reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Moim zdaniem to jest każdego indywidualna sprawa. Zwolnienie w trakcie ciąży każdej kobiecie się należy i jeżeli musi lub chce niech korzysta. Takie jest moje zdanie ale gadania w pracy nigdy się nie uniknie. Moja szwagierka poszła w 9 tyg na zwolnienie i też usłyszałam że mogła jeszcze trochę popracować (nocna zmiana na produkcji) 3 tyg później straciła ciążę. Zawiść ludzka nie zna granic...
Jezu :-(

reklama
Witam sie z Wami w ten chłodny niedzielny wieczór :* u mnie 18dc i na pewno juz po dniach plodnych[emoji14]wyczytalam gdzies ze okres plodny trwa 5 dni[emoji14]z moich obserwacji wynika ze u mnie trwal dokladnie tyle[emoji14]od 12dc do 16dc[emoji14]takze zostaje mi czekanie ..jak ja to uwielbiam [emoji23] co do tych l4 to moja znajoma ma rozkmine czy jej walnięty ginekolog wypisze l4 w 7miesiącu ciąży[emoji14]obecnie jest w końcowce 5msc.. Niby mial jakies aluzje ze przeciez ona siedzi tylko przed komputerem , no ale sory moim zdaniem siedzenie 8 godz tez nie jest zbyt zdrowe[emoji14]ehh mowie jej ze ma miec w dupie co on sobie pomysli i powiedziec ze dajesz facio l4 i tyle :D niestety to byl wybor ginekologa na szybko i biedna musi sie teraz z nim użerac[emoji14]+kazda wizyta prywatnie :) to mi pokazuje jak dobrze zrobiłam myśląc o wyborze ginekologa juz podczas starań[emoji14]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny,
ja dziś mam póki co najgorszy dzień jeśli chodzi o samopoczucie w ciąży
kurde i to był dzień wolny od pracy, a i tak umierałam:/

dzisz dostalam okres,po 28 dniach od poronienia. Czyli tak jak mówił lekarz ze przyjdzie po 4 tyg.
Dobrze ze przyszla bo płodne beda akurat w czasie urlopu. :)

super:) trzymam kciuki za owocny urlop!

SAŁATKA, EVEEE - ja właśnie przespalam 1,5 godz i teraz leżąc jest mi niedobrze. ..tzn. Czuje ta gule w gardle.
Do tego od dwóch dni mam katar i ciężko mi się oddycha przez nos :-(
Poza tym bolą mnie dzisiaj plecy ... krzyże jakoś tak humor mi dzisiaj nie dopisuje :-(
W ogóle co wezmę ta luteine to po kilku godzinach znajduje ja na wkładkę jie em czy to dobre a nadzieje ze to tylko oslonka z tabletki a hormon się wchlonal. ..
Jutro chyba pójdę do lekarza, spróbuję chociaż na tydzień wydebic zwolnienie boje się o dziecko a bardzo źle się czuje, ledwo chodze jeszcze dzisiaj goście byli to a to obiad a to kawa a to pozmywać i mam bole pleców itp.
Do tego to uczucie w podbrzuszu juz mnie drazni w zadnej pozycji nie jest mi wygodnie bo zaraz jakby wszystko dretwialo

Ja mam katar i kaszel mokry od uwaga - 3 tygodni - czyli odkąd zrobiłam test
już wymiękam bo żadne naturalne sposoby (także te zalecone przez lekarza u którego byłam nic mi nie pomagają:(
L4 nie wchodzi w grę przynajmniej przez najbliższe 4 tygodnie

ja zawsze mialam bole krzyza w ciazy i bez ciazy :(

Lux ja mam skoliozę więc ból kręgosłupa to moja codzienność:)

Ja w pierwszej ciąży pracowałam do 22tc i nikt nie wiedział o ciąży ale to dla tego że dobrze się czułam, nie miałam żadnych objawów, miałam 20 lat no i musiałam tak. Na zwolnienie też poszłam bo już mogłam i lekarz mi kazał. W drugiej ciąży brałabym od razu zwolnienie bo tak się czułam a jeżeli teraz mi się uda to zobaczymy ale certolić się nie będę :D

ja w pierwszej ciąży pracowałam do 7,5 miesiąca czyli chyba do 30 tygodnia jesli dobrze liczę
w drugiej chcę też pracować jak najdłużej, ale wszystko zależy od samopoczucia
wkońcu jestem 5 lat starsza hehe noi mam bardziej odpowiedzialne stanowisko i stresującą pracę:/

Ja generalnie jeśli powiedziałabym dyrektorce o coazy to myślę że dałaby mi jakieś fory. ..ale tam pracują takie psycholki w większości ze szkoda gadac.
Jedna jak zaszła w ciążę ( super babeczka) od razu poszla na zwolnienie.
Ja tez idę nie będę się fandzolic , dźwigać, przebierać dzieciaczki z sikow i kupek, narażać się na obsmarkanie po kichnieciu :d generalnie nie rusza mnie to ale reraz najważniejsza jest moja fasolka :-)

Hej dziewczyny,
ja dziś mam póki co najgorszy dzień jeśli chodzi o samopoczucie w ciąży
kurde i to był dzień wolny od pracy, a i tak umierałam:/

super:) trzymam kciuki za owocny urlop!

Ja mam katar i kaszel mokry od uwaga - 3 tygodni - czyli odkąd zrobiłam test
już wymiękam bo żadne naturalne sposoby (także te zalecone przez lekarza u którego byłam nic mi nie pomagają:(
L4 nie wchodzi w grę przynajmniej przez najbliższe 4 tygodnie

Lux ja mam skoliozę więc ból kręgosłupa to moja codzienność:)

ja w pierwszej ciąży pracowałam do 7,5 miesiąca czyli chyba do 30 tygodnia jesli dobrze liczę
w drugiej chcę też pracować jak najdłużej, ale wszystko zależy od samopoczucia
wkońcu jestem 5 lat starsza hehe noi mam bardziej odpowiedzialne stanowisko i stresującą pracę:/
No właśnie też zależy jakie się ma zajęcie.

Aaa jeszcze co do ginekologów ..inna moja koleżanka wczoraj mi powiedziala ze jej okres spoznia sie 10 dni . Ja na to oczywiscie ze jezu kobieto biegniemy po test :D sprowadzila mnie na ziemie ze ona ma problem z okresem i czasem nawet z 2 msc go nie miala :o do tego martwi sie jak to bedzie przy staraniach sie kiedys o dzidzie .. Pytalam sie czy byla u ginekologa , odpowiedziala ze byla ale powiedzial jej UWAGA to moze byc przez zmiane klimatu , stres lub zmiane godzin spozywania posiłków . Szczena mi opadła :o :D powaznie? tak bardzo miec rozregulowane cykle i to wina tego co wyzej wymienilam?:o wow . Nie wiem czy dobrze jej doradzilam ale kazałam szybko poszukac jakiegoś innego ginekologa :)

Aaa jeszcze co do ginekologów ..inna moja koleżanka wczoraj mi powiedziala ze jej okres spoznia sie 10 dni . Ja na to oczywiscie ze jezu kobieto biegniemy po test :D sprowadzila mnie na ziemie ze ona ma problem z okresem i czasem nawet z 2 msc go nie miala :o do tego martwi sie jak to bedzie przy staraniach sie kiedys o dzidzie .. Pytalam sie czy byla u ginekologa , odpowiedziala ze byla ale powiedzial jej UWAGA to moze byc przez zmiane klimatu , stres lub zmiane godzin spozywania posiłków . Szczena mi opadła :o :D powaznie? tak bardzo miec rozregulowane cykle i to wina tego co wyzej wymienilam?:o wow . Nie wiem czy dobrze jej doradzilam ale kazałam szybko poszukac jakiegoś innego ginekologa :)

Aaaaaaaaaahahaha beka tylko szkoda zdrowia tej dziewczyny...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry