reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staraczki 2013

benfica przykro mi :-(

witam nowe dziewczyny :tak: Zagęszcza nam się towarzycho, a to szansa na gęste II krechy :-)

Dzisiaj jest mój 9dc i coś mi zaczyna ćmić prawy jajnik. Śluzik robi się pomału płodny. Jutro wieczorem będę brana pod uwagę :-D Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa

reklama
iwo:) – witaj. Ale dziś nowych wysypało :-) Mam nadzieję że II kreseczkami też sypnie :-)

Asica86 – gratuluję umowy, to bardzo ważne, żeby wiedzieć, że można będzie z macierzyńskiego i wychowawczego spokojnie skorzystać.

kochane moje ja chciałam się wypowiedzieć na temat psychotropów bo któraś pisała ,że uzależniają otóż jako osoba chodząca do psychiatry i przyjmująca przez 2 lata takie właśnie leki (i te starej generacji i te nowej ) muszę powiedzieć ,że one absolutnie nie uzależniają ,a na pewno nie te które ja brałam , z tego co wiem moja ciocia dostawała leki uzależniające od psychiatry i to były leki przeciwlękowe silnie działające i pobudzające lekarz zastrzegł ,że można je brać na początku przez około tydzień , potem tylko doraźnie i wypisał ich na tyle mało aby czasem nie brać tego dłużej także nie wszystkie leki z tej grupy uzależniają, a co do reszty zgadzam się , że warto pójść sobie do psychologa sama chodziłam do momentu kiedy psycholog nie powiedziała mi ,że jest wszystko ok i teraz mam iść jak poczuję potrzebę psycholog nie przepisywała mi żadnych leków , od tego mam psychiatrę brałam stary lek potem go bez problemu odstawiłam i przeszłam na nowszy odstawiłam go w sierpniu i wszystko jest ok nie miałam żadnych objawów uzależnienia lekarze nie pozwalają brać leków uzależniających przez dłuższy czas , a powiem Wam jeszcze ,że ja musiałam odstawić ze względu na ciążę szczególnie jej pierwsze tygodnie bo takie leki mogą powodować wady u dziecka są oczywiście takie ,które nie szkodziły kobietą w ciąży ,ale ze względu na to ,że nikt nie bada ich działania na kobietach ciężarnych bo to by było barbarzyństwo nie ma danych na ten temat i lepiej ich nie brać tylko leki starej generacji są podawane kobietą jeśli jest taka potrzeba bo one są bardziej znane , będąc w szpitalu psychiatrycznym widziałam kobiety w ciąży i one normalnie brały leki tylko po prostu inne i nie końskie dawki ja sama zostałam uprzedzona przez moją panią dr ,że jeśli psychoza wróci w czasie trwania ciąży to zastosujemy leki , które nie powinny zaszkodzić dziecku ,ale lepiej abym przez całą ciążę była zdrowa rzecz jasna.

A mówiąc o zakupach, sama jestem dosłownie zakupocholiczką, ale się wzięłam na sposób, który i Wam polecam. Otóż w moim mieście w Manufakturze (centrum handlowe) co miesiąc organizują SWAPy, czyli wymiany ubrań. I w ten sposób pozbywam się ubrań, których już nie noszę, a wracam do domu z torbą nowych. :-) Jest po prostu zaje fajnie :-) :-) :-) Poza tym można też odsprzedawać rzeczy za rozsądne pieniądze. Zapraszam wszystkie chętne, najbliższy 12-go października.
https://www.facebook.com/groups/140101849369729/?fref=ts

Gofka- ja ten sam rocznik co ty :)
ivo- witaj. a moderatorzy ci nie pomogą jakoś wejść na stare konto? może jakoś po mailu?
kobietka- widzę że twardo wyrwałaś wrzucaniu fajek :)szacun !!!
mama Tomeczka- ja też nie wykupiłam abonamentu, ale jak by któraś z nowych chciałaby sie pobawić w mierzenie tempek to podaje link ( pierwszy miesiąc jest gratis )
OvuFriend - Zwiększ Szanse na Zajście w Ciążę!

dziewczyny coś dziwnego mi się dzieje, otóż dziś 5dc i tylko lekko plamiłam od wczoraj tak na brązowo , a dziś mnie mąż dorwał i krótko potem , zaczął mnie boleć brzuch tak jakby zaraz miało mnie na nowo zalać się czuję i jak byłam siku zrobić to poleciała krew ze skrzepami znowu :baffled: myślałam ,że @ już sobie poszła praktycznie ,a tu zonk wzięłam procha na ból i czekam aż przejdzie boli tak jak w pierwszych dniach nigdy tak nie miałam nawet jak mnie czasem mąż napastował przy plamieniu to nic się takiego nie działo nie wiem co jest grane :confused:

reklama
Dziewczyny mam do Was pytanie. Poco Wy opłacacie abonamenty na ovu??? Bo mi właśnie wygasł ten miesięczny gratisowy i nie czuję jakoś porzeby żeby wykupić. Wszystko z czego w tamtym cyklu korzystałam mam i teraz za darmochę. Owulację wyznacza, serduszkowanie zaznacza... A jak już wyznaczy owulację, to przecież te dni płodne możemy sobie same wyliczać:confused:
Mnie się bardziej podoba premium, kolorowszy i w ogóle:-p Dla mnie 15 zł było kwestią odmówienia sobie dużej czekolady Milka. Jakby to była kwestia 50 zł, to bym sobie darowała, ale 15 zł w tę czy w tę nie robi mi różnicy - tym bardziej, że odmówiłam sobie jednak tej Milki.
Jakby co to polecam tę Milkę 961.jpg Kocham ją :-D Raczej nie jadam słodyczy, ale w fazie lutealnej - wiadomo - żołądek jakiś większy się robi, a głowa żąda słodyczy :-D

A swoją drogą teraz, po jakimś czasie, nie ogarniam jak mogłam kiedyś wydawać tyle kasy na papierosy (paliłam paczkę dziennie, a jak przeszłam na R1 to i paczka przez pewien moment na dzień nie wystarczała. R1 to ultrasłabe papierosy). Nałogowo nie palę od 3,5 roku. Choć parę razy się złamałam.

Załączniki

• 961.jpg
    961.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 46
Do góry