reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dziewczyny a wgl to w ktorym tygodniu ciąży zapisywać się do lekarza, jak zobaczę dwie kreseczki to odrazu się zapisać czy poczekać?
Najwczesniej po skonczonym 5 czyli jak w szostym bedziesz albo nawet po skonczonym 6 bo wtwdy wieksza pewność ze od razu serduszko zobaczysz. Zarodek widac jak beta powyzej 10 000 jest tak ze najlepiej tak ok 2 tygodnie po terminie @ pierwsza wizyta

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

reklama
Najwczesniej po skonczonym 5 czyli jak w szostym bedziesz albo nawet po skonczonym 6 bo wtwdy wieksza pewność ze od razu serduszko zobaczysz. Zarodek widac jak beta powyzej 10 000 jest tak ze najlepiej tak ok 2 tygodnie po terminie @ pierwsza wizyta

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png
Tak najlepiej. Ale Ja nigdy nie mogłam wytrzymać i zawsze byłam zaraz po zobaczeniu 2 kreseczek [emoji2]

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png
Ja w ciąży z synem byłam 4 dni po terminie @. Serduszka nie było ale zarodek było widać... Nawet dwa co drugi okazał się krwiakiem i w sumie dobrze że zaraz poleciałam do mojego gin bo dowiedziałam się że krwiak i mam się oszczędzać. Także ja będę się umawiać pewnie tak na tydzień po terminie @

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale w tak wczesnej ciąży tylko badanie dopochwowe.

Właśnie wiem. Gdy tylko kazał mi przejść do pokoju gdzie jest usg specjalnie zapytałam czy się rozebrać, a ona do mnie, że nie przez brzuch zrobimy. Ręce opadają. Ale przecież nie będę jej pouczać bo jakoś mi głupio było ale trzeba było wygarnąć i powiedzieć co o tym myślę.

Mnie podoba się Bresso w kolorze, który ma wejść w 2018 r. ale to i tak na żywo trzeba będzie zweryfikować :)
22730468_1922815207733643_3879262474992591140_n.png

Załączniki

• 22730468_1922815207733643_3879262474992591140_n.png
    22730468_1922815207733643_3879262474992591140_n.png
    81,9 KB · Wyświetleń: 325
Ostatnia edycja:
Tak najlepiej. Ale Ja nigdy nie mogłam wytrzymać i zawsze byłam zaraz po zobaczeniu 2 kreseczek [emoji2]

Haha też chcialam się umoqic na tydzien po tescie czyli na dzisiaj ale bym ledwo pęcherzyk zobaczyla tak że dwa tygodniw myślę to rozsądny termin na pierwsza wizytę. No chyba że jakies plamienia sie pojawia czy nie daj boże krwawienie wtwdy pędem do gina a jesli nie da rady to na IP.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Właśnie wiem. Gdy tylko kazał mi przejść do pokoju gdzie jest usg specjalnie zapytałam czy się rozebrać, a ona do mnie, że nie przez brzuch zrobimy. Ręce opadają. Ale przecież nie będę jej pouczać bo jakoś mi głupio było ale trzeba było wygarnąć i powiedzieć co o tym myślę.

Mnie podoba się Bresso w kolorze, który ma wejść w 2018 r. ale to i tak na żywo trzeba będzie zweryfikować :) Zobacz załącznik 829546
To tak właściwie tak jakbyś nie miała badania bo przez brzuch w tym etapie nawet dobrze zarodka nie widać.

Haha też chcialam się umoqic na tydzien po tescie czyli na dzisiaj ale bym ledwo pęcherzyk zobaczyla tak że dwa tygodniw myślę to rozsądny termin na pierwsza wizytę. No chyba że jakies plamienia sie pojawia czy nie daj boże krwawienie wtwdy pędem do gina a jesli nie da rady to na IP.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png
Ja całe szczęście plamien nie miałam. Dowiedziałam się przypadkiem

Ja w ciąży z synem byłam 4 dni po terminie @. Serduszka nie było ale zarodek było widać... Nawet dwa co drugi okazał się krwiakiem i w sumie dobrze że zaraz poleciałam do mojego gin bo dowiedziałam się że krwiak i mam się oszczędzać. Także ja będę się umawiać pewnie tak na tydzień po terminie @

Zależy też kiedy owu byla i jakie kto ma długie cykle. Fakt, innym na usg wyjdzie zarodek w 5 tc a niektore dopiero w 6 ledwo pęcherzyk zobaczą. No i od tego jakie przejscia byly w poprzedniej ciazy o ile to jest druga.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

reklama
Dziewczyny a wgl to w ktorym tygodniu ciąży zapisywać się do lekarza, jak zobaczę dwie kreseczki to odrazu się zapisać czy poczekać?

Ja na przykład pójdę od razu jak zobaczę dwie kreseczki, bo mi gon powiedział ze ze względu na to ze biorę eutyrox to szybciutko będzie trzeba tsh zbadać żeby zobaczyć czy nie trzeba podnieś dawki, inacZej mogę szybciutko poronic.

Do góry