• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki grudniowe 2012

OJ były przeżycia były, już spokojnie...

ale za to strasznie sie niepotrzebnie nakrecam na ten cykl, w tamtym jakoś spokojnie chodziłam, wiedziałam ze stracony i jakoś było, a teraz znów mega nakręcenie!

reklama
hej, u mnie nudy, nie ma o czym pisać... @ powoli się kończy, do końca miesiąca siedzę na L4, osłabia mnie to siedzenie w domu, niby nic nie robię a ciągle zmęczona jestem... :baffled: chyba przesilenie wiosenne mnie dopadło...

Karola - witaj w klubie, ja juz drugi tydzien w domku, a słaba jak cholera przez te leki wszytskie chyba.. Jak odkurzyłam mieszkanie całe to sie czułam jakbym maraton przebiegła! I do szału mnie to doprowadza, bo nie mam sił by wykorzystac to że siedze w domku!

A co tam u Butterki??

Góralka, jejciu, jak cudownie! Taki mam sentyment do Tatr... mmmm
Mam nadzieję, że w tym roku tam pojadę :happy2::happy2::happy2::happy2: Brałam ślub w Kościele Ojców Bernardynów bo jest mały i uroczy a ślub był skromny, tylko najbliższa rodzina i przyjaciele. Urzekł Nas również proboszcz- franciszkanin i cały wygląd i otoczenie kościółka :) Pozostałe kościoły, duże i zimne,mimo iż jeden był na wprost naszego wesela - jakoś nie przypadły mi tam do gustu...

Kasieczek - ale akcje miałaś....i jeszcze z tą mokrą głową i zatokami na dwór, matko !!!! :szok: szok! dobrze, że się na strachu skończyło. Ja od zatok też jestem "specem", chorowałam kilka ładnych lat, razem z pęcherzem. Antybiotyk szybko mi pomagał a na ból Ibuprom Zatoki. Miałam iść na rtg zatok ale nie poszłam. Podobno najlepsza jest tomografia ale za to droga :/ Zdrówka życzę!
A co do nakręcania - oj tam, oj tam, ja też się nakręcam :P Jeśli to pozytywne to tak jak Ashlee pisze, dozwolone :)

Ps.Jutro wizyta u Gina po 4 cyklach staranek, będziemy omawiać moją cytologię, wykresiki i plany dalszego działania, trzymajcie kciuki &&&

Ostatnia edycja:
A co tu taka cisza dzisiaj?

To ja pierwsza sie przywitam i nie wiem czy mam sie cieszyc czy nie bo zrobilam dzisiaj test owu i wyszedl high co oznacza ze estrogen wzrósł i teoretycznie jutro góra pojutrze powinna byc owu , co oznacza ze z zastrzyku nici bo jak zajdę 19 to juz bedzie po.z drugiej strony to drugi cykl "normalny" ze owu wychodzi jak kiedys bez przesunięć i to moze oznaczyc ze moze ta torbiel pekła sama bo od pol roku mialam tak ze co drugi cykl był wydłuzony do 35-37 i tak sie domyslalam ze to były te cykle w ktorych owu była z lewego jajnika. w tamtym miesiacu owu była w 16 dc z prawego jajnika wiec w tym miesiacu kolej na lewy. jakie to wszystko skomplikowane

Witam się ja z mega osłabieniem, które pozwoliło mi na przygotowanie obiadu i tyle...

Marcia to info o owulacji, chwile szukałam bo si e kiedyś na to natknełam, nie dokladnie ten artykuł, ale ta kwestia:

Jajeczkowanie nie następuje raz z jednego raz z drugiego jajnika !!! W poprzedniej części opisywaliśmy, że kandydatów na zwycięzcę jest około 20, a natura sama wybiera najlepszego. Dlatego nie ma reguły, z którego jajnika wygra w danym miesiącu kandydat. Może być tak, że przez rok jajeczkowanie odbywa się tylko z lewego jajnika lub z prawego. W przypadku problemów z jajowodami często organizm preferuje sprawniejszą stronę. Jednocześnie parzystość narządów gwarantuje, że w momencie awarii drugi przejmuje jego rolę. Dlatego kobiety z jednym jajowodem regularnie owulują i zachodzą w ciążę.

KTÓREGO DNIA CYKLU MA MIEJSCE OWULACJA?

Bez względu na długość cyklu owulacja zawsze wystąpi około 14 dni (10-16) przed końcem cyklu.

NIE W POŁOWIE CYKLU.

NIE W 14 DNIU CYKLU.

TYLKO 14 DNI PRZED KOŃCEM CYKLU!

FAZA PŁODNA trwa od 5 dni przed owulacją do 2 dni po niej czyli 7 dni cyklu.

kasiu dziękuje ci za informacje ale ja to wszystko wiem tylko ze po ostatnich konsulatacjach w klinice leczenia naprotechnologia i na podastawie obserwacji moich cykli z ponad 6 miesiecy oraz licznych usg babka mi tłumaczyła ze wychodzi na to ze mój lewy jajnik ma tendencje do torbielowatosci i naraz rosnie (dominuje) wiecej niz jedeno jajeczko co powoduje zaburzenia i w rezultacie wydłuza mi to czas czekania na owulke , peka jedno jajeczko a z pozostałego powstaje torbiel, natomiast prawy pracuje bez zaburzen i kłocie czuje na przemian raz z prawego raz z lewego dlatego taka teoria. wiem ze sa kobietki ktore jajeczkuja np tylko z jednego jajnika:-)

reklama
Marcia - ja tylko chciałam wkleić to co przeczytałam :) wiadomo - teoria teorią - a to jak działa nasz organizm to już sprawa indywidualna - jak to mój gin powiedział - kobieta zmienną jest a jajniki jeszcze bardziej :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry