reklama

staraczki 2013 !

• Starter tematu Starter tematu kamii150
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Mi się zawsze marzyło rodzić w maju i poprzednim razem prawie trafiłam bo termin miałam na kwiecień to blisko maja ,ale to była taka wpadka trochę bo najpierw się staraliśmy potem już przestaliśmy bo i tak nic nie wychodziło i poprzednim razem właśnie tak samo jak teraz M zrobił ,że najpierw mnie dopadł ,a potem gumkę założył więc myślałam ,że ciąża niemożliwa ,a jednak....i teraz zrobił to samo może to jego przepis na bobasa nie wiem , ale powtórzyła się sytuacja no i fakt ja mam problemy z tarczycą więc tak od razu nie zajdę podejrzewam ,ale zrobiłam badania ,żeby w razie ciąży wiedzieć na czym stoję.

reklama
Souillac- można poronić dlatego ja robię badania i dzwonię do endo od razu w razie pozytywnego testu o ile będą nie takie jak być powinny bo jak będą w normie to znaczy tsh poniżej 2 to będzie ok no i ft3 i ft4 też powinno być w normie bo to ważne dla ciąży.Nie chcę panikować na zapas bo może nic z tego nie wyszło.

Jestem wyniki nie są dobre mam ft3 powyżej normy nie wiem co mam robić bo nie wiem czy w tej ciąży np jestem poczekam do terminu @ nie chcę siać paniki , zobaczymy co będzie tsh w normie ,ale jak na ciążę za wysokie więc pewnie w ciąży nie będę , do tego ft 4 w górnej granicy normy ,ale w normie no nic pożyjemy zobaczymy.

kobietka bedzie dobrze :)
ja np nigdy nie badalam sie na hormony i nie mam zielonego pojecia jak u mnie wygladaja ale wiem np ze mam dlugie cykle ze nie mialam dlugiii czas owulacji wiec cos napewno bylo nie tak ale nie chcialam sie stresowac ;p

Sylwia- musi być dobrze:) jedna z dziewczyn tu na forum ,która zna się trochę na tych hormonkach uspokoiła mnie ,że moje wyniki wcale nie są takie złe i żebym się nie martwiła bo tsh spadło ,a to najważniejsze więc odetchnęłam z ulgą ,a ft3 to się jakoś unormuje razem z lekarzem.

Souillac - no to trzeba się rozkręcić ja nie wiem gdzie jest Gosia zniknęła może jej teścik wyszedł pozytywny i nas trzyma w niepewności.
Powiedzcie mi co tam dziś pichciłyście bo u mnie pomidorowa z pomidorków świeżych pycha :-p
ja to jestem głodna dziś cały dzień ciągle bym coś jadła ,ale muszę się opanować wyjadłam 2 talerze zupy i jeszcze całą marchew z zupy , zjadłam sporo kanapek do tego z majonezem oj utyje mi się utyje ....

hej, wieczorkiem:)
no co z naszą Gośką?????????
Ja teraz już 10 kg przytyłam , a z pierwszym synkiem raem miałam ok 15 kg, więc mam nadzieję,że teraz nie będzie więcej....u mnie była dzisiaj mama i zrobiła paprykę nadziewaną z mięskiem mmmmmmmmmmm, takich obiadków dobrych to ja nie potrafię zrobić...

Souillac - :-D:-D:-D:-Ddobre ja tam Wam życzę aby się udało od razu :-)
Kasia- u mnie też jak moja mama coś upichci to klękajcie narody ,a ja staram się dobrze gotować ,ale nie zawsze mi wyjdzie ostatnio mi wyszedł pyszny kurczak w śmietanie M bardzo chwalił jak chcecie to podam przepis.

Souillac- no właśnie nie wiem co z Gosią ......
to podaje
2 filety z piersi kuraka
cebula
kubek śmietany takiej 18 najlepiej
łyżeczka mąki
curry
pieprz biały
sól
olej lub masełko

cebulkę kroimy i smażymy na oleju lub masełku dodajemy pokrojonego w paseczki kurczaka doprawiamy solą pieprzem i curry dusimy pod przykryciem w tej wodzie ,którą puści , potem mąkę mieszamy ze śmietanką jak już woda odparuje dodajemy śmietanką z mąką i gotowe ta dam ,a mój M się bardzo zajadał do tego ryż lub ziemniaczki.

reklama
Ja mam obawy czy sobie poradzę z opieką nad takim maleństwem , czy wszystko będzie dobrze w czasie ciąży bo ja po poronieniu jestem więc ten lęk na zawsze we mnie pozostanie już to silniejsze ode mnie jest i tak się zastanawiam czy będę umiała trzymać takie maleńkie dziecko bo jak ja biorę noworodka to się sztywna robię jak sztywny niemiec:-) to takie moje obawy właśnie ....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry