reklama

Staraczki grudniowe 2012

Ja też Czarnobylowa :tak:

Kasieczku
, ja też z tarczycą mam troszkę problemy, musiałam powtarzać badania...stanęło na TSH 2,5 i endo powiedział, że mam się starać ale zbadam to jeszcze raz jak znowu będę robić badanka do staranek (czyli jakoś w wakacje albo po). Ale pierwszy wynik miałam TSH 5, więc też powyżej normy. Jeśli teraz okaże się, że zafasolkowałaś to możesz powtórzyć badanie ( polecam w innym laboratorium) i z wynikiem umów się do endokrynologa albo jeśli bardzo się niepokoisz (a pewine tak jest) to idź odrazu, jak tylko dowiesz się o dwóch kreseczkach. Endo napewno wszystko Ci wyjaśni i uspokoi Cię i ewentualnie poda lek lub wyśle na szczegółowe badania :happy:

Jeśli fasolki jednak nie będzie to powtórz badanie. TSH jest wrażliwe na stres i różne inne rzeczy. Badanie nie jest drogie, więc warto, przy okazji będzie widać czy coś się zmieniło, czy nadal jest wynik 6. I wtedy z tymi wynikami umów się na wizytę. ja tak zrobię właśnie ze sobą :tak:

reklama
Nanncy - udało mi się znaleść endo priv - i ide w przyszłym tygodniu, w 2009 też miałam podwyższone tsh i skierowanie do endo - który badanie powtórzył i było oki! wiec zobaczymy!

Hej, u mnie bez zmian szczególnych, tyle, że pobolewa podbrzusze. MOże to bezouwlacyjny i mam torbiel...a może owu dopiero będzie. Dziwny ten cykl bardzo...

Kasieczek, no właśnie tak bywa z TSh, badanie czasem warto powtórzyć. Idź na wizytę i będziesz spokojniejsza :tak:

hej hej!

Nanncy - tak właśnie zrobie!

A u mnie dzis tempka troszke w dół! mierzona standardowo o 6.30, ale o 4 musiałam wstać i mojego puścić do domku.

Sikańca robiłam, wyszedł blaaaadzioszek jasny, ale to testem który robiłam w tamtym cyklu i też był baldzioch i mi nadziei narobił, wiec no. byle do poniedziałku!

Witam sie z rana z kawusia :)
U nas dzis szaro buro i ponuro. Blehhh

Owu friend zaznaczyl mi owulke ale nie do końca mi to pasuje.

Kasiu- taki spadek nic jescze nie znaczy. A jak długie masz cykle?
Nanncy- u Ciebie juz raczej po owulce
Karola- jak tam dzisiaj u Ciebie?
Ashlee- jak sie czujesz?

Milego dnia wszystkim :*

Emalka - u mnie wszytskoe cykle stymulowane, wiec dzięki temu, że owulka wywoływana to są w ,oare regularne! w tym cyklu owulka torche później, bo pęcherzyk nei chciał rosnąć i przypadła na 19 dc! wiec spodziewana @ jest jutro! Ale aktualnie tak mnie podbrzusze boli jakby juz miała być!

Kasiu- oby nie przylazła wredota. Powtórz test jutro. Trzymam kciuki.

A mnie właśnie zalał śluz płodny. To juz jakieś nieporozumienie.!!!!!!!!!
realmad2.gif
Czy ktos cos z tego rozumie? Ja juz nie mam mocy. Juz mi sie nawet bzykac odechciało. Rekordy serduszek w tym miesiącu. Kur......kiedy to sie skończy?

Emalka - marcia kiedyś pisał, że śluz płodny może pojawić się kilka razy w cyklu ale owulka tylko raz - tak mówiła jej Ginka co ją prowadzi i u kótrej była na spotkaniach tych edukacyjnych! POwiem Ci ze z serduszkowaniem to poleciałaś, że ho ho - podziw! Lepiej serduszkowąc do drugi dzien - żołnieże wtedy sa mocniejsze i większa szansa że przeżyją tą długą podróż! kciuki!!&&&&

reklama
Oj nie wiem Emalka- ja tam nie jestem zwolenniczką testów owu - bo różnie z nimi byłam, w sumie jak i z tymi ciązowymi :) dlatego ja stawiam na monitoring!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry