reklama

Staraczki grudniowe 2012

no ja mialam slub 26 maja to nie bylo widac tylko jak pojadlam troszke to mi wypchnelo ale tak to spoko , dzidzia jest jeszcze nisko lekko nad spojeniem lonowym , mnie dopiero od dwoch tygodni tak wywalilo lekko:) ale z Michalkiem w 16 tygodniu mialam wiekszy brzuch niz teraz bo przymierzylam sukienke w ktorej bylam w tamtym roku na komuni to teraz jest jeszcze za duza a wtedy bylam o 2 tygodnie nizej i mnie strasznie wypchalo.

reklama
marcia śliczny brzuszek, muszę się napatrzeć, może to coś zdziała :-p

kasieczek jak kupisz kieckę to koniecznie nam się pochwal jakąś fotką ;-)

M. odebrał mi wynik wczorajszego progesteronu- 21,11 ng/ml (faza lutealna 3,34- 28,03)

to chyba ładnie, nie? :confused: ostatnio miałam 18,59 ng/ml

Karola - progesteron no no no no :) :) piknie! &&&! wpatrzaj się w brzuszek Marki wpatrzaj :):) u mnie w 9dpo betka była ujemna wiec Twój test jeszcze nic nie oznacza i o niczym nie przesądza :)

Ostatnia edycja:
Kasia ale kup sobie jakąś bombke albo lużniejszą w brzuchu dość sporo bo zobaczysz że w pażdzierniku brzusio ci juz konkret wywali :-) ja w pod koniec 3 miesiaca jak w niektore bluzki nie wchodzilam a w 4 w żadne spodnie

Hej :)

Ja dzisiaj cały dzień nad wodą, więc teraz nadrabiam zaległości :)

Kasiu super że wizyta się udała, śliczna fasoleczka:)

Marka ładny brzusio :)

Marcia szok, co to ludzie na allegro sprzedają:-D

A ja od niedzieli do wtorku będę wypoczywać z rodzinką w Zakopanym :) Na dłuższy wypoczynek nie da rady ze względu na pracę, ale dobre i to :)

Karola, Kasieczek badała bo pamiętam, że właśnie ten progesteron był wysoki i podświadomie czuła, że to dzidzia :) Dobrze pamiętam? :-)

A ja śmigam sobie w ciągu najbliższych dni na pierwsze badania. Mam już potrzebne pieniążki, więc zrobię TSh i Prolaktynę a jak da radę to i Progesteron.
MOje pytania brzmią:

1. Czy Prolaktynę robić za pierwszym razem zwykłe badanie czy też z tzw. obciążeniem? Czy ważny jest dzień cyklu?

2. Progesteron robić oczywiście po owulce? Czyli jeśli mam cykle 31-dniowe to np. 23dc wystarczy?

Ostatnia edycja:
nanncy

ja robiłam PRL w 3dc, bez obciążenia. Co do progesteronu to bada się go w 7-8 dpo.

jesli cykle masz 31 dniowe to 31-14 (oblukałam Twoje wykresy, średnio mi wychodzi, że fazę lutealną masz 14 dniową) czyli owu masz ok 17 dnia, czyli badanie powinnaś wykonać w 24-25 dc.

zaczynam nie lubić fazy lutealnej, no sorry za wyrażenie ale ja nie jem, ja żrę :szok:

całymi dniami jestem na "diecie rotacyjnej" - gdzie się nie obrócę to coś zeżrę :szok:

od godziny 14 do teraz pochłonęłam:

mrożoną kawę
snickersa
gotowaną fasolkę z bułka tartą
kilka kawałków ciasta jagodowego z galaretką
0,5 kg arbuza
3 kawałki chałki z masłem
smażoną kiełbasę z musztardą i ketchupem
tosta z żółtym serem i oregano

jeszcze kilka owulacji i faz lutealnych i moje idealne BMI pójdzie w niepamięć :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki Karola, to tak pójdę własnie, ok 25dc. No, jeszcze zobaczymy kiedy ja skok będę miała w tym cyklu bo poprzedni był pokręcony :baffled: Aha, i olśniła mnie koleżanka z lipcówek, żeby może wymaz zrobić bo kurka wodna w grudniu w cytologii wyszły mi bakterie..Co prawda leczyłam ale miałam też po drodze 2 zapalenia pęcherza, więc dziadostwo pewnie siedzi tam wszędzie i może przez to nie mogę zajść???

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry