ewa28z
Fanka BB :)
justyneczko masz racje ze dziecko musi sie nauczyc ,jestem przyzwyczajona ze dziecko nabrudz bo przerabialam to ze starsza corka ,Kubus zeby nabrudzil a jeszcze jadl to by bylo super a on zje dwie lyzki a pozniej to juz zabawa
Moje dziecko tez niechce jesc zadnych owocow odrazu wypluwa ,nawet dzemu nie lubi,natomias uwielbia zupy,parowki ,kanapeczki z serkiem topionym lub pasztetem.wedlina laduje przyklejona na scianach .lubi tez kakao
Moje dziecko tez niechce jesc zadnych owocow odrazu wypluwa ,nawet dzemu nie lubi,natomias uwielbia zupy,parowki ,kanapeczki z serkiem topionym lub pasztetem.wedlina laduje przyklejona na scianach .lubi tez kakao
. Jedyne co naprawde z warzyw uwielbia i czym się zajada to - ogórki kiszone
. Ostatnio też posmakował mu trochę pomidor, ale nie zje go za wiele.Mleka nie je w ogóle - przepraszam jedynie danonki. Żadnych kaszek nie je. Kanapki wcześniej to tylko z masłem,ale teraz i z pasztetem i z wędliną. Za jajkami też nie przepada. Za to parówki to mógłby jeść na śniadanie,obiad i kolację
. No i to nieszczęsne picie - pije bardzo dużo ( i dobrze),ale tylko wodę mineralną - nie chce żadnych soczków.
... byc moze to go mobilizuje bo strasznie sie wtedy cieszy i szybko probuje następny
...zasmakuje i ...zjada
(Hajdi nam przytyla 3 kilo
, jednak odnoszę wrażenie, że niektóre mamy przesadnie panikują i chciałby na siłę aby ich dzieci jadły to co one chcą i wtedy kiedy one tego chcą (bo właśnie coś przygotowały) a nie gdy dziecko rzeczywiście odczuwa głód.