reklama

Staraczki grudniowe 2012

kasieczek ano 9 miesiecy nam pykło, może to wirtualnie opijemy? :-D :rofl2:

piwo.GIF

Załączniki

• piwo.GIF
    piwo.GIF
    1,7 KB · Wyświetleń: 52
reklama
a propo bobosexów...

ja to pochrzaniona jestem, jak wiem, że nie powinniśmy to mi się seksić chce :confused2:

a w dodatku mąż dziś pół dnia chodził bez koszulki, tylko w samych bokserkach, wrrrr, toż to prowokacja na całego!!!!!

btw, kasieczek oby dwie staramy się już długo a miałaś już robione HSG?

Ostatnia edycja:
Karola - ja bede miała robiana laparoskopie by zbadac drosnośc, przy okazji bedzie patrzył jak tam macica i nakuwał jajniki, bo moje pcowe mają gruba ściane i mogą blokowąc owulkę. ale to dopiero ja tsh mi spadnie bo tak to nie beda mogli mnie znieczulić... ;/ a potem inseminacja

Kasia tak szczerze to usg przy tarczycy powinno być normą. Straszy Cię gościu biopsją a usg nie zrobił. Trochę to dziwne. Na usg powinien dokładnie pomierzyć ci tarczycę zanotować i przy kolejnej okazji sprawdzić znowu czy zmalała czy urosła. To jest też wyznacznikiem tego czy leczenie konkretna dawką jest skuteczne czy trzeba cos zmienić. No i usg też pokaże jakies ewentualne stany zapalne, guzki czy inne dziadostwa.

ANNIE - dzieki za info! na nfz mam usg 16 lipca bodajże, chyba ze coś znajde w marę tanio priv! dzis zwiększyłam dawkę letroxa i zobaczymy! za jakies 2 tyg zrobie tsh i zobaczymy. Troche ten eksperyment zwiakszenia dawki samej mnie przeraził:) ale mam nadzieje ze wszytsko bedzie oki!

czesc dziewczyny!

kasia karola dołączam sie do rocznicy staranek bo i u mnie tak jakos 9 miechów staranek stuknęło.
U mnie nudy wredota się delikatnie rozkręca wiec akurat wizyta bedzie w odpowiednim momencie zeby podejrzec moje jajeczka. Poza tym moje dziecko przechodzi rozterkę życiową bo chce jechać na kolonie nad morze ale nie moze znależć kolezanki która by z nią pojechała a sama sie boi bo nigdy sama nie wyprzedzała i tak chodzi za mną i mnie zadrecza co ona ma zrobic . Pozwim szczerze ze ja tez sie boję ja sama puścić, musimy do jutra podjąć decyzję

ja po kolejnym monitoringu... co wizyta to słyszę to samo: owulacji w najbliższych dniach nie będzie. Ba, dziś nawet dodał, że to bardzo zła wiadomość, że dziś jest 13dc i żadne pęcherzyki nie rosną... :-(

w sumie to ciut mnie dziś wkurzył bo jak byłam w październiku z tsh 2,6 to kazał mi brać witaminy z jodem, a dziś przy tsh 3,05 kazał odstawić witaminy z jodem i w ogóle unikać jodu!!!

nic już nie rozumiem, po co najpierw brać jod by potem go odstawiać i unikać :eek::baffled:

może któraś z Was wie o co chodzi z tym braniem i nie braniem jodu?

kasieczek robiłaś ft3 i ft4? jakie Ci wyszło? ja dziś odebrałam wyniki i mam ft4 18,28 (norma od 10,6 do 19,4 czyli wyszło mi sporo) a ft 3 4,60 (normla od 4,0 do 8,3 więc tutaj jestem przy dolnej granicy). Jak sądzicie, dobre mam wyniki?

Jod w polaczeniu z hormonem zalecany jest w przypadkach niedoczynnosci tarczycy
tylo wtedy kiedy ta niedoczynnosc nie ma podloza autoimunologicznego. Czyli np
niedoczynnosc tarczycy jest wynikiem zbyt malej ilosci jodu. Nie ma Hashi a
wynik przeciwcial jest w normie.
Bardzo czesto w takich sytulacjach tarczyca rozrasta sie tworzac wole...gdyz w
ten sposob probuje wychwycic wiecej jodu ...automatycznie przy tym wystepuje
niedoczynnosc tarczycy (spadek poziomu hormonow) gdyz jak juz wiesz aby tarczyca
funkocjonowala prawidlowo potrzebuje jodu.
Natomiast w naszym przypadku kiedy tarczyca pracuje to przeciwciala przystepuja
do ataku i ja niszcza traktujac ja jak cialo obce...
Dlatego przyjmujac hormony likwidujemy niedoczynnosc a zarazem pomalutku
doprwowadzamy do stanu kiedy to hormony syntetyczne calowicie zastapia u nas
funkcje pracujacej tarczycy ...Niestety z przeciwcialami nic juz nie mozemy
zrobic.

nic dodać nic ujac :-)

reklama
achtung, achtung zadam głupie pytanie! a co tam, jestem blondynką to mi wolno! :-D

skoro w październiku miałam tsh 2,6 i po tym jak zaczęłam brać jod tsh wzrosło do 3,05 to może to oznaczać, że mam nadczynność czy niedoczynność tarczycy?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry