reklama

Staraczki grudniowe 2012

hej Dziewczyny! Dopiera wracam do żywych. Musiałam odespać bo wstałam 5:40 i wiozłam mamę do innego miasta do szpitala na badania. Trochę to trwało..ale najważniejsze, że badania w porządku i następna kontrola po Nowym Roku ufff.
Dużo dziś było stresu, bo jeszcze moja babcia pojechała do szpitala, tzn "pojechała" to za dużo powiedziane bo trzeba było ją zmusić! :-( Takie to smutne, że starsi ludzie nie chcą się leczyć... babcia uparła się, że pójdzie tylko do innego szpitala. Niestety w nim nie ma odpowiedniego oddziału :/ W końcu babcia tam zasłabła, musieli ją podłączyć po kroplówkę, porobili badania. Wyszło to co mówił lekarz, czyli nic konkretnego typu serce i narządy wewnętrzne bo babcia jest po prostu silnie zatruta jakąś bakterią :no:. Choruje już bardzo długo, 2 tygodnie trwa zaostrzenie a ona nie chciała iść do lekarza bo taka uparta... Odwodniła się, nie jadła, nie piła... No wycieńczała się głodówką... W końcu dzisiaj tata na siłę zawiózł ją do szpitala chorób zakaźnych... Ale jest naprawdę źle. Sama doprowadziła się do takiego stanu.. Do taty się nie odzywa, mówi, że dzieci oddały ją do szpitala i ich nienawidzi :(((( Smutne... ale co zrobić? Patrzeć jak się wycieńcza? Takie decyzje są trudne ale trzeba je podejmować. Dla dobra najbliższych....

Emaliu, mi po owu gin zlecił testosteron bo mam problemy z cerą przeokrutne i miewam nadmierne owłosienie itp sprawy...Nadmiar testosteronu może blokować zajście. Występuje też często przy PCOS. Warto zrobić, dla spokoju :)

Marcia, no ja powtórzę prolaktynę i TSh na początku cyklu właśnie bo mnie zastanawiają...:tak:

Kasieczku, ta Prolaktyna moja własnie była w momencie zera stresu...aż się boję myśleć ile ma gdy się zestresuję, np dzisiaj :P

Ostatnia edycja:
reklama
Nanncy dobrze ze z mama wszystko ok a co do babci to niestety starsi ludzie tak maja aczkolwiek nie wszyscy bo mama mojego taty to jak nie chca jej polozyc do szpitala bo lekarz mowi ze nie ma potrzeby to ona silnie zawiedziona :-)
ja dzisiaj mam dzien sikania nie wiem ile razy bylam siku w ciagu dnia moze z 15 razy

hej
Marka- no to gratulacje córeńki. Będzie parka :)
Marcia- wiem ,że takie sikanie bywa męczące:)
Nanncy- dobrze ,że z mamą wszystko ok. A co do babci, no cóż w tym wieku ludzie są uparci i dziwni. Nie chcą pomocy, bo wydaje im sie ,ze z racji wieku wiedzą wszystko najlepiej. Mam nadzieję ,że będzie dobrze.dziękuję za radę.

Mam wyniki.Prolaktyna 17 ( chyba ok) ale martwi mnie ATpo bo jest podwyższone 37,75 (do 35 norma). Do dziewczyn z problemami tarczycowymi : co ma dalej robić??? Czy w ogóle jest szansa ,że zajdę?

emalia , ja mialam tylko robione tsh wiec ja sie za bardzo nie orientuje, moze annie albo kasaiczek cos powiedza...
no a tyle co wiem z wczoraj to dzidzia wazy 266 gram , we wtorek jade na echokardiograficzne a to chyba jest tak jak usg wiec moze bede widziala maluszka:) , to polowa a ja mam obawy ze jak na zlosc bedzie mi sie to ciagnelo:)

Dzien doberek!

marka gratuluje corci!

moja wczoraj wrocila cala i zdrowa i bardzo sie ucieszyla na wiesci o ciazy . Zaraz biore sie za sprzatanie Pati mi pomorze wiec bedzie lzej.
milej soboty!

Emalia jeśli masz za wysokie TSH czy inne hormony tarczycowe to może akurat to jest problemem w utrzymaniu fasolki bo to cholerstwo ma ogromny wpływ zwłaszcza na początku ciąży

marciu przyzwyczajaj się ja teraz wędruję po nocy z 5 razy najmniej do kibelka

Ashlee z teściową spokój bo siedzi u siebie w chałupie :-D

marka gratuluję córeczki :-)

Nanncy nadmierne owłosienie jest też związane z tarczycą... ja od wielu lat walczę z rosnącą brodą... :no:

Emalia, faktycznie wynik podwyższony ale nieznacznie. Wiem, że przy chorobie Hashimoto wyniki anty Tpo bywają nawet trzycyfrowe ale i przy Hashi można zajść. Z tego co pamiętam Kasieczkowi wyszedł wysoki wynik anty Tpo tuż przed tym jak zafasolkowała :) Moim zdaniem śmigaj do endokrynologa koniecznie i on pokieruje Cię dalej, może zbada tarczycę palpacyjnie i przez usg itd...wypyta o dolegliwości... itd.

Emalko, siedziałam, siedziałam...szukałam...szukałam.... i znalazłam specjalnie dla Ciebie:

24.05.2013

tsh - 2, 170!!!!!!!!!!!! ( norma 0,27-4,2) no i ja sie pytam jakim cudem?? tzn, że moge się starac. ale w to nie wierze i ide powt badania!
prolaktna 5,43 (norma 4,79 - 23,3) wiec piekna wreszcie :)
ft4 1,21 (0,93-1,71)
no i te przeciwciała antyTPO 181,93 (norma 0-5,61) wiec diagnoza - Hashimoto! :(

Kasieczek miała antyTPO trzycyfrowe i jest fasolka! :happy:Śpij spokojnie a po weekendzie umów się do endokrynologa. Ja też idę do endo w sierpniu. Trzymaj się cieplutko!

Annie, mnie endo pytał o nadmierne owłosienie to nie wiem dlaczego powiedziałam mu wtedy, że nie mam zabardzo... :/ Dopiero gin zasugerował, że mam conieco za dużo. Tak samo pytał o trądzik. Nie mam jakiejś obsypanej buzi ale w sumie moje koleżanki nie mają takich wyprysków jak ja, hmm... I czasem jak mi powywala to nie wiem co jest pięć :O Myślałam, że to normalne pod wpływem hormonów w cyklu, np przed okresem...Teraz powiem endowi wszystko co mnie trapi.

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc dziewczynki!

ja dzisiaj na chrzciny smigam u mojego brata ciotecznego, jeszcze nie wiem w co sie ubrac.
dzisiaj wstalam i tak mnie boli pod lewym kolanem ze kuleje to noga z zylakami i patrze ze zaczynaja sie robic duze musze kupic rajstopy antyzylakowe dla ciezarnych bo jak rozmawialam z angiologiem przy okazji jak byl u mojej mamy to powiedzial ze z moimi nogami to cala ciaze bede musiala chodzic w takich rajstopach jak nie chce miec zylakow
milej niedzieli!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry