reklama

Staraczki grudniowe 2012

ANNIE - powiedz mi kochana ciężaróweczko czy trzymasz się jakiejś diety. chodzi mi o to ze ja czytałam troche o neidoczynności i hashi, i wszedzie pisze o diecie o unikaniu produktów wolotwórczych. zaczęłam od dziś. Z mojego jedzenia wyrzuciłam wszystko co ma gluten i nabiał, oraz produkty wolotwórcze. trochę mao mi zostało :P

reklama
wysokie FT4 i niskie FT3 - świadczy o kłopotach z przemianą hormonów - i tak jak wcześniej pisałam, trzeba określić powód tych problemów zazwyczaj wystarczy wtedy suplementować żelazo/wit. B12, natomiast pewien odsetek chorych z niskim FT3 potrzebuje również suplementować FT3 - i dla nich jest np. Novothyral (zawiera FT4 i FT3) wysoki wynik ft 4 i niski ft3 świadczy, że masz problem z przemianą ft4 w ft3 najprawdopodobniej z powodu niedoboru żelaza - zbadać trzeba poziom ferrytyny.

u mnie by pasowało właśnie to, wysokie FT4 i niskie FT3.

a kiedy robi się to badanie ferrytyny? w którym dc? robiłyście takie badanie?

annie no kurcze, muszę poszukać jakiegoś endo i iść.

hehe, jutro mój M. wali gruchę :-)

cały dzień żartujemy na ten temat, ja się nabijam i pytam, czy na pewno da sam radę, czy może potrzebuje "pomocnej dłoni", haha

KAROLA nie stresuj chłopa :P my za pierwszym razem tez sie smialismy a jak przyszedł sądny dzien, poranek to już nie bylo tak wesoło :P ale cóż sie nie robi :) kazałam mu tylko foty pokoiku postrzelac - i powiem - bez szału! tv, płyty były, ale pokój surowy, szpitalny. Zero klimatu! mój sie zmiał ze powie w rejestracji ze mam iść z nim :D

Kasiu nigdy nie stosowałam żadnej diety typowo dostosowanej do tarczycy :-) nie chciałam popadać w paranoję a skoro i tak miałam nadprogramowe kg to powiedziałam że pierdzielę

Karola to na co Ty czekasz? Nagraj mu na komórę jakiś striptizik żeby go jutro poruszyło tak konkret :-)

annie haha, ja mu proponowałam, że w drodze do kliniki, zjedziemy gdzieś do jakiegoś lasu i będziemy działać, potem bach, wszystko w sterylny pojemniczek i goł oddać do badania ale nie wyraził zgody :confused2:

ba! nawet nie docenił mojej inicjatywy :confused2:

kasieczek ja mojemu powiedziałam, że to ja się zapytam w rejestracji czy mogę iść z mężem, wesprzeć go duchowo, hehe. I teraz bidok ma pietra, że naprawdę tak powiem! :-D

Tylko uprzedź mamę żeby do niego nie dzwoniła :-)

99edd256b8e767c5e4459d5228e22d2d.jpg

Załączniki

• 99edd256b8e767c5e4459d5228e22d2d.jpg
    99edd256b8e767c5e4459d5228e22d2d.jpg
    38,6 KB · Wyświetleń: 35
reklama
kurde, chyba dziś nie usnę... jutro sądny dzień, nie dość, że jutro badanie nasienia M. to jeszcze ja mam tomograf i okaże się, czy po tym wypadku mam dziurę w głowie (pęknięty oczodół i czaszka) czy też nie mam.

:baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry