reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sposoby na zasypianie

Jeju współczuje Ivka.

U nas noc przespana. sam tez zasnal na wieczor i teraz tez sam zasnąl.
Zauwazylam ze jak sam zasypia w dzien to dluzej spi. Nawet 3,5 h
Milla no anioł nie dziecko:tak: Przyznaj się może Ty coś mu tam dajesz na wspomaganie żeby dobrze spał:confused: ;-) :-D

reklama
Nocka bez zmian - pobudki co 20, 15, 10min i tak do północy. Wtedy dałam cyca i to go uspokoiło do 1.30. Potem zabrałam go do łóżka i w miarę spokojnie spał, ale rozwalony tak, że dla mnie prawie brakło miejsca :baffled:

Zaraz mnie trafi. Wczoraj po 20.00 i teraz znów, jak Łukaszek śpi jakiś majster klepka dorwał młotek. Wieczorem poszłam do sąsiadki i mówię, że synek już spał (podobno bardzo lubi dzieci...) i obudziło go stukanie młotkiem. Na szczęście zrozumiała no i na drugie szczęście Łukaszek zasnął.

Zobaczymy, ile teraz pośpi.

Najbardziej mnie wkurza mnie takie anemiczne stuk-stuk-stuk. Ja jak coś wbijam to konkretnie, a nie jakieś tam stuku-puku.:wściekła/y: Cóż, uroki mieszkania w bloku.

Marlenka doskonale Cie rozumiem. U nas nie raz wybudzily Kube jakies stukani wiercenia. Niedawno sie ludzie wprowadzali to wtedy bylo.

Lolcia anioł anioł nic mu nie aplikuje;-) chyba dorosleje moj chlopina i staje sie bardziej niezalezny

a dzis jestem w szoku unal w swoim lozeczku troszke pomasowalm pokelapalm i spi troche czasem jeczy i pokaszluje a dziw bierze , tylko ciekawa jetsem jak dlugo bedzie spal w swoim lozku :)

ivka, caly czas sie zastanawiam nad Twoja sytuacja, kurcze ni epotrafie dojsc do tego dlaczego Twoj maly tak czesto sie budzi, a powiedz jak spi w ciagu dnia??
U nas odkod Lolo spi tylko raz w ciagu dnia to wieczorem pada o 19.30 w sekundzie, a od kilku dni nawet bez smoka :tak: I spi grzecznie z jedna, dwoma pobudkami na mleczko :-p

Za nami przerywana noc. Łukaszek budził się o 23, 1, 2.30, a później o 7 - płakusiał, kręcił się - już nie miałam pomysłu, czy to ząbki, a może mu za ciepło.
W końcu udało się go utulić na rękach, wstał o 7 na mleczko i dospał do 9.

reklama
ivka, caly czas sie zastanawiam nad Twoja sytuacja, kurcze ni epotrafie dojsc do tego dlaczego Twoj maly tak czesto sie budzi, a powiedz jak spi w ciagu dnia??
U nas odkod Lolo spi tylko raz w ciagu dnia to wieczorem pada o 19.30 w sekundzie, a od kilku dni nawet bez smoka :tak: I spi grzecznie z jedna, dwoma pobudkami na mleczko :-p

Izka w dzień śpi wyłącznie na dworze w wózku i to od 40min do 2godz. Śpi już tylko raz.

Do góry