U
użytkowniczka 212
Gość
ja bym zrobiła opcje 1Napotkałam niespodziewane trudności przy kupowaniu badań, czy mogłybyście mi podpowiedzieć?
Jutro mam 3dc i w związku z tym mam iść zrobić więcej badań, ale też powtórzyć estradiol i prolaktyne. I okazało się, że w moim punkcie pobrań nie mogę zrobić jednego z nowych badań, więc mam 2 opcje:
1) zrobić jutro co się da w moim punkcie pobrań, dzięki czemu estradiol i prolaktyna zostaną przebadane w tym samym labie (i przez to wyniki będą bardziej porównywalne z poprzednimi? A to ważne, bo były za wysokie), a w 4dc pójść zrobić to jedno nowe badanie gdzieś indziej (ale czy wtedy to da pełen obraz sytuacji, jeśli to jedno będzie w innym dniu niż reszta?),
2) iść w 4dc robić wszystkie w innym labie, ale przez to chyba ten estradiol i prolaktyne będzie trudniej porównać, bo nie dość, że inny lab, to jeszcze inny dzień cyklu?
Z nowych mam zrobić testosteron, dheas, andostendion i 17-hydrocostamprogesteron (tego ostatniego nie zrobię w swoim punkcie pobrań).
W sumie jeszcze mogę zrobić
3) w 3dc powtórzyć estradiol i prolaktyne w starym labie, a w 4dc zrobić nowe w nowym
Heeeelp