reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

No to do dzieła :-D

A u nas Marcel nie za bardzo chce z twarogiem. Woli naleśniki z dżemem, no albo z serkiem homogenizowanym. A boskie są jeszcze z nutellą .............. no to se smaka narobiłam :sorry2:

reklama
Młody jeszcze nie jadł z twarogiem tylko dżemem. Lubi bardzo.
Jak nie będzie jadł to my zjemy a on może z dzemem albo nutellą.
Mam ochotę na naleśniki z twarogiem a nigdy nie robiłam.
Lecę do sklepu...:tak:

O ale macie ambitne przepisy na nadzienia:-D

Ja twaróg po prostu rozdrabniam widelcem, dodaję dżem jagodowy lub truskawkowy, cukier i śmietankę, wszystko na oko i jest pyszne:tak: można też bez dżemu.

Wiecie gdzie można kupić laskę wanili? Mam do wyboru : Biedronka, Netto, PoloMarket, Tesco ten mniejszy, MarcPol, Lidl. I gdzie najtańsza:-p A na allegro ktoś kupował?, bo tam widzę że są po 2 zł niecałe a w sklepach to pewnie ok 6, ciekawe jak z jakością. Chcę zrobić w końcu ekstrat waniliowy i cukier waniliowy.

Dzięki Lotka, a Etna jak twoim smakowało?
Moje wyszły pyszne, pierwszy raz w życiu mój mąż zjadł moje pulpety bo takie pikantne mi wyszły ;-) tzn sos bo pulpeciki były w sam raz (pewnie dalam za dużo papryki ostrej :rofl2:). Paweł zjadł pulpety a tata sos :-p
Delikatności dodaje również bułka rozmoczona w mleku zamiast bułki tartej. Pulpeciki są mięciutkie i delikatne.

Ja zwykle robię z cielęciny wg przepisu z książki kucharskiej;-)

Cleo dodaj mniej cebuli:tak:
Ja też zawsze daje rozmoczoną bułkę do mięsa:tak:

Dziewczyny chciałam jutro zrobić wrapy na kolację, bo potem M z moją siostrą i szwagrem idą do teatru więc muszą coś konkretnego zjeść.
W Biedronce są chyba fajne wrapy teraz, ale nie wiem z czym zrobić.

Do tej pory robiłam z kurczakiem, sałata, pomidorem, ogórkiem i sosem czosnkowo-koperkowym.

Jakiś pomysł na inne nadzienie ?

Myślałam o tuńczyku, pomieszać go np. z jogurtem, majonezem i kukurydzą, ale co do tego jeszcze ? też sałata ?

Dziewczyny chciałam jutro zrobić wrapy na kolację, bo potem M z moją siostrą i szwagrem idą do teatru więc muszą coś konkretnego zjeść.
W Biedronce są chyba fajne wrapy teraz, ale nie wiem z czym zrobić.

Do tej pory robiłam z kurczakiem, sałata, pomidorem, ogórkiem i sosem czosnkowo-koperkowym.

Jakiś pomysł na inne nadzienie ?

Myślałam o tuńczyku, pomieszać go np. z jogurtem, majonezem i kukurydzą, ale co do tego jeszcze ? też sałata ?
ja ostatnio dałam: kurczak obsmazony w przyprawie kebab, do tego pomidor w plastry, cebula w półkrążki, czerwona fasola, czerwona papryka w kosteczke. bez salaty, a sos sama zrobilam majonez-jogurt naturalny-czosnek zgnieciony-sol-pieprz. ciekawie wyszło ;-)

lotka ja robiłam dopiero ze 2 razy i raz wyszedł mi pyszny sos, nie pamietam proporcji, ale był tam: jogurt, majonez, pęczek koperku, sok z cytryny, sok, pieprz, czosnek wyciśnięty. Był rewelacyjny do kurczaka, ten koperek dużo daje:)

O Agrafko uwielbiam wrapy, ja robiłam takie ze kurczak w kosteczkę, papryka w kosteczkę, sałata pekinska pokrojona, sos czosnkowy i cos jeszcze ale nie pamiętam.
Podgrzewałam wrapy z jednej, potem na drugą i kiedy wrap był na tej drugiej smarowałam sosem czosnkowy,potem kapusta, potem kurczak, papryka, moze byc pewnie ogorek kiszony, konserowowy i chyba tyle bo ja duzo tego trudniej bedzie zwijac.

reklama
Do góry