reklama

Staraczki grudniowe 2012

Annie, no u mnie chyba też już dołek temperaturowy ale nie jestem pewna bo mnie mąż wybudził godzinę za wcześnie :wściekła/y: Ashlee dobrze pisze, tempka może spaść na trochę. Mi spadła chyba w trakcie tej niby implantacji...

Marcia, no ja własnie nie wiem co robić w 25dc bo mój progesteron jest niski i lekarz powiedział: "jak zajdziesz to bierz Duphaston dalej". Okej, tylko skąd mam wiedzieć, że zaszłam w 25dc? I tu jest właśnie problem. Dlatego jak dostałam różowe plamienie rano w 25dc a ostatnią tabletkę Dupka biorę 25dc to znaczy, że coś jest nie tak. Bałam się, że jest maleńka fasolka ale ma za niski progesteron, który sama odstawiłam i może powinnam go dalej brać...ale żeby go brać, trezba wiedzieć, że jest fasolinka...i kółko się zamyka..... Muszę o tym wszystkim koniecznie pogadać z ginem :confused:

Idę na tą Betę , żeby chociażby wykluczyć ciążę bo itak pewnie wydam na te testy tyle samo bo mi się już skończyły te z allegro. Ile się czeka na wynik? Czy to zależy od laboratorium?

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny wczoraj miałam prawie pozytywny test owulacyjny tzn były dwie kreski prawie tej samej intensywności. (co ciekawe przedwczoraj zero drugiej krechy!) Dzisiaj zrobię jeden test przed południem i drugi wieczorem dla porównania. Dzisiaj też lekko tempka wzrosła. Powiedzcie mi kochane czy jak dzisiaj wieczorem będą przytulanki to nie będzie za późno???
Wczoraj nie było szans na nic bo musieliśmy jechać służbowo do Świnoujścia i wróciliśmy po 23.00 a na rano do pracy.
Kurcze nie spodziewałam się tak wcześnie owulacji w 11 dc.
No i mam nadzieję że dzisiaj mi nie wyślą starego gdzieś w trasę no i że Pańcio będzie dzisiaj sprawny i chętny.... bo tego nigdy nie wiem. Kurde przez to wszystko jestem od rana zdołowana i poddenerwowana :crazy: czy nie przegapiłam sprawy?

nanncy a powiedz mi jak masz brac tego dupka tzn. ja np. musze czekac do najbardziej rozciagliwego sluzu i od tego momentu po 3 dniach mam brac lutke i to tak wychodzi ze ja koncze 11 dpo i wtedy teoretycznie mozna sprawdzic beta czy testem . a jak jest u ciebie?

anulka mysle ze jak wczoraj test był prawie pozytywny to moze dzisiaj bedzie mega pozytywny i mozecie działac

DSC_0240 (Medium).jpgten jest świeży
DSC_0242 (Medium).jpgten jest z wczoraj

Anulka
- na pewno nie jest za późno , bo od pierwszego pozytywnego testu owulka będzie za 24-36 godzin
Nanncy- beta będzie jutro a tak naprawdę za kilka godzin. Jeżeli masz taką możliwość to zadzwoń po południu do laboratorium.

witajcie :)

Nanncy - śmigaj na Bete, a Co do progesteronu to tak jak już pisałam kiedyś, fasolinka jak prawidłowo wszytsko było, sama wytwarza potrzebna ilośc hormonów, więc nie bój! Ja biore Dupka również - przez 10 dni po 2 tabsy, zawsze po owulce, która wiem kiedy mam bo to po zastrzyku!
Annie - chcesz kopa?
Ashlee- no to 6 marca &&&&
Anulka - tul się tul :) szansa jest!
Emalia - spokojnie kochana! Bladziocha widać! Betki nie chcesz?

A ja standardowo - wstaje, gardło nawala, kaszel i katar! Nei wiem, ale to chyba wpływa na moje osłabienie i to dośc..!

Ostatnia edycja:
Anulka, działaj, działaj, nie powinno być za późno a raczej idealnie, czyli chwilę przed owulką ;-)

Marcia, to właśnie dziwiło wszystkich na forum: mam brać od 16dc, tak po prostu, przez 10 dni, czyli do 25dc włącznie. Bez badań, bez monitoringu, bez pytań o owulację. Na szczęście, według mojego wykresu owulkę miałam 15-16dc a Dupka wzięłam 16dc wieczorem. Ja jednak porozmawiam sobie z ginem o tym wszystkim :angry:

Kasieczek, byłam spokojna, dopóki nie dostałam plamienia jeszcze w trakcie brania Dupka... No i w sumie sporo się słyszy o za niskim progesteronie i plamieniu będąc już z fasolką.

A ze mnie właśnie znowu leci brązowy wodnisty śluz...niedobrze mi...chyba @ wystraszyła się Bety :-D Zawsze bała się testów i nie zdążałam ich zrobić, teraz testy śmigam co chwilę to dopiero na słowo "Beta" zaczęła o sobie przypominać. Wredne to, że hej!:oo:

Ostatnia edycja:
Nanncy - grunt byś brała Dupka po owulce, ale dobrze to zmonitorować poprez usg bo wtedy jest 100% pewności ze nie zahamujesz owulki! Ja w tym cyklu nie skonczyłam nawet dupka brać bo @ przyszła!

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry