raz się jej tylko udało z brzuszka na plecy. Była mega zadowolona.
Apropo wagi to my chyba wiedziemy prym :szok: na naszej wadze wychodzi, że Zojek wazy prawie 8kg, a jak się urodziła miała 3780. ubranka na 68 są na styk. Wszyscy są zdziwieni że ma tylko 3,5 mc.
Mój Miki też wyglądał jak Budda i był na moim mleku. To pewnie przez ciastka, które jem :-D
Szacun za wagę :-)

reklama
Kamila ja wiem kto wymyślił okreslenie gładki jak niemowlak! Ktoś kto niemowlaka nie widział na oczy! :tak: U nas w drugim tygodniu życia zaczal sie trądzik niemowlecy. Później ciemieniucha jakiej w życiu nie widziałam!!!Trwala miesiąc i kupilam juz wszystko co sie dało. Okazało sie ze to lojotokowe zapalenie skory i weszlo na buzie i klatkę piersiową. Dopiero kuracja sterdyem pomogla a na ciemieniuche szampon Aderma Exomega.
Dzisiaj skora lepsza na budzi bo smaruje jak tylko sie obudzi kremem aderma żeby izolować od śliny i non stop wycieram.
Bylam na zakupach. Kupilam mu cotton lights i powiesielam na lozeczku, poprzeplatalam miedzy szczebelkami. Niech ma swiatelka mój kochany elektryk :tak: I dokupilam troche bombek, gwiazdy betlejemskie, a jutro kupujemy i ubieramy choinkę. Mam nadzieje ze sie uda bo będziemy po szczepieniach. Mam w planach zrobic jeszcze stroiki i dokonczyc wianek nad stół. Tak się ciesze tymi świętami! Rok temu były wymioty i zagrozenie poronieniem. Lekarz nie kazał przywiazywac się do ciąży a teraz mam czteromiesieczniaka i jestem najszczesliwsza na świecie.

Wszystkiego najlepszego. Te Święta będą piękne. Też Filip ma w pokoju te kule :-) Śluz hm tak się wydaje że Filip ma cały czas jakby trochę kupa się kleila takie pasmo w kolorze kupki hm a może to nie śluz tylko ma tak wyglądać. Najpierw była z krokami niestrawionego mleka jak był maluszki teraz jakby się lekko klei. Przepraszam za takie obrazowanie. Tak sama wymyśliłam że to śluz a może nie. Nie biorę do głowy radosny wysypka brak. Biegunki nie ma. Wiem że wysypka i śluz też przy ślinieniu jak idą ząbki.

Dziękujemy! :)
Kamila nie ma za co przepraszać. Kupa to kupa, trudno o niej poezji pisać :rofl:
U nas te niestrawione kulki sa cały czas i cały czas sluzowate kupy ale ten sluz jest w kolorze kupki. Dlatego Cie pytałam. Czytała kiedys ze ten sluz w kolorze kupy jest ok a ten przezroczysty może być objawem alergii. Może ale nie musi bo dla kup na piersi jest duza tolerancja .

reklama
Aneczqa wszystkiego najlepszego. My 17 kończymy, ale ten czas biegnie! Za chwilę bedzie rok! Maja ma tzw potowki. Takie same krostki ma na brodzie i one znikają na wietrze :) Jakie macie kreacje dla maluchów na święta?

Do góry