reklama

Staraczki grudniowe 2012

reklama
hej dziewczyny, ja dopiero w niedziele wrocilam , a od poniedzialku sajjjjjgon normalnie , tragedia narodowa:-D postaram sie was jak najszybciej nadrobic babuszki:)

annie oto przepis:

piernik czekoladowy

2,5 szkl mąki
3/4 szkł mleka
1 jajko
1 margarynę- rozpuścić i wlewać ciepłą
2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej - rozpuścić w łyżce wody
pół słoika powideł śliwkowych (najlepszy jest z powidłami ale może być dżem śliwkowy, raz nic nie miałam i dałam dżem wiśniowy)
2 łyżki kakao
2 przyprawy do piernika
2 łyżki miodu
30 dag rodzynek (namoczyć)
2 garści posiekanych orzechów

ja daje więcej orzechów, różnych, jakie mam w domu, laskowe, włoskie, migdały, zamiast rodzynek raz dałam żurawinę i było super.

Wszystko razem wymieszać. Piec 1 h z termoobiegiem (jak bez to piec trochę dłużej), temp 170 C.

i do tego mam super przepis na polewę:

3/4 szkł cukru pudru
10 dag masła lub margaryny (Palma lub Kasia)
2 łyżki kakao
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka mleka

wszystko razem rozpuścić na wolnym ogniu. NIE GOTOWAĆ.

polewa przepyszna, moge ją jeść łyżkami!!!

Marka Cześć! :)

Marcia ja może mokro nie mam ale jakoś tam tak wodnisto.
Zawsze miałam gęsty biały lepki, a teraz woda, ale mało jej.
Do tego wymacałam szyjkę i jest inna, taka miękka jakaś
rozlazła :) wcześniej na tym etapie miałam twardą długą jak nos.

Hej hej! A ja właśnie czytałam sobie wpis dziewczyny-staraczki na temat monitoringu cyklu, założyła temat taki...i jak czytam co jej pisze inna dziewczyna to mi ręce opadają :confused2:To ta sama dziewczyna co i mnie kiedyś załamała i przestałam pisać na innym wątku :/

Dzien dobry!

Nanncy tak jak w prawdziwym zyciu tak i tu znajdzie sie pelno *******cow ktorym przynosi satysfakcje dolowanie innych takze tak jak ci juz kiedys pisalam trzymaj sie nas i nie czytaj glupot :-)
Ja dzisiaj dalszy ciag sprzatania ale jeszcze musze podskoczyc do sklepu i kupic pare ******* bo kolezanka pokazala mi jak sie robi fajne rzezczy z filcu i to takie proste ze az ciezko uwierzyc.

Cześć laseczki!

Nanncy- Marcia ma racje! Głupot nie czytaj!

Marcia - chyba masz mega dom! A cóż to z filcu bedziesz robić???

JA dziś do domku jade, jutro jeden dzien pracy i święta! no i nie mam tyle przygotowań, bo u mamuśki świętujemy, więc tylko jej pomogę!

Marka - witaj!! co tam u Ciebie??

Kasia mega nie mega 140 m ale te sprzatanie to mi idzie jak krew z nosa. A z filcu oczywiscie pisanki.
A tak wogole to banka mydlana pekla .....zaczynam plamic czy z progesteronem czy bez jeden grom i na to wyglada ze zostane przy jednym dziecku bo juz nie mam sily :-(

reklama
Cześć kochane

Ja już dzisiaj porozmawiałam z uchem Wielkiego Brata i teraz sączę napar z imbiru. Podobno pomaga...

marcia nosz w dupę z tymi plamieniami... :no:

karola dzięki bardzo dzisiaj jadę wszystko kupić :-D

Nanncy przecież wiesz że to forum jest pełne "specjalistoof" w każdej dziedzinie któymi nie warto się przejmować;-)

Kasia zabierz mnie ze sobą bo ja nie mam siły na sprzatanie :-)

marka właśnie się zastanawiałam gdzie się podziewasz

no i gdzie jest reszta: Emalia, Butterfly??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry