reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Smaczki inne niż mleczko

goyap, moja też nie chce jesć kaszek, i przestałam już próbować po kilkunastu próbach, na razie niech zacznie ładnie jesć owocki i obiadki

Margoz spróbuj dać nestle sinlac Lence może, jest słodki więc dzieci lubią. Ja robię tak na 100 ml wody 2 miarki bebilonu, 2 łyzki kaszki ryżowej czystej i 2 łyżeczki sinlacu. Kuba zjada wszystko. No chyba, że nie chcesz podawać kaszek to inna sprawa. Sinlac jest dla alergików i jest pełnowartościowy w tesco kosztuje 19,99, można też kupić w aptekach.

reklama
Dopisalam do tabelki swoje sloiczki... Jestem w szoku po tym co przeczytalam na marchewkowej!!! Moje wrodzone lenistwo do nieczytania etykiet i nie sprawdzania dat waznosci, a uparcie chcialam wprowadzic dziecku najpierw skladniki, jedno - dwuskladnikowe. I bezmyslnie uznalam ze skoro marchewkowa jest z ryzem to pewnie jest marchewka i ryz! A oni wrzucili tam nawet sok z bialych winogron! O selerze nie wspominajac... Wyrodna ze mnie matka... Od dzis bede czytac....

a moj Igor nie chce nic pic poza mlekiem.......martwi mnie to troche bo wprowadzamy posilki i dobrze bylo by popic..........musi byc wielki upal badz musi miec gloda by pare lyczkow wypil..........ile pija wasze dzieciaki?
To tak jak u nas. W niedzielę mnie zdziwił bo co jakis czas próbuję z herbatką (HIPP na trawienie, kupiona chyba z 2 mieś temu) i wypił 30ml ale później płakał i dziś było to samo. Chyba go brzuszek bolał. Muszę kupić jakąś inną. Próbuję też z wodą, czasami zrobi parę łyczków. Mam też kubek niekapek ale narazie za wcześnie.

To tak jak u nas. W niedzielę mnie zdziwił bo co jakis czas próbuję z herbatką (HIPP na trawienie, kupiona chyba z 2 mieś temu) i wypił 30ml ale później płakał i dziś było to samo. Chyba go brzuszek bolał. Muszę kupić jakąś inną. Próbuję też z wodą, czasami zrobi parę łyczków. Mam też kubek niekapek ale narazie za wcześnie.

dzis nie wiem jak to sie stalo ale wypil 30ml......ale kupilam mu inna herbatke z hippa malinowa...do tej pory mialam ulatwiajaca trawienie pil jak byl malenki chynba do 3 miesiaca teraz jest wielkie bleeeeeeeeeee i mialam jablko z melisa tez hippa.....wypil pare lykow i to na sile,,nie chcial jej i tyle..zwyklej wody tez,mysle o niekapku......mam z zestawu tt ale jakis duzy mi sie wydaje choc chyba od 6m jest......macie jakies doswiadczenie z niekapkami mozecie polecic jakis na poczatek nauki?

a my mamy już kilka dni marchewki za sobą. Małej nawet smakuje, ale w nocy męczą ją gazy i nie umie kupki zrobić tak łatwo jak po mleczku.

reklama
A my natrafiliśmy na pierwszy smak, który Olkowi nie pasuje - dynia. Zazwyczaj aż się trzęsie jak widzi słoiczek i muszę szybko machać łyżeczką, bo jak za duże przerwy są pomiędzy porcjami to jest krzyk. Tym razem po pierwszej łyżeczce stracił apetyt. Pomyślałam, że spoko, spoko, normalna sprawa, nowy smaczek i chciałam przemycić trochę tej dyni z ziemniakiem pomiędzy zupką jarzynową. Mało tego, że się nie udało, to po łyżeczce dyni Olo miał odruch wymiotny, po trzeciej próbie odpuściłam. Może za jakiś czas spróbujemy, albo w jakimś innym zestawieniu, bo zdaję się, że mamy też dynie z jabłkiem :]

Do góry