reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sposoby na zasypianie

reklama
Do wszystkich mam które mają problemy z zasypianiem maluchów
Polecam wątki w dziale "Nasze dzieci->Niemowlaki-> Uśnij wreszcie" oraz
"Nasze dzieci->Niemowlaki->"Uśnij wreszcie w praktyce"

Poczytałam, spróbowaliśmy i odnieśliśmy sukces - 100% :tak:
Powodzenia !!!

moje dziecko ostatnio samo wieczorem zasypia. Tzn przynajmniej jak go tata chce uspic. Na rękach się rzuca i płacze, wiec kładziemy go na duzym łozku on sie tam poprzewala troche i zasypia, potem wystraczy przeniesc go do swojego łozeczka. Noce tez są przyzwoite.

A jesli chodzi o spanie w dzien to tez sie poprawilo. Sa dwa spanka po uwaga uwaga.......... 2,5 h. Poki co sie ciesze bo mam czas na nauke i odpoczynek. Zeby go tylko nie przechwalic.

A jesli chodzi o spanie w dzien to tez sie poprawilo. Sa dwa spanka po uwaga uwaga.......... 2,5 h. Poki co sie ciesze bo mam czas na nauke i odpoczynek. Zeby go tylko nie przechwalic.

no to pozazdrościć!
Kuba dzisiaj zasnął w dzień dopiero o 15.00!!! dziadek z babcią nosili go na rekach, bujali, spiewali i nic, nawet nie płakał, tylko po prostu nie chciał spać... a jak w końcu zasnął to spał 1 godzinę... pewnie wieczorem szybko padnie...

U nas znów przegięcie na całej linii

- Kuba chodzi spać o 22 miałam nadzieje,że to wypadek przy pracy,że wróci do normy że będzie kładł się po staremu o 20 ale wczoraj też padł o 22 . Jak łobuz szedł spać o 20 to miałam wieczór dla siebie mogłam ogarnąć dom i siebie a teraz ;-(

- przegiecie nr 2 - wczoraj w nocy do godz 1.30 wstałam 6 razy i dalej przestałam liczyć. Nie są to zęby bo w dzień jest wporządku nie wiem czy on nadrabia jedzenie w nocy czy co.
Głowe to mi rozsadza - nocki mam koszmarne !!!!!!!!!

A moja Gwiazda się przebudziła i jak ją wzięłam do łóżka żeby utulić to popatrzyła na mnie tymi wielkimi oczkami (z wyrazem odlotu) i zaczęła się do mnie uśmiechać...jak ja ją kocham:happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy:

aqua, u nas tez ostatnio zbyt czeste pobudki w nocy, tez nie wiem za bardzo co jest, raczej nie zabki, brzuszek tez OK, zamiast byc coraz lepiej to jest coraz gorzej. Byly czasu ze budzil sie tylko ok 2 i ok 5-6, no i wstawal o 8. Teraz wyglada to tak spanko o 19.30-20ta 23.30 pobudka, 3 pobudka, 5-5,30 pobudka, 7.30 pobudka

moze to jakis kolejny kryzys, oby szybko minal:-:)-:)-(

reklama
Wiewio- dla nas te rady to lipa, nie dzialaja. Zreszta chyba inaczej jest jak sie karmi butla a inaczej jak cycem.
moja Ola raczej dobrze zasypia, gorzej ze budzi sie ponad 5 razy w nocy- na jedzenie. I nic oprocz mleka nie jest w stanie jej uspokoic.

Do góry