reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Mika - moja koleżanka miała wade prawie -5 I lekarz powiedział ze może rodzić sn I wszystko było ok.
ale zaptaj na pewno lekarza, bo różnie do tego podchodzą.

u nas jutro imprezka, wstawiłam na kulinarny co robię :wink:

Od 3 dni mam nogi jak z waty i totalny odpływ energii.

Kupiłam linomag i bepanthen, niestety nie było żadnego preparatu z czystą lanoliną :/ Jedna brodawka posmarowana jedną maścią, druga drugą, a w poczekalni jeszcze olej kokosowy :) Oszaleję :)
Dziękuję za wszystkie rady :)

Fimka mi przed ciążą smakowała sałatka kebabowa. Smażysz kurczaka oprószonego przeprawą gyros, potem do miski wrzucasz kolejno, czerwoną cebulę, kukurydzę, ogórka, jogurt naturalny, a na to jakąś sałatę (ja zazwyczaj lodową). Jak goście wejdą to dopiero przemieszaj albo niech wyciągają warstwami. Szybki, łatwe i zaspokaja głód, często robiliśmy ją z mężem zamiast obiady. Teraz niestety połączenie cebuli, gyrosa i ogórka by mnie zabiło :/

Hej. umówiłam się do hematologa na czwartek. Rozmawiam z tą doktorką i powiedziała, że będziemy musiały zrobić szereg badań, żeby zdiagnozować co i jak.
Chciałam sobie prywatnie witaminę k zbadać we krwi, bo przeczytałam oczywiście w internecie jakie mogą byc przyczyny słabej krzepliwości i niedobór witaminy k brzmiał najlepiej (poza tym białaczka, choroba wątroby itd.). W laboratorium powiedzieli, że samej witaminy k nie badają i kazali natychmiast mi iść do hematologa, żeby utrzymać ciążę... to są ich słowa...
Jeszcze piszecie o stawianiu się macicy, więc oczywiście wujek google w ruch. No i oczywiście moja "stawia się" kilka-kilkanaście razy dziennie. A od 3 dni mnie kłuje. Jestem dzieckiem szczęścia! Albo hipochondryczką albo i to i to!
Chcę zapaść w zimowy sen i obudzić się w sierpniu na porodówce!

Uwielbiam Was dziewczyny i dzięki za wszystkie słowa i przede wszystkim za te karcące, że mam się nie przejmować :)
tylko spokojhnieeeeeee. nie czytaj w necie boi to jeszcze gozrej na glowe robi. masz wizyte wszytskiego sie dowiesz- lepiej ze teraz niz pozniej

okasia
tez zlyszalam ze ten medeli jest swietny- ja kapturki medeli stosowalam i uwazam ze sa najlepsze na rynku :)
halleovet zdrowka
beata ja w popzredniej cizy prawie cala ciaze magnez i no spe bralam
mika06 powinnas isc do swojego okulisty zapytac o opinie- powinien ci to wpisac w karte ciazy
asiunia jak leki bierzesz to wszytsko

moje sutki sa bardzo wrazliwe i troche swedza, bola tak dziwnie ale drapac nie musze na szczescie.
bylam w bibliotece- ksiazki wypozyczone, ale lenia mam. zrobilam zakupy i rybe na obiad, ogarnelam- ale tak wiecie troche- mieszkanie i niedlugo po mala do szkoly musze isc.

Okasia, lano maść z ziajki -właśnie sprawdziłam, że ma tylko lanolinę w składzie. 10zł tubka, bardzo wydajna.

asz szukałam ziajki, ale niestety w pobliskich drogeriach i aptekach nie znalazłam. Zamówię przy następnych zakupach w aptece internetowej :)

Ja imprezka za tydzien i to na 18osob robie wiec sie narobie troszke. Polecam salatke z makaronem tortelini koprem ogorkiem swiezym,konserwowa szynka i majonez, sol pieprz i gotowa a pychotka:)

Dzis juz po obiadku wrocilam od dentysty mieszkanko wysprzatane na jutro zostalo tylko ogarniecie ubran jakas praleczka :)

Dziewczyny jak umówiłam sobie wizytę u ginekologa w Polsce na nfz a bedzie to początek 22 tyg i zjezdzam tydzień wcześniej to lepiej iść sobie zrobić jakieś badania krwi itd i wziąć je na wizytę czy jak ? :)

reklama
Do góry