reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniówki 2014

Wiem, że to powinnam na wątku prawnym, ale zależy mi na szybkiej odpowiedzi.
Mam pytanie odnośnie macierzyńskiego, czy jak umowa kończy mi się w lutym 2015, to macierzyński dostanę do lutego, czy do końca, czyli do sierpnia?
I jeszcze jedno, czy macierzyński roczny liczy się tak: podstawa odjąć wszystkie podatki, składki itp i odjąć jeszcze 20%? Czy od podstawy odejmujemy 20% i nie odejmujemy już podatków?
Proszę, odpowiedzcie, zależy mi na tym:-)

reklama
Fiufiu niestety też tak kilka razy miałam :-( i też mało się nie pryczałam
Keeplovin ja po troszkę kupowałam od początku (to co mogłam nie znając płci);-)
Natkusia fajnie, że już troszkę lepiej:-)
Martuśka92 no to nieżle pokręcona ta babka :szok: przecież to nie logiczne pisać tak zwolnienia
Martuska gratuluję tak wysportowanej córki:-)
-caroline-
oby remont skończył się szybciutko:tak:
Gwiazdeczka byle spokojnie (łatwo się mówi) ale tak jak dziewczyny piszą najważniejsze, że nie żywa krew:tak:
Wyczekany ja też się zastanawiam gdzie tu różnica:szok: - przepraszam ale skojarzyło mi się z zabawą "znajdż różnicę";-)

U mnie dzisiaj dzień minął leniwie. Pogoda piękna ale byłam tylko na krótkim spacerku z małą bo męczy ją dalej katar:wściekła/y: Dziewczyny znacie jakiś dobry sposób na katar u maluszka? A jeszcze moja ukochana teściowa wpadła na pomysł żeby małą jej przyprowadzić - a sama jest chora - bo chce się wnuczką nacieszyć:angry: normalnie nie cierpię tej kobiety. Mam wrażenie, że ona w ogóle nie ma wyobrażni:no: Mojego P też rozkłada :-( a zapowiadał się taki fajny weekend a tu d...a
Dobra ponarzekałam troszkę a teraz uciekam - miłego wieczorka a raczej nocki :tak::-)

Milkiway Macierzyński dostaniesz do końca ale niestety nie mam pojęcia jak to liczą:-)

Ps. Przepraszam, że nie edytowałam tylko post pod postem - obiecuję się poprawić

Ostatnia edycja:
Milkyway - Urlop macierzyński będzie trwał do końca umowy jeśli pracodawca nie przedłuży z Tobą umowy to jako bezrobotna nabędziesz prawo do zasiłku macierzyńskiego , czyli od marca będzie wypłacał Ci zus . Jeśli chodzi o roczny macierzyński to wydaje mi się że to jest 80 % pensji netto .

Keeplivin - też nie mam tej opcji , a szkoda :)

Monia - nie ma chyba dobrego sposobu na katar , też walczymy - woda morska + odciąganie + maść majerankowa

Ostatnia edycja:
Witajcie Moje Drogie :-*
Dlugo mnie nie bylo bo padam z wycienczenia :-(schudlam juz 4 kg i niestety kibelek jest moim przyjacielem a jak nie kibelek to lozko ,,,nie mialam sily wchodzic na forum ...na ostatniej wizycie u lekarza widzialam moje malenstwo jak robi fikolki w brzuszku i z nim wszystko ok -tylko mnie tak meczy
Dostalam tabletki ktore mam jesc 3 razy dziennie i jest minimalna poprawa :-)
Zabieram sie zaraz do nadrobienia tego co tu stracilam i mam nadzieje ze bede juz czesciej zagladac ...
Calujr

Dzień dobry :-) obudzilam sie o świcie...i już spać nie moge. Ludwik pojechał do babci na ferie. Shiu cisza już nie kojarzy sie że spokojem,a z pustka bardziej. Np ale należy nam sie chwilą dla siebie z jasiem.

Wczoraj już nieźle czulam,że sie Teoś przewala w brzuchu.sądziłam,że przypjej otyłości nastąpi to późno,a tu taki szok. Zdecydowanie czuję to tylko wewnętrznie. Także odszczekuje,że to za szybko,żeby coś czuć. Ją ma. Wizytę 18.02 spoko poczekam.

U nas w Szczecinie juŻ wiosna jest ekstra.wczoraj bylo z 8-10stopni,słoneczko,bez wiatru. ;-) i przesyłam wam też trochę naszej domowej wiosny

Nie wstawie zdj,z tel w jednym posciewybaczcie.

Załączniki

• 1391759357678.jpg
    1391759357678.jpg
    12,8 KB · Wyświetleń: 53
Fiufiu az milo patrzec na taka wiosenna kompozycje ....mnie to wlasnie brakuje tego sloneczka za oknem i siedzenia w ogrodku :-/

reklama
Hej Dziewczyny:-)

Ja miałam cichą nadzieję, że wymioty mam za sobą a tu wczoraj niespodzianka, ledwo dobiegłam do kibelka, dobrze , że metraż mieszkania mam ograniczony. Patrzę w kapownik a tu od ostatnich minęło ledwo 5 dni:szok:. Wiem jedno czekolada, batoniki (nawet marcepany) , cukierki czekoladowe nie są dla mnie. Drze mnie po nich jak kota:wściekła/y:. Wczoraj zapomniałam nadmienić , że za dużo nie przytyłam , bo nadal mam wagę sprzed ciąży i choć nie można jeszcze określić płci bo za wcześnie to lekarka delikatnie sugerowała , ze może to być chłopiec. Super by było , mam już 2 więc temat znajomy:-)

Do góry