Kaamilaaa
Fanka BB :)
Bo takich w 100% idealnych to raczej nie ma [emoji28]O matko z artykułu pana tabletki to chyba żadne witaminy nie są w 100procentach dobre [emoji23]
Ja z tego rankingu wybralam to co dla mnie najważniejsze [emoji106]
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Bo takich w 100% idealnych to raczej nie ma [emoji28]O matko z artykułu pana tabletki to chyba żadne witaminy nie są w 100procentach dobre [emoji23]
Ja je wybrałam czytając ta analiza pana tabelki. Nie chciałam brać zestawy zbędnych witamin. Tylko same zalecane czyli kwas foliowy, żelazo, jod, dha i cos tam jeszcze piate bylo, ale teraz mam pustkę w głowie. Jest tam zalecana dawka dla ciezarnej każdego składnika z wymienionych oraz te dha. A większość tego nie ma. Kosztuja między 70-90 zł zależnie od miejsca zakupu jak ze wszystkim. Ja najtaniej kupiłam za 72zl w aptece Zdrowie. Musialabys sobie sprawdzic. To miesięczne opakowanie. Masz tam 30sztuk tabletek plus 60 kapsułek dba po 2 dziennie. Razem 3.Ile kosztują ?Ja myślę o tym Prenatalu tylko mają dużo żelaza i boje się że zaraz nie będę mogła z WC skorzystać
![]()
Stówkę za witaminy nie dam szczególnie, że płacę ponad 200 za same leki miesięcznie więc do 50 zł chce coś wybraćJa je wybrałam czytając ta analiza pana tabelki. Nie chciałam brać zestawy zbędnych witamin. Tylko same zalecane czyli kwas foliowy, żelazo, jod, dha i cos tam jeszcze piate bylo, ale teraz mam pustkę w głowie. Jest tam zalecana dawka dla ciezarnej każdego składnika z wymienionych oraz te dha. A większość tego nie ma. Kosztuja między 70-90 zł zależnie od miejsca zakupu jak ze wszystkim. Ja najtaniej kupiłam za 72zl w aptece Zdrowie. Musialabys sobie sprawdzic. To miesięczne opakowanie. Masz tam 30sztuk tabletek plus 60 kapsułek dba po 2 dziennie. Razem 3.
Moj doppelherz zaleznie od apteki 40-60zl. Dwie tabletki dziennie. Sklad tez ma dosc dobry. Poczytaj u pana tabletki [emoji6]Stówkę za witaminy nie dam szczególnie, że płacę ponad 200 za same leki miesięcznie więc do 50 zł chce coś wybraćrzeczywiście ekstra skład ale kurcze cena też ekstra :/
Moja Jula 4 dni w szkole po feriach i juz dzis nie poszla. Wczoraj wszystko ją bolalo i miala stan podgoraczkowy. Na noc byla juz goraczka.. Zajrzalam w gardlo i migdaly juz powiekszone i czerwone. Dzis rano ma juz wybroczyny w calym gardle. Takze jakas anginka nam sie przyplatala a ja wstalam dzis juz tez z bolem gardla. Mam nadzieję ze obedzie sie bez lekarza. W tej ciazy udalo mi sie zadnego antybiotyku nie brac.Ja pierwszy antybiotyk ampicyline bralam w 10tc. Pozniej duomox, zinnat gdzies w 27 i dzisiaj 31t znowu zaczynam, bo spedzilam noc na sorze. Zapalenie gardla i boje sie tej świńskiej grypy, bo jest epidemia.
Ja biorę prebatal duo ale wlasnie czesto go odstawiam bo mam zaparcxia.. Ale anemia juz jest niestety i teraz to w ogole zelaza musze brac do konca ciazy..Cześć Wampolećcie jakieś witaminy na drugi trymestr
rozważam pomiędzy Prenatal Duo, a MamaDHA Premium
aktualnie biorę Prenatal Uno
![]()
Mozna smarowac masciami jakich uzywalo sie przed ciaza. Tylko nie brac tych tabletek co sa do polykania.Czyli możesz już rodzić i stan alarmowy podwyższony
Właśnie szukam witamin, 8lat temu brałam prenatal, 6lat temu femibion, teraz myślałam właśnie nad tymi prenatal uno.
Mi dzisiaj wyskoczyło wielkie zimno na ustach :/ efekt przeziębienia. Smaruje to to maścią cynkową. Mam jeszcze heparex maść na opryszczkę ale nie mam pojęcia czy można w ciąży
Moja Jula 4 dni w szkole po feriach i juz dzis nie poszla. Wczoraj wszystko ją bolalo i miala stan podgoraczkowy. Na noc byla juz goraczka.. Zajrzalam w gardlo i migdaly juz powiekszone i czerwone. Dzis rano ma juz wybroczyny w calym gardle. Takze jakas anginka nam sie przyplatala a ja wstalam dzis juz tez z bolem gardla. Mam nadzieję ze obedzie sie bez lekarza. W tej ciazy udalo mi sie zadnego antybiotyku nie brac.