Gabis- cholercia no, za wysoki jest ten TSH. Ja miałam prawie tyle co Ty, bo 4,5 i endo od razu włączył euthyrox. Tylko znajdź dobrego endo. Ja chodze prywatnie, wizyta kosztuje 100 zł, ale do niego jak już mam unormowana tarczyne chodze raz na pół roku i przede wszystkim na wizytę czeka się tydzień, a nie pół roku jak na NFZ. A samo TSH kontroluje co 3 msce. Gabis ja już wczoraj pisałam Mychuni. Przy takim TSH niestety nie uda zajść nam się w ciążę, a jeśli już zdarzy się taki cud, to szybko tę ciążę się traci. Niesety tarczyca w dużej mierze wpływa na pracę innych hormonów. Jeśli już masz taki wynik TSH, to warto sprawdzić czy przyczyna niedoczynności nie jest przewlekłe zapalenie tarczycy. Zbadaj przeciwciała antyTPO. A, i koniecznie zbadaj jeszcze FT3 i FT4, bo z nimi TSH bezpośrednio współpracuje i działa na zasadzie sprzężenia zwrotnego, to daje duży obraz dla endokrynologa.

Gabis a Ty masz regularne @? Bo niedoczynność tarczycy, nie leczona objawia się miedzy innymi tym, że @ są nieregularne. Ja tak miałam.
Mychunia- bardzo dzielna jesteś, że postanowiłaś nas posłuchać. Uwierz, my tylko robimy to z dobrej woli i w dobrej wierze dla Ciebie. Chcemy, abyś szybko unormowała ten hormon i zaszła w zdrową ciążę.
Asiu- mieszkanko cudne. Takie ciepłe i przytulne

A za łóżko na paletach- peeełen szacun
Karla- zazdroszczę jacuzzi

Blair- piękne słowa na tatuażu. Aż się wzruszyłam jak przeczytałam
Olusia- a Ty kiedy do pracy? Pytałam Ciebie wczoraj co z Twoją stymulacją w lutym? Działacie?