reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Bertha trzymam kciuki aby to był ten szczęśliwy cykl.
Dziewczyny mam pytanie najpierw do zafasolkowanych:
Czy pijecie kawę w ciąży? Czy odrzucilo Was?
A teraz do wszystkich[emoji5] jakie jest wasze podejscie do kawy w ciąży ?
Ja w pierwszej ciąży nie piłam bo mnie bardzo odrzucilo sam zapach mi bardzo przeszkadzał. Mam nadzieję ze i teraz tak będzie bo wtedy nie ma problemu, nie trzeba sobie odmawiać. I właśnie nie pamietam kiedy mnie odrzucilo wydaje mi się ze koło 9 tygodnia.
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Dzieki! :)
Ja jak zaszlam, to pilam takie bardziej mleko z kroplą kawy. Bardziej chodzilo o zamydlenie oczu wspolpracownikom, bo codziennie o godz 9 spotykalismy sie w stałym gronie na kawce i gdybym nagle zaczela pic herbate to byloby to jednoznaczne.
Aczkolwiek teraz mam takie podejscie, ze nie bede na sile rezygnowac. Bede pewnie na L4 od razu, wiec tez nie bede miala przyzwyczajenia ze rano pierwsza rzecz po przyjsciu do pracy do kawka, ale od czasu do czasu sobie wypije jak bede miala ochote. Ja i tak pije taką latte, że tam wiecej mleka niz kawy. Ale bardzo taką lubie. :)

Megan no właśnie sprawa psychiki- niestety nie jest tak prosto wyłączyć myślenia. Ja mam kilka presji więc coś czuję, że długo będę się starała. Z tym bzykaniem kiedy ma się ochotę to u nas niestety kiepsko. Bo my możemy mieć ochotę ale jak synek gdzieś tam przy nas się kręci to wtedy lipa. W dodatku dochodzi zmęczenie pracą, obowiązkami i tez za bardzo bzykać się nie chce 3/4 razy w tygodniu. My tez jakiś wielkich popędów nie mamy, raz w tyg. nam wystarcza.
bertha cykl obstawiony-9,11,12,13,14,15 dc. Czego nie robi się dla tej rezerwacji?Mój m się mega starał a ja oschła kobieta mu się totalnie poddałam.Mam nadzieję, że w tych sprawach się odblokuję niebawem, bo w tym cyklu nasze pożycie było najgorsze. Dobrze że się obserwujesz.Jak nie jedna owulka to może ta druga się trafi.Jak teraz nie zajdę to ja już nie wiem co mam robić aby zaskoczyć.Wrzesień będzie pracowity i nerwowy, więc nasze numerki wtedy będą w biegu i codziennie też nie wyrobimy.Niby rwanie zęba ma mnie nie boleć, tak powiedziała dentystka, ale co dalej jak znieczulenie przestanie działać to nie wiem.
Moj m tez sie mocno w tym cyklu starał, az bylam zaskoczona :)
A z rwaniem zeba to powiem ci, ze ja rok temu wlasnie rwalam dwie ósemki i okazało się że byłam juz w ciąży (musialo to byc w okolicach zagniezdzania).. Potem sobie wyrzucałam, że mialam znieczulenie i potem bralam lek przeciwbólowy w domu - Metafen, zamiast jakis Apap. takze wez taka ewentualnosc pod uwage i powiedz zeby dali takie ciążowe znieczulenie ;) Lepiej dmuchać na zimne :)

Ja w pierwszej ciąży nie piłam bo mnie bardzo odrzucilo sam zapach mi bardzo przeszkadzał. Mam nadzieję ze i teraz tak będzie bo wtedy nie ma problemu, nie trzeba sobie odmawiać. I właśnie nie pamietam kiedy mnie odrzucilo wydaje mi się ze koło 9 tygodnia.

Kawa to też używka. Gdzieś czytałam jeszcze przed pierwszą ciążą ze przed zajściem w ciążę powinno się odstawić używki w tym kawę już pół roku wcześniej. Kofeina nie dość ze szkodzi na serce to utrudnia wchłanianie witamin i minerałów.
Mi osobiście skóra cierpnie jak czytam ze ktoś starając się o dziecko robi test żeby wiedzieć czy może się napić alkocholu. Ale każdy jest odpowiedzialny za siebie.

No właśnie u mnie w pracy też rano wszyscy pijemy kawę. Jest nas tu mało i jak przestanę pić kawę na pewno wszyscy to zauważą. Więc dobry pomysl z tym mlekiem z małą ilością kawy. Skorzystam jeśli nadejdzie ten czas[emoji5]

bertha ja jakby co chyba zagnieżdżenia jeszcze mieć nie będę, to będzie 17 dc. a ostatnie cykle mam 26, 27 dniowe. Apap to sobie będę brała potem. A bolało później? Ja w piątek idę do pracy i mam nadzieję, że jakoś funkcjonować będę.

megan no to zostaje nam czekanie. Zobaczymy czy nasze intensywne starania zaowocują. Mój dawał radę ale ja szybko wymiękłam. Mój m pewnie myśli teraz że jakaś nie czuciowa jestem, mam nadzieję że tymi numerkami się nie zraził do mnie. A ilu masz dniowe cykle?Który masz dziś dc?
Aa czyli u was na odwrót :) ja w tym 14dc nie mialam ochoty ale jak to mój powiedzial postaralam sie ze hohoh dlatego byl finisz[emoji14]ale w 15dc mimo moich staran to lipa :( a zazwyczaj wystarczy ze ledwo zaczne albo ten se pomysli o czyms sprosnym i juz jest gotowy do dzialania:p no nic , mam nadzieje ze moj k tez nie bedzie miec pozniej problemu przez ten pechowy cykl[emoji14]chyba ze sie uda[emoji14]ja mam cykle regularnie 29 dni[emoji14]ale przez wakacje ost mialam 26 dni wiec teraz zobaczymy czy wrócilo do normy[emoji14]dzisiaj 21dc:p

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

megan no to Ty już coraz bliżej chwili prawdy.Ja mam cykle 26, 27 dniowe. Dziś 16 dc. U nas praktycznie to mój m się starał, bo na mnie żeby żółnierzyki nie pouciekały, orgazm miał, mimo że też był już zmęczony, a ja tylko raz zaskoczyłam i każdy kolejny numerek totalnie nic.Jakaś taka obojętność mi się włączyła.Fakt że opryszczka mi wyszła pod nosem to nawet całować się nie mogliśmy.No i cały czas myślałam o tym zębie, pracy i innych problemach-jakoś nie umiałam się wyluzować.

reklama

Ja nie mam z tym problemu. Od lat nie piję kawy ☺

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry