• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

reklama
Nuuuska

kochana będzie dobrze, uwierz w to ...
pomyśl sobie bułka z masłem, weź na luz!!! nie denerwuj sie tak bo będzie ci gorzej ... ja właśnie w ten sposób odpędzałam złe myśli przed drożnością ale ja nie miałam laparo tylko usg ale za to bolało na maxa bo na zywca prawie mi te jakieś tam kulo-ciągi zakładali i kontrast wpychali!!!!!!!!!

a to możliwe żeby mieć ciśnienie 100/160? możliwe?
chyba raczej 160/100 nie?
to wysokie bardzo? jest o co się martwić?
moja sis ma takie juz drugi dzień i sie pielęgniarka martwi ... bo to kilka dni po porodzie ...

happymama
fajna wpadka...
ja też bym tak chciała...
moja kumpela tak miała zaraz po @ się nie zabezpieczali jeden raz!!! i ciąża ale niestety poroniła... ale teraz ma córcie ... :D

Hej kochane :)
Dziś od rana piękna pogoda, słońce świeci i jest całkiem przyjemnie :-)
Nuuusiu nie ma co się martwić, będzie dobrze :-DBędziemy razem z Tobą i będziemy trzymać mocno kciuki przez cały dzień :-D Jak w miarę dojdziesz do siebie po zabiegu to odezwij się do nas jakoś :) Na pewno wyślę wcześniej SMSa by dodać Ci otuchy, tak więc będziesz mogła jak coś odpisać :)

Nuuuska ja wiem, ze sie marwtisz, boisz.... ja niczego bardziej się nie bałam jak byłam w szpialu niż to, ze mnie nie wybudzą.... a wybudzili i to szybko :D I z Tobą też tak będzie :D To uczucie jakby Ci się film urwał :D

Sandra, anuszka wreszcie mamy pogodę w wawie :D oprócz tej masakrycznej burzy wczoraj......

Dziś w nocy znów się obudziłam z tym swoim problemem ze złapaniem oddechu, brzuch mnie bolał i znów myśli :Czy z dzidzią ok.... Cały czas się łamie czy iść we wtorek na dodtakowe usg czy nie? Bo w końcu ono kostzuje 150 zł... a 10 czerwca przecież idę.....
ale Wy wiecie jakaą ja mam obsjesje na punkcie swojej ciąży....
natka, moniqa -jak dziś Wasze tempki??
happymamam - hmmm..... zmęczona, (.)(.) bolą... czyżby dobry znak???

Jej mam przeczucie, że początek czerwca bedzie super!!! Dużo II krech, usunięta torbiel Nuuuśki!!!!!! A 17 czerwca super dobre wyniki po moim prenatalnym!!!! Mówię Wam, że dla kwietniówek czerwiec będzie bardzo ważny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hej dziewczynki :*

Misia y mnie dziś niestety spadek temperatury :-( niby nadal wysoko jak na mnie bo zwykle w drugiej fazie miałam znacznie nizsze temp, max do 36,4, no ale niestety nadzieja maleje z każdą chwilą. Najchętniej już bym test zrobiła ale to nie ma sensu :-(
Myślę że nie warto płacić za kolejne usg, 10 czerwca już niedługo a z maleństwem na pewno wszystko dobrze :*

sandra powstal wczoraj plan ze biore laptopa do Szpitala i kupuje starter z blueconnect-a tylko musze się dziś wywiedziec jakie tam dokładnie sa, bo mamy w domu modem z ery z blueconnecta i Ł. wczoraj wpadl na pomysl ze zamiast doladowywac pakiet na telefonie może uda się tak. A jak nie, to biore Ł. telefon bo na moim BB nie wiem czemu się zawiesza i smigac będę z Wami caly czas :) W poniedziałek pewnie caly dzień będę zrzedzic tu i informować na bieżąco jakie badanka mi robia :tak:

anuszka jak cos mi się nie spodoba, napisze Ci eska i masz przyjść mnie uratować !!! :-)
A co do ciśnienia....100/160????? mówisz poważnie :shocked2:mnie to wygląda na zaczynające się ( jeśli nie miała tego wcześniej ) nadciśnienie tętnicze. Jeżeli ma już takie drugi dzień, uważam ze nie ma na co czekac, powinna jak najszybciej skonsultować się ze swoim lekarzem rodzinnym czy ginekologiem prowadzącym ciaze. Może być tak, ze stres spowodowany cala sytuacja jakiej doswiadczyla pare dni temu spowodowal u Niej nagly wzrost ciśnienia krwi, ale mimo wszystko nie powinien on być tak wysoki. Sa dwa rodzaje nadciśnienia - pierwotne i wtorne,wtorne przeważnie jest spowodowane inna choroba Naszego organizmu, wiec metoda dedukcji możemy sadzic ze moglo wystapic cos takiego po porodzie, ale mimo wszystko nie podoba mi się takie ciśnienie i to kolejny dzień z rzedu jak piszesz. A jak ogolnie siostra się czuje Kochana ? Ma napady duszności, czuje się zmeczona, oslabiona wręcz nienaturalnie ?
Jak do jutra objawy nie ustapia, niech ona Kochana pojedzie do lekarza, powinien zlecic jej wykonanie podstawowych badan krwi ( mocz, morfologia, POZIOM GLUKOZY NA CZCZO - to ważne bo zawyżony jej poziom może mieć również wpływ na nieprawidlowosci w Naszym organizmie, poziom kreatyniny i mocznika). Niech da również na wszelki wypadek skierowanie do Pordni Kardiologicznej, szkoda ze nie mieszkasz gdzies tu, zalatwilabym Ci wszystko szybciutko, bo kardiolog wykonalby siostrze UKG czyli pospolicie mowiac usg serca i tam najbezpieczniej i najlepiej widać, czy serduszko zdrowe i nic się nie dzieje. Może to nie być nic niepokojącego, ale Kochana niech ona dużo odpoczywa, stara się nie denerwować, i niech mierzy ciśnienie przynajmniej 3 razy dziennie i notuje, bo tu tez kwestia tego kiedy mierzyla - czy w okresie spoczynku, czy np. po wykonaniu jakies czynności ( tu przykład z du** bo wiadomo ze jeszcze nie może - posprzątanie całego mieszkania).
Mam nadzieje, ze troszkę pomogłam, macie tu we mnie mini lekarza o każdej porze - jak potrafie zawsze pomoge :*:*

natka ja testowalam 25 dc po południu i wyszedł mi bladzioch, więc może niedługo już zaczniesz testować :D
ale bladzioch był nawet 1 dzień po planowanej @, dopiero jak tego dnia betke zrobiłam to miałam pewność:)
Jeszcze kilka dni i testowanie.....
jejku jak ja się za Was wszystkie denerwuje....

misia jeszcze 3 dni i ide do szpitala :szok::szok::szok: my good !
Wiem - nie bac się, ale boje się i tak i to z każdym dniem coraz bardziej. Wywiedzialas się może u koleżanki czy miała lewatywę robiona :sorry:?choć mnie to już chyba będzie wszystko jedno jak mnie tam poloza..:confused2:

reklama
Ty miałaś szczęście bo generalnie rzadko testy wychodzą pozytywnie tak wcześnie :-) ale ja sobie pomyślałam, że test w sumie czuły mam, ale nie wiem sama... Chyba wolę załamać się w niedzielę jakby co... Choć świadomość tego, że mam jeszcze dwa testy nie działa na mnie zbyt dobrze bo myślę sobie że w niedzielę zawsze mogę powtórzyć... Ale nic, jeszcze daję radę i czekam :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry