iwona.c28
Mama Natali i Kuby
jednak odnoszę wrażenie, że niektóre mamy przesadnie panikują i chciałby na siłę aby ich dzieci jadły to co one chcą i wtedy kiedy one tego chcą (bo właśnie coś przygotowały) a nie gdy dziecko rzeczywiście odczuwa głód.

Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
jednak odnoszę wrażenie, że niektóre mamy przesadnie panikują i chciałby na siłę aby ich dzieci jadły to co one chcą i wtedy kiedy one tego chcą (bo właśnie coś przygotowały) a nie gdy dziecko rzeczywiście odczuwa głód.

nie mamy tu zwartego klanu i kazdy jest mile widziany.Kazdy ma prawo cos napisac,wypowiedziec sie na kazdy temat.Bez nas nie byłoby tego forum.Moze odniosłas Justyna takie wrazenie bo my znamy sie długo i juz sporo o sobie i swoich dzieciach wiemy.Jesli bedziesz pisała z nami,pytała o rozne interesujace cie fakty to za jakis czas tez bedziesz sie czuła tu jak u siebie.Jestesmy tu po to zeby sie dzielic i smutkami i radosciami, a takze watpliwosciami,bo jak słusznie napisałas kazde dziecko i kazda matka jest inna.Ja sobie też włosów nie wyrywam bo aż tyle ich nie mam;-). Zgadzam się z Czarodziejką.A ja to mam wrazenie ze nasze dziecie od jakiegoś czasu mmniej jada. Ale nie wyrywam sobie wlosow z glowy z tego powodu.
Widocznie taki okres...albo ja mizernie gotuję
....i przez okres kiedy nas nie bylo nauczyl sie jesc slodycze z czego nie jestem zadowolona ale pretensji miec nie mogę poniewaz sama zostawilam dziecko.Tak czy owak wola : MAMA KOKO i to oznacza ze chce slodkie.....nie wiem skąd mu sie wzielo to ko ko...moze to skrot od ciastKO albo po angielsku CHOCOLATE![]()
. Jak jest u babci to czasem jakieś ciastko dostanie.

mam wrażenie, ze nas oceniasz po kilku zdaniach które napisałyśmy... Nie tylko Ty masz rację, racja może być/jest po obu stronach. Dzielimy się tu swoimi obawami, spostrzeżeniami, doświadczeniami... Mogłabyś napisac to w inny sposób. Tak samo ja jak pisze na watku o śnie to mogłabym np. Monice3 napisać, że to bardzo źle że śpi z Amelką, że to jej wina, bo dziecko jest cwane i na pewno samo zaśnie w swoim łóżku jak będzie dostatecznie zmęczone... ale tak nie piszę, bo wiem, że to nie taka łatwa sprawa. Nie mogę oceniać innych tylko na podstawie własnych doświadczeń, bo mój Kuba śpi sam ładnie to inne dziecko też powinno. Tak samo Twoja córcia je ładnie, to inne dzieci też powinny... może Twoja mała jest w tej chwili lepiej rozwinięta, co jest powodem do dumy, ale nie wolno porównywac dzieci.jednak odnoszę wrażenie, że niektóre mamy przesadnie panikują i chciałby na siłę aby ich dzieci jadły to co one chcą i wtedy kiedy one tego chcą (bo właśnie coś przygotowały) a nie gdy dziecko rzeczywiście odczuwa głód.

P.S. Monia3 nie miej żalu, ze przytoczyłam Twój przykład, ale tak jakoś mi do głowy przyszło![]()
...mogę służyc za przykład 
- może nie pisze (.....) ale czytam. bo jakoś sens straciło przez takie cieńcie
ale nie umiem słodzić i nie chcę by ktoś mi słodził bezsensownie bo to jest strasznie sztuczne zachowanie. jeśli kogoś uraziłam, przykro mi :-