• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

staraczki 2013 !

• Starter tematu Starter tematu kamii150
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Maryla, ja mam urodziny 29 czerwca ;-)
Ty rodziłaś 31 a ja 13 ;-)

Też mam takie podejście jak Ty do drugiego - ubranka i sprzęty są po pierwszym, więc już tyle wydatków nie ma. Pierwsze wyrośnie z pieluch, więc i tu koszty się nie zwiększają. Jak gotujesz dla 3osób to i dla 4 można, zresztą zanim najmłodszy członek rodziny zacznie jeść coś innego niż mleko to sporo wody w Wiśle upłynie ;-)

Niestety nie mogę przekonać męża do tego :-(

Co do karmienia piersią to ja się bałam, że moje dziecko nigdy się nie oduczy. A napewno będzie to bolesne. Ale nie robiłam nic na siłę, poczekałam aż obie będziemy gotowe i bez większych problemów po 17msc zakończyłam ten rozdział w naszym życiu.
;-) ja mam do tego imieniny 27 czerwca- lipa troche bo jeden prezent ale co tam ;-)
no i niezły zbieg okolicznosci ;-) fajnie ;-)

no ja coś czuje ze u nas tez lekko z cycem nie bedzie ale czekam aż mały skończy rok i sprubuje mu podać mm smakowe - może choć takie zaakceptuje ;-) i tez nie jestem zwolenniczka żeby nagle przestać dawać cyca - to torura dla matki i dziecka takie moje zdanie i stopniowo zamierzam go oduczać i generalnie ostatnio cyca ciągnoł wieczorem przed spaniem i w nocy ale ostatnio był troche przeziębiony to prawie cały dziń sie cycował - ehhh a ja jakoś z chęcią mu tego cycusia daje
no ale w ciąży ponoć nie powinno sie karmic choć zna, taką babke co karmiła całą ciąże i po porodzie starszy ciągnoł z jednego cyca a mały z drugiego - ale chyba bym nie chciała dopuścić do takiej sytuacji ;-)

reklama
Dzień dobry!

Witam się z tymi z Was, z którymi znam sięz innych wątków i z tymi, z którymi jeszcze nie miałam okazji się przywitać! :-)

Jestem mamą 5-miesięcznej Mii. :-) Z moim M. mieliśmy rozpocząć staranka tak, aby druga pociecha urodziła nam się w 2014 roku, stąd też zalożyłam odpowiedni wątek dla staraczek na 2014. Ale po rozmowach z moim M. stwierdziliśmy, ze będziemy się starać już od stycznia 2013, więc może uda mi się zostać mamą po raz drugi jeszcze w 2013!!! :happy2:

Mam nadzieję, ze mogę do Was dołączyć. :-)

cześć!
Dziewczyny ja nie miałam problemu z odstawieniem od "cyca" bo moja na sztucznym od początku tak się poukładało!
Chciała bym drugie karmić zobaczymy.
Moje słoneczko na dworku jest więc trochę spokoju!
wiem, że jeszcze dzidzia w brzuszku nie ma ale jak będzie tam dziewczynka to mamy problem z imieniem - podoba mi się Nina albo Klara.
pozdrawiam miłego cieplego dzionka!
Dziś dalsze odchudzanko narazie ok trzymajcie kciuki!

hej bardzo dawno mnie tu nie było:zawstydzona/y: ale to dlatego że miałam męża na zwolnieniu i chcieliśmy spędzić trochę czasu razem;-)
Witam wszystkie mamusię z którymi nie miałam okazji się poznać;-)
Jord ja nie karmię 19msc a dalej mam mleko prolaktynę ostatnio oznaczałam mam 20krotnie większą :wściekła/y: do tego tsh ponad 10 no i jakiś guz w prawej piersi niby nic groźnego no ale do onkologa muszę się wybrać :-( no ale teraz ostro biorę się za siebie bo już nie mogę się doczekać drugiej dzidzi tym bardziej że moja psiapsióła dziś robiła test i ujrzała piękne dwie kreseczki a ja jeszcze bardziej się nakręciłam ;-)
Gosiula mi się bardziej podoba Nina :) sama się zastanawiałam nad tym imieniem ale teraz chciałabym Natalkę albo Nicolę :) i też nie miałam problemu z odstawieniem od pieri bo młody od pierwszych godzin życia był na mm a o swój pokarm walczyłam ponad miesiąc i niestety przegrałam ale teraz wierzę że uda mi się wygrać i będę mogła karmić piersią :)
Lecę pisać pracę licencjacką bo do 17 maja muszę oddać zatwierdzoną a mam dopiero spis treści:zawstydzona/y: postaram się częściej teraz wpadać ;-)

Ostatnia edycja:
Cześć :) witam wszystkich bardzo serdecznie.
Jestem tutaj nowa.
Tak jak w temacie, zamierzamy z mężem zacząć starać się o dzidzię w 2013 roku :) żeby urodziła się w 2014.
Ciekawe czy tyle wytrzymamy... ;-)
Pozdrawiam

Cześć dziewczyny!!!

magdzik
to widzę ze Twoje przygoda z karmieniem piersią szybko się skończyła podobnie jak moja (trwala 3miesiące). I też wierzę głęboko ze przy 2 dzidzi będzie mi dane pokarmić dłuzej... O wiele dłuzej :-) I powodzenia w pisaniu pracy!

Czesć ewelina! Widzę ze pierwszy post u nas wpisalaś :-) Witaj u nas, rozgość się i w wolnej chwili opowiedz cos więcej o sobie!

gosiula też nie raz siedzimy z mężem i się zastanawiamy jak dalibysmy na imię drugiej dzidzi... Przy dziewczynce raczej jesteśmy zgodni (Agnieszka) ale do staranek jeszcze troche czasu i moze mi sie cos w głowie pozmieniać ;-) Przy chłopczyku jest kilka opcji więc będzie o czym dyskutować :-) A Nina bardzo ladne imię. I trzymam kciuki za odchudzanie!! Jakaś specjalna dieta?

mery witaj! My sie nie znamy :-) Widzę ze planujecie staranka podobnie jak my - na początku 2013r! To będziemy sobie wspolnie kibicować do dążeniu do upragnionych 2 kreseczek :-) I jak najbardziej witaj w naszych szeregach :-D

Jak miło, ze jest nas tutaj coraz wiecej! Aż milo się wchodzi kiedy jest co czytać :-)
U nas dziś była piękna pogoda przez cały dzień i cieplutko! Dawcio niestety ma katar i lekko zaczerwienione gardło i szczepienie przesunelismy na przyszły tydzień o ile mały wydobrzeje.

reklama
Dzień dobry!

Witam się z tymi z Was, z którymi znam sięz innych wątków i z tymi, z którymi jeszcze nie miałam okazji się przywitać! :-)

Jestem mamą 5-miesięcznej Mii. :-) Z moim M. mieliśmy rozpocząć staranka tak, aby druga pociecha urodziła nam się w 2014 roku, stąd też zalożyłam odpowiedni wątek dla staraczek na 2014. Ale po rozmowach z moim M. stwierdziliśmy, ze będziemy się starać już od stycznia 2013, więc może uda mi się zostać mamą po raz drugi jeszcze w 2013!!! :happy2:

Mam nadzieję, ze mogę do Was dołączyć. :-)
witaj kochana :))) wiec jednak szybciej zaczynacie:)
może razem bedziemy brzychatkami? ;-) kto wie..
wolałabym szybciej zaskoczyć ale u nas sama wiesz że cięzko
BUZIAK

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry