reklama

Staraczki forever!

reklama
Kocurku oj postaram się, żeby coś skapnęło! Choćby troszkę śmietanki do kawy ;-)

Wioluś ten mój szwagier ssał kciuka do podstawówki...Takie coś jest niepokojące moim zdaniem - ale też uważam, że to rodzice w tym momencie nie są ok, bo jestem pewna, że nic z tym nie robili. Podobno są bardzo dobre metody na oduczenie kciuka. Ale to trzeba się zagłębić w temat i na pewno poświęcić temu dużo uwagi. U mnie akurat samo minęło - bo nawet jeśli wczoraj mała do spania wzięła kciuka, to już nie chodzi z kciukiem i w nocy też woła o cyca, zamiast sama się uspokoić. Ja wiem, że na pełen etat kciuk już nie wróci...Ale akurat nie do końca cieszę się z tego powodu....

No nic za moment postaram się napisać to, co chciałam, ale to może potrwać. :-p

Aha i Wioluś gdybym mogła nauczyć małej smoka to wolałabym smoka. Ale napisałam, że kciuk lepszy od smoka, bo mam wiele znajomych, które w nocy muszą po 10 razy wstawać, bo dziecku wypadł smoczek z buzi....w tym sensie napisałam, że kciuk lepszy.

Cześć :)
Zuza się poprawia! Spała od 20 do 6.10!!!! ja co prawda oczy z przyzwyczajenia otworzyłam o 5.20 :eek:
Sprawa w pracy nie uległa zmianie, dalej akcja podjazdowa jest uskuteczniana. Dzisiaj zadzwoniłam do szanownej kuleżanki i kazałam przesłać wszystkie dokumenty, które dostała i stworzyła od września na moją pocztę, bo chciałabym już zacząć plany pisać. Oczywiście była średnio zadowolona. Powiedziała mi, że ona nie zamierza przychodzić w grudniu tak jak jej dyrektor kazał przez pierwsze 3 dni żeby wszystko przekazać. Stwierdziła, że nawet do końca listopada nie zamierza zostać, wiec się z nią nie zobaczę i może lepiej, wcale nie chce mi sie jej oglądać!

Na temat kciuka pamiętam jedynie, że logopeda w przedszkolu mówił, że nadmierne i długotrwałe ssanie zarówno kciuka jak i smoczka prowadzić może to wad wymowy u dzieci, skrzywieniu zgryzu i jeszcze czegoś ale nie pamiętam czego. Chociaz nie wydaje mi się to szkodliwe u rocznego dziecka. Zuza smoka uwielbia, ssie, gryzie, bawi się nim, jak nie ma humoru czy do spania smoczek musi być i koniec!

Pokazuje jeszcze na chwile zbója i usuwam :))

Ostatnia edycja:
lil no wlasnie jakos oduczenie smoka jest latwiejsze niz kciuka .
nie potrzebnie odbierasz moja wypowiedz jako atak, wcale tak nie mialo byc . wypowiedzialam sie w sposob ogolny i nie spodziewalam sie ze zareagujesz tak emocjonalnie .
dobrze wiem jak ciezko wychowuje sie dziecko bezsmoczkowe, bezbutelkowe(Iwa taka byla), nawet nie wiesz jak sie cieszylam ze Franio zassal smoka i mozna go nim zapchac

kocie witaj. ciezka noc?

Wioluś o matko ja odebrałam Twojego posta jako atak?????? :szok::szok: Kochana nigdy!!!!!!! Rety muszę przejrzeć te swoje posty :eek::eek: Kochana Ty mi daj lepiej pyska i pozwól mi się dopieścić! Na serio nie miałam zamiaru, żebyś źle się poczuła!!!!!!!!

Rureczko Zuzia jest urocza!!!!!! Jak ja jej dawno nie widziałam!!!!

reklama
hej :)

ja sie lacze w bolu z Lili , nocka porazka , ale to nic nowego :wściekła/y:
jeszcze rano zrobila taka histerie o cyca , ze z mezem w szoku bylismy , no nie poznalam wlasnego dziecka :/

jedziemy do Pl 12 i kurka nie ma zmiluj ,koniec cyca !!! bedzie maz do pomocy , moja mama jakos damy rade !!
u nas to juz masakra jest , nie dosc , ze w jednej paszczy cyc to druga lapka mietoli cyca , glaszcze i o zgrozo sutem sie bawi :szok:
widze , ze go to uspakaja .... u nas smoka nigdy nie bylo nie chcial tak jak butli , kciuka tez nigdy nie ssal i musial sobie cos znalezc wiec padlo na cyca :nerd:

co do kciuka ssania to ja zgadzam sie z Wiola

Wiola dzieki za rady , a napisz jeszcze Iwa jadla z butli ? bo u nas jeszcze to jest problemem , butli i MM nie tknie :/ lazi i wylewa ...

Poczek u nas tez moja dieta nie miala wplywu na brzuszek Nata , nawet o chlebie i wodzie dalej mial problemy ... to trzeba przetrwac i tyle :/
na szczescie czas szybko leci :)))
a moze rzeczywiscie kupcie kolyske jakas , czy hustawke taki lezaczek wsumie co sam sie buja ?

Monia no ty masz psa hehe to latwiej ci :))) male lobuziaki hehe

cos mialam jeszcze i zapomnialam ....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry