• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki grudniowe 2012

no ja mialam slub 26 maja to nie bylo widac tylko jak pojadlam troszke to mi wypchnelo ale tak to spoko , dzidzia jest jeszcze nisko lekko nad spojeniem lonowym , mnie dopiero od dwoch tygodni tak wywalilo lekko:) ale z Michalkiem w 16 tygodniu mialam wiekszy brzuch niz teraz bo przymierzylam sukienke w ktorej bylam w tamtym roku na komuni to teraz jest jeszcze za duza a wtedy bylam o 2 tygodnie nizej i mnie strasznie wypchalo.

reklama
marcia śliczny brzuszek, muszę się napatrzeć, może to coś zdziała :-p

kasieczek jak kupisz kieckę to koniecznie nam się pochwal jakąś fotką ;-)

M. odebrał mi wynik wczorajszego progesteronu- 21,11 ng/ml (faza lutealna 3,34- 28,03)

to chyba ładnie, nie? :confused: ostatnio miałam 18,59 ng/ml

Karola - progesteron no no no no :) :) piknie! &&&! wpatrzaj się w brzuszek Marki wpatrzaj :):) u mnie w 9dpo betka była ujemna wiec Twój test jeszcze nic nie oznacza i o niczym nie przesądza :)

Ostatnia edycja:
Kasia ale kup sobie jakąś bombke albo lużniejszą w brzuchu dość sporo bo zobaczysz że w pażdzierniku brzusio ci juz konkret wywali :-) ja w pod koniec 3 miesiaca jak w niektore bluzki nie wchodzilam a w 4 w żadne spodnie

Hej :)

Ja dzisiaj cały dzień nad wodą, więc teraz nadrabiam zaległości :)

Kasiu super że wizyta się udała, śliczna fasoleczka:)

Marka ładny brzusio :)

Marcia szok, co to ludzie na allegro sprzedają:-D

A ja od niedzieli do wtorku będę wypoczywać z rodzinką w Zakopanym :) Na dłuższy wypoczynek nie da rady ze względu na pracę, ale dobre i to :)

Karola, Kasieczek badała bo pamiętam, że właśnie ten progesteron był wysoki i podświadomie czuła, że to dzidzia :) Dobrze pamiętam? :-)

A ja śmigam sobie w ciągu najbliższych dni na pierwsze badania. Mam już potrzebne pieniążki, więc zrobię TSh i Prolaktynę a jak da radę to i Progesteron.
MOje pytania brzmią:

1. Czy Prolaktynę robić za pierwszym razem zwykłe badanie czy też z tzw. obciążeniem? Czy ważny jest dzień cyklu?

2. Progesteron robić oczywiście po owulce? Czyli jeśli mam cykle 31-dniowe to np. 23dc wystarczy?

Ostatnia edycja:
nanncy

ja robiłam PRL w 3dc, bez obciążenia. Co do progesteronu to bada się go w 7-8 dpo.

jesli cykle masz 31 dniowe to 31-14 (oblukałam Twoje wykresy, średnio mi wychodzi, że fazę lutealną masz 14 dniową) czyli owu masz ok 17 dnia, czyli badanie powinnaś wykonać w 24-25 dc.

zaczynam nie lubić fazy lutealnej, no sorry za wyrażenie ale ja nie jem, ja żrę :szok:

całymi dniami jestem na "diecie rotacyjnej" - gdzie się nie obrócę to coś zeżrę :szok:

od godziny 14 do teraz pochłonęłam:

mrożoną kawę
snickersa
gotowaną fasolkę z bułka tartą
kilka kawałków ciasta jagodowego z galaretką
0,5 kg arbuza
3 kawałki chałki z masłem
smażoną kiełbasę z musztardą i ketchupem
tosta z żółtym serem i oregano

jeszcze kilka owulacji i faz lutealnych i moje idealne BMI pójdzie w niepamięć :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki Karola, to tak pójdę własnie, ok 25dc. No, jeszcze zobaczymy kiedy ja skok będę miała w tym cyklu bo poprzedni był pokręcony :baffled: Aha, i olśniła mnie koleżanka z lipcówek, żeby może wymaz zrobić bo kurka wodna w grudniu w cytologii wyszły mi bakterie..Co prawda leczyłam ale miałam też po drodze 2 zapalenia pęcherza, więc dziadostwo pewnie siedzi tam wszędzie i może przez to nie mogę zajść???

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry