reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sprawy urzędowe

martucha przy skladaniu wniosku paszportowego musza byc obecni obydwoje rodzice.Ewentualnie moze byc pisemna zgoda jednego rodzica potwierdzona przez notariusza.Jesli chodzi o dowod to nie mam pojecia bo jeszcze nie wyrabialam takowego dla dzieciaczkow.

reklama
Martucja by wyrobic paszport 5 letni musisz miec zameldowane dziecko by uzyskac pesel a pesel potrzebny do paszportu , aktualne zdjecie i oby dwoje rodzicow musi byc koniecznie wraz z dzieckiem, nie wiem nic o notariuszu:no:. o dowod osobisty moze zlozyc jedna osoba,a po 16 roku zycia dziecko mzoe sie juz samo poruszac samolotami itp jesli ma dowod :tak:

Dzieki dziewczyny!

Buziaczek1626 mam jeszcze tylko pytanie odnosnie tego dowodu ... czyli jak go wyrobie to nie jest mi potrzebny paszport zeby latac PL-UK?
I jeszcze na jak dlugo ten dowod jest wazny jesli ktos robil...
z gory dzieki ;)

MARTUCHAA- mozesz z synkiem spokojnie podrozowac samolotem, ja nie wyrabialam ale wydaje mi sie ze na pewno na 5 lat jest wazny. Teraz moja znajoma z coreczka przyleciala do swojego meza na dowod:-) Pozdrowionka

dzieki dziewczyny!! no to mnie pocieszylyscie:tak::tak:
jade juz w przyszly czwartek wiec najpierw poprobuje z tym dowodem, mam nadzieje ze bedzie ok..
pozdrawiam!!

laseczki czy któras z was miała taka sytuacje ze paszport nie przyszedł w terminie?
kurcze bo ja juz czekam 3 tygodnie i jeszcze nic nie dostałam:no: martwie sie zeby nie zaginoł czasami bo ja to pecha mam:-(

Witam!!

Mam pytanko dotyczace tego rzadowego Child Trust Fund, jakie jest tam
oprocentowanie a takze czy to prawda ze skladke na ten fundusz mozna sobie odliczyc od podatku??

Pozdrawiam.

reklama
PINKA25 my po paszport jechalismy jakos 11 maja razem z moja kolezanka..tyle ze ona miala jakos pod koniec maja dostac bo jechala na slub siostry i skladala tam na miejscu prosbe. Powiedzieli ze nie ma problemu a paszportu i tak nie dostala na czas:szok::szok::szok: wtedy to byl cud zeby sie do nich dodzwonic i ona wysylala maile i po pewnym czasie okazalo sie ze to cos z ich winy bo wtedy to bylo prawdziwe paszportowe szalenstwo!!!
Jesli chodzi o kontakt mailowy to odpisali bardzo szybko, ja bym radzila napisac do nich!!
Ja mialam miec paszport na 10 czerwca i 11 juz mi listonosz przyniosl.
Wiesz moze to byl jednorazowy przypadek ale po co masz sie denerwowac?

Do góry