reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Aschlee te dwie choroby związane są z mutacją genu SOD1 [dysmutaza ponadtlenkowa] która odpowiedzialna jest za inaktywację anionorodnika ponadtlenkowego, jej obniżenie lub brak może być jednym z wielu czynników powstania ALS, natomiast jej nadmiar w mózgu może wiązać się z zespołem Downa. Udowodniono już że u myszy z nokautem tego genu [czyli brakiem] myszy o wiele gorzej się rozwijają, są bezpłodne, mają atrofię mięśniową, krócej żyją i wykazują wiele innych degeneracji.
Czemu żelazo w kom? Zaciekawiły mnie badania po prostu i trafiłam do takiej grupy badawczej na doktorat
tak, ja też badam rdzeń kręgowy, do tego wątrobę, nerki i mięśnie. Właśnie czekam na myszy, bo już miałam wyniki ale okazało się że we włoszek pomieszali próby przy pakowaniu i wyniki mogę wyrzucić :angry:

Anula dziękuję :*

Olusia oj bardzo bym chciala ale do obeznania to mi jeszcze wiele brakuje :tak:...Po prostu kocham medycyne zaraz po rodzinie to moja druga milosc ktorej moglabym poswiecac caly swoj czas...Gdybym mogla to caly czas siedzioala bym w ksiazkach medycznych ale mojemu Mezusiowi strasznie to dziala na nerwy bo zapominam o calym swecie:-D ale jeszcze troche i nie bedzie mial wyjscia jak tylko to zaakceptowac;-)

Dziewczyny czemu nie jestem lekarzem bo zaczelam studia i wyjechalam...Teraz planuje je dokonczyc tutaj.Przerwalam na 3 roku:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: no wiem, wiem.....wstyd mi...po przyjezdzie trzeba bylo sie nauczyc jezyka ale to troche zajmuje na szczescie moge kontynuowac studia tutaj zlozylam juz dokumenty a zmobilizowal mnie do tego Pan z Urzedu pracy widzac moje swiadectwa.

Blair super tatuaz.
Ja chce jeszcze znak nieskonczonosci ale poczekam jeszcze.

Anulka a moje hormony ocenilas?
Aschleee ale masz glowe do medycyny szacun !!!
Karla mmmm romantycznie z jacuzzi ;-)

Ej no Aschleee to dawaj dawaj z ta medycyna...

Aschlee25 kochana to trzymam kciuki... bedziesz bardzo dobra lekarka z powolania bo malo teraz takich lekarzy...

Anula odnosnie mojej stymulki to zaczne na poczatku marca, robie sobie jeszcze przerwe, zbieram sily, i wkraczam do akcji....dzis bede dzwonic do kliniki by mnie umowili do pani doktor i zeby przepisala mi leki do stymulki... :tak:

Dziewczyny dzieki Wam nabieram na prawde takiej checi do dzialania ze jakby sie dalo to juz dzis lecialabym na wyklady...Cos Wam powiem w tajemnicy...wiecie dlaczego tutaj szybciej nie podjelam nauki? teraz bedziecie mialy ubaw bo po pierwsze balam sie mowic w obcym jezyku ze sie beda ze mnie smiali...ale to juz mam za soba a po drugie zle mi bylo z mysla ze moja Corcia bedzie musiala prawie caly dzien w przedszkolu siedziec:-(

reklama
Aschlee- no wieeesz... to dałaś trochę plamę ze studiami! Jak dobrze, że te 3 lata nie poszły na marne i możesz je kontynuować, a więc jak najszybciej do roboty! A z czego chciałabyś robić specjalizacje? Ginekologia i położnictwo? :-D

Asiu- oj, przegapiłam chyba Twoje wyniki. Zaraz je poszukam i Ci napisze.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry