Wybaczcie dziewczynki, ze sie wtrace;-)
W sumie to ja cukrzycy nie mam, mialam podwyzszony wynik po 50g glukozy, potem robilam powtorke z 75 i cuker wyszedl mi w normie, ale gin i tak kazal mi ograniczyc cukry i jesc czesciej, ale mniej. I dobrze piszecie, ze sa rozne szkoly odnosnie wynikow, bo ja przez 2 tyg stosowania diety (miedzy jednym badaniem a drugim) mialam normy na czczo do 95, po 1h do 140, a po 2h do 120. I jak czytalam rozne fora internetowe to zauwazylam, ze nie tylko ja mialam takie normy, wiec troszke tego nie rozumiem dlaczego Wy macie inaczej
I jeszcze chcialam Wam napisac cos odnosnie glukometru. Nie wiem czy to czysty przypadek byl, ale ja glukometrom do konca nie wierze. Przy robieniu powtorki z 75g glukozy wzielam ze soba do przychodni glukometr, zeby zaraz po pobraniu krwi zmierzyc sobie cuker no i po 1h wynik 234, po 2h wynik 204. Dziewczyny jak to zobaczylam prawie na zawal zeszlam, bo przy diecie cuker mialam dobry

Zalamalam sie,bo taki wynik to przeciez kosmos, juz prawie spakowalam sie do szpitala, a tu w poniedzialek przychodze po wyniki, a na karteczce po 1h 167, po 2 h 127. Rozumiem, ze wyniki mogly sie nieco roznic, ale zeby az tak