reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
MammyBlue ale miałaś przeczucie, to chyba faktycznie alergia. Rano zaswędziała mnie dłoń, odruchowo lekko podrapałam, a po chwili wyszedł rumień i bąble. Tylko cz na pewno w ciąży mogę wypić wapn?

MammyBlue ale miałaś przeczucie, to chyba faktycznie alergia. Rano zaswędziała mnie dłoń, odruchowo lekko podrapałam, a po chwili wyszedł rumień i bąble. Tylko cz na pewno w ciąży mogę wypić wapno?
Kochana moim zdaniem lepiej skontaktuj się z lekarzem on doradzi jak w razie byłaby to alergia :)

MammyBlue ale miałaś przeczucie, to chyba faktycznie alergia. Rano zaswędziała mnie dłoń, odruchowo lekko podrapałam, a po chwili wyszedł rumień i bąble. Tylko cz na pewno w ciąży mogę wypić wapn?

Wapń na pewno nie zaszkodzi, najlepiej byłoby skonsultować dawkę ( wyczytałam że w ciąży - jeśli chodzi o suplementację nie należy przekraczać 1000 mg dziennie)

Hello. Dzisiaj moje dziecko w końcu bez gorączki... Masakra była

Mnie niestety próbuje złapać teraz...kaszel czasami jak od gruzlika... Do tego gardło zaczyna więc tamtum verde poszło w ruch i czosnek.

Masakra tyle okien... Z jednej strony super bo widno. W kuchni też mam dużo ale na cały dom zliczylam tylko 10 a i tak mi się nie chce myć :-)

Okasia wapno możesz ja biorę profilaktycznie codziennie (jestem alergikiem) ale tez chroni przed przeziębieniem a to co opisujesz to pokrzywka alergiczna i moze wyleźć wszędzie tam gdzie podrapiesz jak swędzi . Wyglada jak jakaś alergia kontaktowa moze nowy proszek do prania kosmetyk? Bieliznę w czymś wypralas nowym ?

reklama
Majku właśnie od lat piorę w tym samym, jedyne co miałam nowe to stanik, ale od razu jak zaczęło swędzieć to wrzuciłam go na dół szafy. Może coś starego po prostu zaczęło mnie uczulać. Wypiorę wszystko w loveli i oby ustąpiło. Dziś dałam sobie spokój ze smarowaniem i jest minimalna poprawa, przynajmniej moje myśli nie krążą ciągle wokół swędzenia. Choć najgorzej zawsze jest wieczorami. Mam nadzieję, że wapno zacznie działać :unsure:
Teraz zaczęłam się martwić wiosną, zazwyczaj od kwietnia do października mam straszną alergię na wszystkie możliwe pyłki trwa, drzew i krzewów, bez leków ani rusz. Do tego w tym czasie budzi się do życia moja astma. Liczyłam, że w ciąży alergia się wyciszy, ale cóż chyba jednak będzie wesolutko :/

Do góry