pluto_nova
Moderator
jeszcze nie wiemekstra! Kiedy możesz wracać do? ;>
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
jeszcze nie wiemekstra! Kiedy możesz wracać do? ;>
"panie, pan mi powiedz kiedy ja się znów będę mogła bzykać bez zabezpieczenia?" to nie było Twoje pierwsze pytanie po przebudzeniu?jeszcze nie wiemJakoś nie było okazji zapytać na pooperacyjnej
![]()
po przebudzeniu go nie było, później przyszedł sprawdzić rany"panie, pan mi powiedz kiedy ja się znów będę mogła bzykać bez zabezpieczenia?" to nie było Twoje pierwsze pytanie po przebudzeniu?![]()
po przebudzeniu go nie było, później przyszedł sprawdzić ranyMam czas na pytania do publiczności
![]()
Znaczy, że prawdopodobnie była, a progesteron może nie być jeszcze w najwyższym punckie. Moze wcale nie jesteś 6dpo tylko 5 i ma jeszcze dużą szansę urosnąć.Dziewczynyzbadałam dziś progesteron, jestem 6dpo (nie chodzę na monitoring, raczej się obserwuje+testy owulacyjne), wg apki owulacja była w zeszły piątek. Czy ten wynik znaczy że owu nie było?
![]()
dziękuje! Dałaś mi nadziejeZnaczy, że prawdopodobnie była, a progesteron może nie być jeszcze w najwyższym punckie. Moze wcale nie jesteś 6dpo tylko 5 i ma jeszcze dużą szansę urosnąć.
A te oba punkty nie wysyłają próbek do tego samego labu?Napotkałam niespodziewane trudności przy kupowaniu badań, czy mogłybyście mi podpowiedzieć?
Jutro mam 3dc i w związku z tym mam iść zrobić więcej badań, ale też powtórzyć estradiol i prolaktyne. I okazało się, że w moim punkcie pobrań nie mogę zrobić jednego z nowych badań, więc mam 2 opcje:
1) zrobić jutro co się da w moim punkcie pobrań, dzięki czemu estradiol i prolaktyna zostaną przebadane w tym samym labie (i przez to wyniki będą bardziej porównywalne z poprzednimi? A to ważne, bo były za wysokie), a w 4dc pójść zrobić to jedno nowe badanie gdzieś indziej (ale czy wtedy to da pełen obraz sytuacji, jeśli to jedno będzie w innym dniu niż reszta?),
2) iść w 4dc robić wszystkie w innym labie, ale przez to chyba ten estradiol i prolaktyne będzie trudniej porównać, bo nie dość, że inny lab, to jeszcze inny dzień cyklu?
Z nowych mam zrobić testosteron, dheas, andostendion i 17-hydrocostamprogesteron (tego ostatniego nie zrobię w swoim punkcie pobrań).
W sumie jeszcze mogę zrobić
3) w 3dc powtórzyć estradiol i prolaktyne w starym labie, a w 4dc zrobić nowe w nowym
Heeeelp
1 to alab, a 2 to diagnostyka, więc wątpię, ale w sumie spróbuję sprawdzićA te oba punkty nie wysyłają próbek do tego samego labu?
Ja bym pewnie poszła w opcje 1 jeśli nie ma innej opcji.