reklama
Osinka
Marcowa Mama Agatki 2006
u mnie wczoraj też tak było dziewczyny, poszłam po 22 usypiać Agatkę, bo się wybudzała co chwilkę i usnęłam razem z nią
dzisiaj noc była nieszczególna - Agata spała bardzo niespokojnie i co chwilkę się budziła, ciekawe dlaczego...

dzisiaj noc była nieszczególna - Agata spała bardzo niespokojnie i co chwilkę się budziła, ciekawe dlaczego...
kasiulla23
Mama marcowa'06
sluchajcie a u nas dzis pierwsza noc bez cyca
- Lenka poprostu nie chciala obudzila sie jak Michal wychodzil do pracy wiec ja do siebie wzielam i zasnela. jestem w szoku
:-( :-)
w sumie sie ciesze ale jest mi tez smutno :-) :-(

w sumie sie ciesze ale jest mi tez smutno :-) :-(
koga
Mama Maksa i Julka
muszę pochwalić mojego małego smyka - w weekend zasypiał sam bez smoka
no i utrzymują się nocki bez pobudki od 20:30 do 6.30-7.00
nocnemu karmieniu powiedzieliśmy pa pa
czasem jednak jeszcze mu się zdarza obudzić i usiąć w łóżeczku w nocy - wtedy poprostu układam go na boczku i śpi dalej
oczywiście bez smoka zasypia tylko na noc, bo w dzień o drzemce bez smoka jeszcze nie ma mowy, ale i nad tym popracujemy
ivka - to chyba sporo zależy od temperamentu dziecka - niektóre dzieci chyba są bardziej wrażliwe i potrzebują poczucia bliskości nawet w nocy

nocnemu karmieniu powiedzieliśmy pa pa

czasem jednak jeszcze mu się zdarza obudzić i usiąć w łóżeczku w nocy - wtedy poprostu układam go na boczku i śpi dalej
oczywiście bez smoka zasypia tylko na noc, bo w dzień o drzemce bez smoka jeszcze nie ma mowy, ale i nad tym popracujemy

ivka - to chyba sporo zależy od temperamentu dziecka - niektóre dzieci chyba są bardziej wrażliwe i potrzebują poczucia bliskości nawet w nocy

czesc.Jestem amatorka na tym forum-dopiero od wczoraj probuje do was dolaczyc.Zatem jesli ktos odzyta moj "liscik",to czy moglby dac mi znac?Dziekuje.Przy okazji chcialabym sie z wami podzielic moim problemem;moj 4 miesieczny Sebastian tez ma problem z samodzielnym zasnieciem i planujemy z mezem podjac probe nauki na zasadzie "przetrzymania".Mam jednak pytanie:Sebastian w dzien nie potrafi spac ciagiem wiecej jak pol godziny;spi zawsze po pol godziny 3-4 razy dziennie.Czy jest jakis sposob na to by mu pomoc to zmienic?Bo nie wyobrazam sobie aby krzyczal caly dzien by usnac na pol godziny....BARDZO PROSZE O POMOC!!!
aqua1-23
Mama Marcowa 06` Wrześniowe mamy'08
alicja84 - Kuba jak miał cztery miesiące to też jeszcze nie miał wyrobionego takiego spania jak teraz ze jest 11 i idzie spać, poźniej wybija 14-15 i znów trze oczka.
Ja jak był mały to go obserwowałam i jak zauważyłam, że jest marudny i śpiący to brałam go i delikatnie usypiałam aż w końcu przyzwyczaił się do spania w dzień.
Pamietam ,że też miałam taki okres, że spał mi po pół godzinki później godzinka rozrabiania, marudzenia i znów drzemka - to było meczące bo on był niewyspany i rozdrażniony.
Ja nie usypiałam Kuby metodą na przetrzymanie bo nie chciałam żeby się zraził i źle kojarzył usypianie - ja poprostu nie mogę słuchać jak Kuba płacze i płacze dlategodo tej pory nie mogę nauczyć go samodzielnego usypiania w łóżeczku.
My tulimy sie tulimy, wyciszamy, ja mu coś opowiadam i tak usypia jak widze, że oczęta mu się kleją to go kłade do łóżeczka i daje smoka i usypia. Niekiedy uśnie mi na huśtawce :-)
Jak miał cztery miesiące to spał w wózku bo łóżeczko go pażyło. Alicjo życze cierpliwości synek napewno nauczy się i wyreguluje sobie spanie.
Ja jak był mały to go obserwowałam i jak zauważyłam, że jest marudny i śpiący to brałam go i delikatnie usypiałam aż w końcu przyzwyczaił się do spania w dzień.
Pamietam ,że też miałam taki okres, że spał mi po pół godzinki później godzinka rozrabiania, marudzenia i znów drzemka - to było meczące bo on był niewyspany i rozdrażniony.
Ja nie usypiałam Kuby metodą na przetrzymanie bo nie chciałam żeby się zraził i źle kojarzył usypianie - ja poprostu nie mogę słuchać jak Kuba płacze i płacze dlategodo tej pory nie mogę nauczyć go samodzielnego usypiania w łóżeczku.
My tulimy sie tulimy, wyciszamy, ja mu coś opowiadam i tak usypia jak widze, że oczęta mu się kleją to go kłade do łóżeczka i daje smoka i usypia. Niekiedy uśnie mi na huśtawce :-)
Jak miał cztery miesiące to spał w wózku bo łóżeczko go pażyło. Alicjo życze cierpliwości synek napewno nauczy się i wyreguluje sobie spanie.
aqua 1-23,dziekuje za rade-postaram sie uzbroic w cierpliwosc.Jesli chodzi o nauke samodzielnego zasypiania przez przetrzymanie,to caly czas mam co do tego wahania,bo podobnie jak ty nie moge sluchac placzu naszego synka.Moj maz jednak mnie namawia i wysuwa wiele argumentow, ktore sa sluszne,wiec jednak sprobuje.pozdrawiam
aqua1-23
Mama Marcowa 06` Wrześniowe mamy'08
ch aga - na szczęście zeszło to cholerstwo
Alicji84 - Napisz mi na priva swojego maila to wysle ci książki o usypianiu dzieciorków.
Alicji84 - Napisz mi na priva swojego maila to wysle ci książki o usypianiu dzieciorków.
reklama
iwka31
Fanka BB :)
Hej
Marysia odkad jej daje butle dwa razy w nocy (czasami raz ,zalezy jak sie obudzi) to spi jak zakleta, odpukac.
Niestety teraz ma katarek i mamy problem z zasnieciem ale przed katarem to bylo tak ze wyobrazcie sobie maz ja usypial z butla , co prawda ale nie potrzebowala cyca. Teraz by chciala cyca do spania to ma zatkany nosek i zasypianie polega na walce az padnie ze zmeczenia.
Pozdrawiam
Marysia odkad jej daje butle dwa razy w nocy (czasami raz ,zalezy jak sie obudzi) to spi jak zakleta, odpukac.
Niestety teraz ma katarek i mamy problem z zasnieciem ale przed katarem to bylo tak ze wyobrazcie sobie maz ja usypial z butla , co prawda ale nie potrzebowala cyca. Teraz by chciala cyca do spania to ma zatkany nosek i zasypianie polega na walce az padnie ze zmeczenia.

Pozdrawiam