reklama

Staraczki 2014 :)

Noelka
A to masz racje jak to 3 cykl :-) martwilabum sie jakby to 1-2 lata byly :-) a swieta to tak w glowach mamy ze to magiczny czas a tym czasem glowa swoje a cialo swoje-niestety. Pewnie za duzo by bylo poznowakacyjnych dzieci hehe ;-)

Anula
Oj rzucalo pewnie autkiem... straszne te wichury... eh od czego to konkretu nie znam. Moze jutro ktos spr mi chociaz to lozysko... oby krwawienia dzis nie byllo i by mnie jutro do domu nie wygonili. Bo tego sie boje... i tego posiewu... bo jak mam dalej ta bakterie w szyjce to ich pozabijam tutaj jak kaczki!

Jolasia
Dokladnie. Dlatego codziennie mowie o tym zeby kazdy inny wiedzial i zeby zdziwienia nie bylo ze "pani nie powiedziala" a zapewne usg jest w karcie wpiete bo widzialam i pewnie pisal cos tylko jak wiadomo malo kto tam zaglada. Najczesciej oprzy wypisach lub jak pacjent cisnie a i to nie zasze.
Dlatego mi zalezy zeby inny najlepiej tej moj nowy mlody to lozysko zobaczyl. Haha a z klockiem to w kiblach naszych chocciaz i tak odwiedzajacy tam chodza . A dzis jeden lekarz byl w kiblu sikac i wyszedl bez mycia rak... o_Oo_O kumacie? Lekarz... trzymaj fujarke a pozniej dotykal rekami klamki drzwi i wszystkiego :O

Lux

Anulcia
Aa z tym nastawieniem i otoczeniem to tak wlasnie jest. Bardzo dziala na nasza psychike. Ej ktos musi smecic ze mna na zmiane :-P

reklama
No właśnie, Miss, za dużo mi w głowie siedzi ;) bo ja taka jestem, że jak coś zaplanuję, to bym to chciała mieć od razu :D a tu trzeba czekać...

Mam nadzieję, że jutro Cię ktoś obejrzy i się czegoś konkretnego w końcu dowiesz :*

Noelka
Ja tez tak mam ze juz na hurra ;-) no ja tez mam nadzieje. Hmm wydaje mi sie ze mam skurcze co jakis czaso_O leze na boku to brzuch moze twardy nie jest ale czuje jak mi sie ucisk na flaki robi trzyma chwile i puszcza. Rzadko sa ale sa... zapytam poloznej pozniej. Moze je mam. Naciaga mi sie szyjka i krwawie??

Karla
A badania robiliscie jakies? Cos gin zlecal? Ja staralam sie teraz dwa lata ale ciagle bylam pod kontrola gina.

Halo;-)

Ja juz po obiadku, posprzatane bo wczoraj mezu armagedon zostawil:/ a prad wlaczyli nam dopiero dzis rano!!!
Teraz moge sobie usiac i spokojnie poczytac ksiazke;-)

Noelka no ja tez jak juz cos chce to juz teraz;-) maz mi mowi ze jestem diablica...;-) bo potem wierce mu dziure w brzuchu;-)
Teraz odkladam na nowe auto, i juz mu tu kombinuje zeby miec szybciej to auto;-) taka juz jestem niemoge sie doczekac;-)
No kochana mam nadzieje ze niedlugo bedziesz sie cieszyc z II kreseczek;-)

Anula a czemu zle sie czulas na imprezie?
No jestem ciekawa co tam sie z Toba dzieje;-)
Anula jak tam synek? Zdrowka!

Miss no ja mam nadzieje ze z tym lozyskiem wszystko w porzadku jest...no porazka jesli lekarz niedba o higiene:/
Pytaj pytaj musisz walczyc o siebie i malenstwo

lux: udanej wizyty u małego szkraba :)

noelka: szkoda, że magia świąt nie podziałała :( Chociaż ja mam nadzieję do samego końca tj. do pojawienia się @ :) 3 cykle to dopiero początek, nie ma sie czym martwić :)

missiiss: o nieźle z tym klockiem :| Kochana z drugiej strony to dobrze, że z łóżka nie wychodziłaś, bo organizm mógł się trochę zregenerować i zasklepiło się to coś co krwiawiło. Niezbyt fajne masz te doznania na sali, ale zawsze może być gorzej. Ja kiedyś byłam w odwiedzinach u koleżanki to miała na sali babeczkę co ciągle spała i wyła (dosłownie), że ją boli...i ona tak wyła przez kilka dni non stop. Nic nie było można poradzić, bo więcej leków pani nie mogła wziąć :( Mam nadzieję, że zbadają twoje łożysko i wszystko okaże się dobrze.

anula: ja nie znoszę jeździć w wichurę :/ Boję się jak mi autem rzuca :/ Zdrówka dla młodego :)

jołasia: u mnie też nadal wieje :/ Ojj długa ta nasza droga, żeby spotkać odpowiednich lekarzy. No ale miejmy nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej :)

julia: u mnie obiad dopiero sie gotuje :)

Co do czasu starań i lekarzy to mi się wydaje, że to kwestia bardzo indywidualna, bo to zależy od tego w jakim punkcie jesteśmy z naszymi cyklami. No i wiek gra tu rolę. Inaczej lekarz podchodzi jak się na regularne cykle i owulacje, inaczej jak się @ spóźniają itd. Standardowo (przynajmniej u lekarzy z którymi miałam styczność) czekało się około 12 miesięcy przed dokładniejszą diagnostyką. Przy założeniu, że ma się regularne cykle i żadnych nieprawidłowości.

U mnie 20 dc i brzucho mnie trochę pobolewa i jest wzdęty. Coś czuję nadchodzącą @ :/ Czasem mnie tak dziwnie coś zaboli na środku, jakby macica. Nie chcę sobie wypatrywać objawów, bo zgłupieję :D :D

oj, ja jako ze po nocce w pracy z mega jazdami, juz obrobiona. Obiad dochodzi, tzn ryż ciemny, troszke dluzej musi postac ale zdrowszy. Lazenka ogarnieta, w centralnem sie jara, M wrocil zadowolony z indeksem z pierwszymi wpisami i tera sie relaksuje przy jakiej tam grze. Ja glowe umylam, pape wypilingowalam, wyciapalam jakims odrzywczym cudem i wlasnie susaaa sie pazurki z odrzywką. Po obiedzie jakis lakier walne na nie. Najjasiejsz opcja to czerwien. Ma paleta lakierow jest od jasnego po czarny ale najczesciej urzywam od czerwonego po dzern taka fajowa z brokatem czarnym. wiec czas dla siebie tez znaleziony.
Ma, mega smaka na domowe ciasteczka ale ze wzgledu na wietrzycho i ryzyko braku pradu, bo u nast to norma, takie pechowe obrerza miasta gdzie tornado sitty nawet zawita to daruje se te ciasteczka. Moze jutro cos upieke. Dzis na deser ciasteczka korzenne z paczki i owoce.

reklama
aschlee & julia: super :D od razu człowiekowi raźniej i jakoś weselej :D

aschlee: coś się stało kochana czy tak po prostu cię smutek dopadł?

jołasia: widzę, że masz dzisiaj zorganizowaną niedzielę :D I dobrze, bo znalezienie czasu dla siebie to ważna sprawa. Od razu żyć się chce :D Domowe spa działa cuda :D Ja jak kiedyś miałam wannę to sobie robiłam takie seanse z peelingiem, nawilżaniem, odżywaniem skóry. Super sprawa :)

U mnie na obiad były ziemniaczki z sosem grzybowym i duszonym w nim mięskiem, a do tego buraczki na ciepło. Pychota! :)

A w tygodniu mam zamiar zrobić kluski z jagodami i śmietaną, bo chodzą ostatnio za mną. Nie wiem tylko czy będę się bawiła w jakieś takie robione twarogowe czy po prostu makaron. Wyjdzie w praniu :) Na deserek dzisiaj będzie galaretka z owocami.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry