reklama

Staraczki grudniowe 2012

OJ były przeżycia były, już spokojnie...

ale za to strasznie sie niepotrzebnie nakrecam na ten cykl, w tamtym jakoś spokojnie chodziłam, wiedziałam ze stracony i jakoś było, a teraz znów mega nakręcenie!

reklama
hej, u mnie nudy, nie ma o czym pisać... @ powoli się kończy, do końca miesiąca siedzę na L4, osłabia mnie to siedzenie w domu, niby nic nie robię a ciągle zmęczona jestem... :baffled: chyba przesilenie wiosenne mnie dopadło...

Karola - witaj w klubie, ja juz drugi tydzien w domku, a słaba jak cholera przez te leki wszytskie chyba.. Jak odkurzyłam mieszkanie całe to sie czułam jakbym maraton przebiegła! I do szału mnie to doprowadza, bo nie mam sił by wykorzystac to że siedze w domku!

A co tam u Butterki??

Góralka, jejciu, jak cudownie! Taki mam sentyment do Tatr... mmmm
Mam nadzieję, że w tym roku tam pojadę :happy2::happy2::happy2::happy2: Brałam ślub w Kościele Ojców Bernardynów bo jest mały i uroczy a ślub był skromny, tylko najbliższa rodzina i przyjaciele. Urzekł Nas również proboszcz- franciszkanin i cały wygląd i otoczenie kościółka :) Pozostałe kościoły, duże i zimne,mimo iż jeden był na wprost naszego wesela - jakoś nie przypadły mi tam do gustu...

Kasieczek - ale akcje miałaś....i jeszcze z tą mokrą głową i zatokami na dwór, matko !!!! :szok: szok! dobrze, że się na strachu skończyło. Ja od zatok też jestem "specem", chorowałam kilka ładnych lat, razem z pęcherzem. Antybiotyk szybko mi pomagał a na ból Ibuprom Zatoki. Miałam iść na rtg zatok ale nie poszłam. Podobno najlepsza jest tomografia ale za to droga :/ Zdrówka życzę!
A co do nakręcania - oj tam, oj tam, ja też się nakręcam :P Jeśli to pozytywne to tak jak Ashlee pisze, dozwolone :)

Ps.Jutro wizyta u Gina po 4 cyklach staranek, będziemy omawiać moją cytologię, wykresiki i plany dalszego działania, trzymajcie kciuki &&&

Ostatnia edycja:
A co tu taka cisza dzisiaj?

To ja pierwsza sie przywitam i nie wiem czy mam sie cieszyc czy nie bo zrobilam dzisiaj test owu i wyszedl high co oznacza ze estrogen wzrósł i teoretycznie jutro góra pojutrze powinna byc owu , co oznacza ze z zastrzyku nici bo jak zajdę 19 to juz bedzie po.z drugiej strony to drugi cykl "normalny" ze owu wychodzi jak kiedys bez przesunięć i to moze oznaczyc ze moze ta torbiel pekła sama bo od pol roku mialam tak ze co drugi cykl był wydłuzony do 35-37 i tak sie domyslalam ze to były te cykle w ktorych owu była z lewego jajnika. w tamtym miesiacu owu była w 16 dc z prawego jajnika wiec w tym miesiacu kolej na lewy. jakie to wszystko skomplikowane

Witam się ja z mega osłabieniem, które pozwoliło mi na przygotowanie obiadu i tyle...

Marcia to info o owulacji, chwile szukałam bo si e kiedyś na to natknełam, nie dokladnie ten artykuł, ale ta kwestia:

Jajeczkowanie nie następuje raz z jednego raz z drugiego jajnika !!! W poprzedniej części opisywaliśmy, że kandydatów na zwycięzcę jest około 20, a natura sama wybiera najlepszego. Dlatego nie ma reguły, z którego jajnika wygra w danym miesiącu kandydat. Może być tak, że przez rok jajeczkowanie odbywa się tylko z lewego jajnika lub z prawego. W przypadku problemów z jajowodami często organizm preferuje sprawniejszą stronę. Jednocześnie parzystość narządów gwarantuje, że w momencie awarii drugi przejmuje jego rolę. Dlatego kobiety z jednym jajowodem regularnie owulują i zachodzą w ciążę.

KTÓREGO DNIA CYKLU MA MIEJSCE OWULACJA?

Bez względu na długość cyklu owulacja zawsze wystąpi około 14 dni (10-16) przed końcem cyklu.

NIE W POŁOWIE CYKLU.

NIE W 14 DNIU CYKLU.

TYLKO 14 DNI PRZED KOŃCEM CYKLU!

FAZA PŁODNA trwa od 5 dni przed owulacją do 2 dni po niej czyli 7 dni cyklu.

kasiu dziękuje ci za informacje ale ja to wszystko wiem tylko ze po ostatnich konsulatacjach w klinice leczenia naprotechnologia i na podastawie obserwacji moich cykli z ponad 6 miesiecy oraz licznych usg babka mi tłumaczyła ze wychodzi na to ze mój lewy jajnik ma tendencje do torbielowatosci i naraz rosnie (dominuje) wiecej niz jedeno jajeczko co powoduje zaburzenia i w rezultacie wydłuza mi to czas czekania na owulke , peka jedno jajeczko a z pozostałego powstaje torbiel, natomiast prawy pracuje bez zaburzen i kłocie czuje na przemian raz z prawego raz z lewego dlatego taka teoria. wiem ze sa kobietki ktore jajeczkuja np tylko z jednego jajnika:-)

reklama
Marcia - ja tylko chciałam wkleić to co przeczytałam :) wiadomo - teoria teorią - a to jak działa nasz organizm to już sprawa indywidualna - jak to mój gin powiedział - kobieta zmienną jest a jajniki jeszcze bardziej :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry