reklama

Staraczki grudniowe 2012

zrobiłam wszystkie zlecone hormony i jeszcze sobie TSH powtórzyłam by zobaczyć czy spadło.

wszystkie badania 155 zł całe szczęście w soboty dają rabat (tanie środy i soboty) i po rabacie zapłaciłam 107, 26 zł , ufff, miałam farta, że akurat 3 dc wypadł mi w sobotę bo inaczej z torbami bym poszła

odebrałam wyniki poprzedniego badania robionego 8 dnia po skoku temperatury, oto co mi wyszło:

estradiol 226,2 pg/ml normy: faza owulacyjna 85,8 - 498 faza lutealna 43,8 - 211

progesteron 18,59 ng/ml normy: faza lutealna 1,7 - 27,0

według norm progesteronu łapię się w widełki fazy lutealnej, natomiast jesli chodzi o estradiol to łapię się i w widełki fazy lutealnej ale w owulacyjną też.

pierwszy raz robię badania hormonalne i dlatego nie do końca kumam jak to odczytywać, :baffled:

czyli owulacja była, czy nie? :eek:

reklama
hej Karola nie wiem jak z estradiolem - to Marci pytaj, ale co do progesteronu, to owulka była, ale powinien mieć conajmniej 20, jesli mówimy o starankach które mają dac efekt fasolinki, tak mówi mój gin.

karola wg. mnie owulka była ja ostatnio robiłam peak +7(siedem dni po nabardziej płodnym sluzie) i miałam 155 i powiedziała ze owulka na pewno była a progesteron tez nie jest zły i moja ginka tez mówi to co kasi ale jak wiemy na przykładzie annie moze byc i mniej. z tego co pamietam na poczatku ciazy miała cos niewiele ponad 10 i wszystko jest ok takze jak zawsze zalezy od organizmu

Hej Dziewczyny! co u Was?

U mnie nic. Tak się zastanawiam czy nie odpuścić mierzenia tempki w tym miesiącu :sorry2:. Jadę na urlop, chyba nie będzie mi się chciało...

Poza tym powraca do mnie temat, który bardzo negowałam. Temat nazywa się "BLOKADA PSYCHICZNA". Tak bardzo drażliwy temat dla staraczek. Sam temat może i nie tak drażliwy, jak "sposoby walki" z ową tajemniczą blokadą, czyli "nie myślenie", "wyłączenie się".
Rodzą mi się w głowie pytania. Czy blokada w ogóle istnieje? Czy czasem w nią nie wpadłam? I jak z niej wyjść, skoro dla starających to tak niemożliwe jak wyprawa w kosmos...
Oto moje dylematy dzisiejszego dnia i podsumowanie półrocznych starań...

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny!

nanncy odpusc sobie mierzenie tempki na urlopie masz wypoaczac a nie latac z termometrem i kartka. Po to jest urlop zeby sie oderwac od codziennych problemow a nie zabierac je ze soba :-)

ja dzisiaj zrobilam znowu progesteron i estradiol zeby zobaczyc co w tej kwestii slychac.

Nanncy ja też tak myślę, wrzuć termometr i wyliczanie cyklu w głąb szafy - ciesz się urlopem :) a może będą podwójne korzyści po urlopie? będziesz wypoczęta i zafasolkowana?

My dzisiaj mamy dzień mamy i taty w przedszkolu, tak więc za chwilę będę się szykować :) Jutro rano lecę na badanka, bo w pt wizyta u gin i zobaczymy co tam u małego smyka słychać.

Emalia szkoda że wredota przyszła:/ niech szybko pójdzie sobie! trzymam kciuki za nowy cykl!

Annie jak tam zdróweczko?

Cześć dziewczyny, ja dziś powtórzyłam tsh - 3.12 wiec spada, ale czy wynik z piątku z innego labolatorium gdzie tsh było 2 moge brac na serio to nie wiem. W Diagnostyce 13 maja - tsh 5 z hakiem, 27 maja - tsh 3.12 , lepiej to wyglada, zwłaszcza, ze tabsy biorę 6 dni dopiero !

tak KAROLA - chyba ku dobremu :) Jade na dniach odwiedzić rodzinke, bo dzis skończyłam kariere na studiach, za miesiąc tylko obrona i koniec ;) no i w domku mama ma mi załatwić wizytę u lekarza, moze zrobią mi usg tarczycy! oczywiście, gdyby nie "znajomości" nic by z tego nie było! sie okaże!

reklama
Czesc dziewczynki!

ja odebralam wyniki progesteronu i estradiolu i progesteron mam niski 8,56 czy jakos tak wiec zalamka jeszcze takiego zlego nie mialam a estradiol cos ok 150 wiec ok . Ale wiedzialam ze bedzie niski progesteron bo z rana zmierzylam tempkei bylo 36,46 i tak jakos dziwnie bo w sobote mierzylam i mialam 36,88 aj nie wiem sama co o tym myslec , pochrzanione to wszystko

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry