reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

moze dlatego,ze miales dwie pizze na raz i jeszcze cos po bokach?

moj piekarnik(tzn cala kuchenka, ktora byla na wyposazeniu domu) jest chyba najtanszym modelem , niektore blachy mi nie wchodza,bo sa za duze, ale piecze ok tylko dluzej niz w przepisie.

reklama
przepyszna zupa tajska

1,5 l
wody
pokrojona piers z kurczaka
starta skorka z polowy limonki
3-4 zabki czosnku starte
1 lyzka startego swiezego imbiru
chili swieze lub suszone, ile kto lubi
lyzka cukru
3 lyzki sosu sojowego
sok z 1 limonki badz polowy cytryny

opcjonalnie mozna dodac krewetki, garsc brokulow, grzybow shitake swiezych, koktajlowe pomidorki
mozna zrobic tez dwie wersje: czysta rosolowa albo zabielona mlekiem kokosowym. z mlekiem lepsza,ale bardziej kaloryczna

kurczaka, wode, imbir, skore z limonki i czosnek wrzucamy do garnka, zagotowac i zmniejszyc ogien. ma pyrkac :-) dodac cukier i sos sojowy oraz chili, dorzucic opcjonalne brokuly i krewetki i grzyby. gotowac az brokuly beda srednio twarde, chyba,ze ktos lubi miekkie. dodac opcjonalne mleko kokosowe, zagotowac. podawac posypane swieza posiekana kolendra. ja nie mialam, dalam szczypiorek i tez pyszne

ta zupa chodzila za mna 4 dni. w koncu ja zrobilam. jest naprawde wspaniala, swietnie rozgrzewa, rosolowa wersja wskazana w przeziebieniach i smakuje jak z tajskiej restauracji

uwagi:
jak za malo slone dodac sosu sojowego
jak za slone to soku z limonki badz cytryny
za malo slodkie dodac cukru
zbyt ostre dolac mleka kokosowego

Dobrusia:
Dzisiaj pragnę zaproponować wszystkim mamą herbatniki petit beurre maczane w tranie i spożywane w tej formie

Jacek:
Co ona ma z tym tranem i śniegiem? Mały eskimos?

Ach Zabrze znałem tam jedną Iwonę i jedną Danę. Kurcze ta druga oszukała czas.:-)
A co do ciastek to są truskawkowe. Całe. Ciasto jest na jogurcie truskawkowym, krem z serka mascarpone i capriccio też z truskawkami i polewka truskawkowa. Nie płatki czekolady nie były truskawkowe.:-)

reklama
Do góry