reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Smaczki inne niż mleczko

reklama
Dziewczyny, co dajecie do popicia po obiedzie? I jak? Butla? Niekapek?
Muszę powoli eliminować karmienia w dzień. Ale nasza Mała ciągle nie zna butli, więc może niekapek? Sama nie wiem co lepsze.

ja mam taką mądrą książkę Pierwszy rok �ycia dziecka - Arlene Eisenberg, Heidi Murkoff, Sandee Hathaway - www.dobreksiazki.pl i tam piszą że dziecko które tylko potrafi siąść podparte można nauczyć picia z kubeczka. Piszą że trochę to trwa ale po jakimś czasie dziecko "załapuje" o co chodzi, i dopiero potem najlepiej wprowadzić niekapek, i to tylko w awaryjnych sytuacjach - w samochodzie, na spacerze. Ja spróbuję :) tylko ja na razie małej nie dopajam, jak zacznę to powiem jak nam idzie :)

a moj Igor nie chce nic pic poza mlekiem.......martwi mnie to troche bo wprowadzamy posilki i dobrze bylo by popic..........musi byc wielki upal badz musi miec gloda by pare lyczkow wypil..........ile pija wasze dzieciaki?

goyap, moja też nie chce jesć kaszek, i przestałam już próbować po kilkunastu próbach, na razie niech zacznie ładnie jesć owocki i obiadki
viki tez nie lubiła kaszek - i własnie dzis w ramach przedobiadu pomyslalam ze zjem te resztki ( była jedna napoczęta paczka) - ale jak viki zobaczyła ze cos wcinam to zaczeła mlaskac , wiec jej dałam - zjadła mi pół miseczki !!!! ( zrobilam tak ze szklanki wody) - wieć byc może wczesniej było za wcześnie - juz pisalam ze ostatnio zrobił sie z niej mały głodomorek :p

Na paczatku jak dalam malej jabuszko takie utarte to zauwazylam u niej lekka wysypke na buzce, tesciowa mi powiedziala ze jablko ma taki kwas w sobie co moze uczulac wiec zaczeloam dawac jej ze sloiczka i wszystko zniknelo. Ogolnie to mala wcina wszystko ... od deserkow po obiadki i kaszki. Tutaj nawet z hippa jest kurczak z groszkiem po 4 miesiacu :szok:.
Soczki lub herbatki pijemy z kubeczka niekapka z Tommee Tippe, mleczko z kleikiem albo z kaszka z butelki , a kaszke na dobranoc z bobovity podaje lyzeczka .

reklama
Do góry