reklama

Staraczki forever!

hmmm chcialam sie wypowiedziec ale dzis jestem bojowo nastawiona wiec zamilkne

z innej beczki , pamietacie jak pisalam ze samochod nam sie rozwalil ?a wiec stoji u mechanika juz 7 tyg , co chwile znajduja cos innego, utopilismy juz 4tys w niego i wyglada na to ze i tak nie ruszy. bedziemy musieli wziasc kredyt zeby spacic mechanika i kupic inny samochod. rece mi opadaja.

reklama
Wioluś o rety - załamka! Nie wiem, co powiedzieć!! Moim zdaniem powinniście negocjować z mechanikiem - mówiłaś, że on poniekąd dał gwarancję, że jak władujecie 3 tyś to samochód ruszy no nie??? Przecież gdyby nie dał takiego zapewnienia to na pewno byście w to tyle nie ładowali! Kurcze strasznie mi przykro!!!

A co jesteś tak bojowo nastawiona??? Co się dzieje?

Lil to jest kasa za same czesci, na wszystko sa rachunki, za robocizne i jego czas praktycznie nic nie bieze i wiem ze nie robi nas w balona bo to Lukasza kolega od najmlodszych lat. wczoraj bym u nas i tez jest zalamany tym wszystkim.
a bojowa jestem nastawiona na wszystko i sama nie wiem co mnie az tak wku... chyba poprostu za duzo sie nazbieralo tego wszystkiego

LIl ( mam nadzieje ze sie nie pogniewasz)ja na twoim miejscu odstawila bym Martynke od cyca i zaczela z nia wojowac ze samodzielnym spaniem. wiem ze boisz sie krzyku i placzu ale im dluzej bedziesz zwlekac tym bedzie gorzej, mala stanie sie madrzejsza i rozpieszczona i bedzie wiedziala ze zaczne wyc a mama ulegnie i bedzie spala z nia. a gdzie czas dla Maciusia? a gdzie czas dla Mariusza? potrzebujecie troche intymnosci, tego czasu w nocu zeby sie zregenerowac i chociaz poprzytulac.wiem ze latwo mi pisac bo ja mam z Iwa juz to za soba ale warto bylo z nia walczyc.przeciez ja tez sie balam zabrac jej cyca bo nie bedzie umiala spac bez cyca, nie bedzie pila mleka , nie bedzie umiala sie uspokoic ...i co? jak zabralam cyca to wszystko samo sie rozwiazalo. dziecko od razu zaczelo przesypiac noce a jak byl cyc to budzila sie po 6/7 razy tylko po to zeby pocycac, nauczyla sie pic z kubeczka, mleko odstawila na jakis czas ale zjadla cos mlecznego i to w zupelnosci wystarcza.najlepiej jak sie karmi piersia do 6mca(tak mowi moj pediatra)potem mleko matki nie jest az tak niezbedne maluchowi. kochana zacznij myslec o sobie bo sie wykonczysz.troche odwagi i sily do walki. ( mam nadzieje ze sie nie podniewasz ) a jak chcesz to mozemy pogadac o tym na priv albo opindolic mnie mozesz tez na priv:dry:

Haha Wioluś Ciebie opr? NIGDY! Kochana ja wiem, że Ty do mnie z sercem ♥ i od serca ♥ i że mi dobrze życzysz! ♥♥♥♥♥♥♥

Wiesz ja nie mam żadnego problemu, żeby spać z Martynką. Mi to nie przeszkadza. Maciuś i tak chodzi do M w nocy - więc jakbym ja tam jeszcze leżała to byłoby niewygodnie :-p:-p Wiem jak to może z boku wyglądać. Ehh nie będę się rozpisywać, bo nie chcę afery wywoływać kolejnej ;-) W każdym razie mi facet w łóżku tylko przeszkadza :-p I my nie jesteśmy z tych nadmiernie przytulających się...ja byłam zimno chowana i powiem Ci, że dopiero dzieci uczą mnie przytulania i bliskości. Także czerpię od nich i dopóki one chcą ze mną spać to i ja chcę z nimi....Ja wiem, że przyjdzie czas kiedy będzie można się dogadać z Martynką co do samodzielnego spania...Maciuś od urodzenia zawsze miał kogoś w pokoju do spania...A teraz jak dostał swój pokój to nie ma żadnego problemu, żeby był sam! Bo z nim już wszystko można omówić...nie trzeba na siłę uczyć...Także ja wiem, że z małą też tak będzie...i to mi będzie ciężko opuścić jej pokój....Ale dzieci tak krótko są takie malutkie...dla M i wspólnej sypialni będę miała całą resztę mojego życia....

Ale co do cyca zgadzam się! Powoli mam już dość...tylko, że jak ona się budzi ze 3 razy to mi to w ogóle nie przeszkadza wiesz....Cieszę się, że pije moje mleczko. Teraz myślę, że te częste pobudki mogą wynikać z odstawienia kciuka. Bo normalnie ssała kciuka, a teraz nie potrafi już...A potrzebę ssania ma ogromną....Nie myślę na razie jak to zrobić, bo bez pomocy M nie chce mi się za to zabierać....

Kochana a Ty możesz mi wszystko pisać, co myślisz! ♥♥♥♥♥

Co do samochodu to bardzo przykre to wszystko cholerka....a uda Wam się chociaż sprzedać te części i chociaż trochę kasy odzyskać?

hmmmm z tego wynika ze ja jestem jakas zolza:eek:, bo dla mnie zeby sie wyspac i wyoczac w nocy jest bardzo wazne bo inaczej jestem wsciekla caly dzien .no i ja musze sie przytulic do meza , caly dzien sie nie widzimy i praktycznie tylko noc mamy dla siebie, szlak mie trafia jak Iwa nas wola w nocy albo jak Lukasz ja zaprowadza do lozka i zostaje z nia spac( a wkurzam sie bo 1. marnuje moja ciezka prace zwiazana z tym zeby Iwa spala w swoim pokoju, a 2 ja chce miec go w lozku:-p). z perspektywy czasu zgadzam sie ze dzieci tak krotko sa male ale jak sobie pomysle ze miala bym spac z 4 lata z jednym i 4 z drugim dzieckiem to ciary mnie przechodza...ja sie nie wysypiam z nimi, IWa sie wierci, kopie, poklada sie na mnie..o nie to nie dla mnie.

a co do samochodu to jeszcze walcza ale juz powoli nadzieje wszyscy traca

kurka Wiolu współczuję z tym autem...nam jakoś cudem się udało, a może uda wam się go sprzedać by chociaż część pieniążków za części się wróciła...tylko co z tego jak będziecie bez auta....ech co za życie...

a mi się bb co chwilę psuje;(((

poza tym dla wszystkich:dzień dobry;))

Wioluś to ja jestem zołza, bo nie chcę z panem spać! :-p;-) Widzisz każda z nas jest inna i każda inaczej o siebie dba hehe....Dla mnie jedynym problemem są za częste pobudki na cyca. A jak mała się nie budzi to ja super się z nią wysypiam...za to gorzej śpię z facetem chrapiącym jak koń...:eek::eek::eek: Może faktycznie coś ze mną nie tak, ale mi to chrapanie naprawdę przeszkadza....I dla mnie spanie z dziećmi naprawdę nie jest żadnym problemem. Najchętniej to chciałabym, żebyśmy wszyscy w czwórkę spali :-p

Paulinko witaj!

Wioluś a u mnie oki, kręgosłup do wymiany, dziwna @, dzieci z zamiarami wykończenia człowieka;)) życie po prostu;)))

Lil no ja cię podziwiam, jeszcze z niemowlęciem to się dało spać, tak słodko się wtula, ale teraz nie umiem spać z moimi dziećmi, jestem tak połamana potem,że szok;))

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry