reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

anabelka kochana czy mi się wydaje czy z listopadówek tylko my zostałyśmy na placu boju?

Ja jestem, choć jakobym nie była... Odpuściłam na dłuższy czas forum, bo nie wyrabiałam psychicznie sama ze sobą.
Ale dziś wróciłam, bo potrzebuję Waszej pomocy!
Jestem w 33 dc (średni 31) robiłam test ciążowy w czwartek (30 dc bo poprzedni cykl miałam 28 dni) i wyszedł negatywny.
Jednak w samobadaniu praktycznie nie wyczuwam szyjki, która normalnie o tej porze była już niziutko. Jest bardzo głęboko i musiałam się jej nieźle naszukać.
Do tego parszywie ciągnie mnie brzuch z prawej strony, miewam zgagę i mdłości, ale boję się że znów sobie coś wmówiłam!
Tylko ta szyjka mnie zastanawia? Co myślicie? Boję się kolejnego testu i nie wiem kiedy go zrobić tak, żeby był 100%?!
Pozdrawiam Was wszystkie i gratuluję Wszystkim, którym się udało.

reklama
witaj spooky27 kurcze nie wiem nie pomoge co do szyjki chociaż wydaje mi się,ze mam ja wysoko, fajnie,ze dalas znac i bądź z nami, tak samo elayna pamiętaj,ze masz tu bywac!!!!

u mnie pobolewa brzuch, nogi i plecy, raz krzyże, raz w klacie, ogarnia mnie senność a za chwile jestem pelna energii, dzięki dziewczyny za kolejne pocieszjace wpisy.
Anabelko znam wieczorka, nie lecze się u niego, a zdania sa podzielone, ale ja jestem za nie polecaniem tego lekarza .

spooky a może zrób betę? mam znajomą, której nawet tydzień po terminie @ testy wychodziły negatywne a w ciąży była. Tak więc, różnie bywa z testami, jednej pokażą kreski na kilka dni przed spodziewaną @ a drugiej nawet po terminie @ nic nie wyjdzie. Beta hcg jest chyba najbardziej wiarygodna.

przypomnij mi, ile się już staracie? robiłaś jakieś badania?

Karola - tak na serio to od listopada. Byłam na początku maja u gina i powiedział, że ze mną wszystko ok. Ale proponował badania. Jednak zaznaczał, że przynajmniej rok trzeba próbować.
Jutro wzięłam wolne - może pójdę na to badanie? Nigdy jeszcze go nie robiłam - trzeba iść z rana czy można o dowolnej porze? Po jakim czasie jest wynik i ile samo badanie kosztuje?

ja nigdy nie robiłam bety więc może ktoś inny się wypowie... ale słyszałam, że wynik jest tego samego dnia, u mnie w mieście kosztuje 28 zł.

ja jutro ide na bete rano na czczo, bo nie zdaze zjec, bo u mnie pobierają do 9.

Dziewczyny napiszcie mi co ile się robi bete żeby zobaczyć czy przyrasta???jak pojde jutro , to w srode mogę tez???bo w srode mam gina i chce żeby zobaczyl te dwie bety.

Spooky powtorz test jutro albo idz na betke :-) wyniki sa przewaznie tego samego dnia a koszt do 30 zl chyba.
Trzymam kciuki by byla pozytywna :-)

Smigam spac bo mnie juz muli.

A Tilli ja bym wolala sie nie klasc ale nie daje rade, czuje sie bezradna i niepotrzebna :/:/
Staram sie z tym walczyc i walcze ale nie do konca mi wychodzi.

Spooky witaj :) moje cykle srednio wynosza 31 wiec podobnie do Ciebie ... test robilam w 39 dc od niechcenia tez stwierdzilam ze po co mam robic zeby znowu wyszlo na nie , jakiez bylo moje zdziwienie kiedy pojawil sie napis ciaza 3+ :)

czulam sie podobnie mdlosci , wahania nastroju , bolace piersi ,podbrzsze ,sisiu co chwile itd ale tlumaczylam sobie ze jak zwykle to w mojej glowie jak co miesc i pewnie zaraz dostane @ ....

wiec poki nie ma @ jest nadzieja tego Ci zycze z calego serca aby to byla fasolka :) daj nam znac jak zrobisz test :)

Kasoku pamietam i bede zagladac :)

leze od 18 w lozku nie mam sily i ochoty sie podniesc mdli mnie do tego jeszcze chora troszke jestem brrr a Wy kobietki jak sie czujecie ? dobrej nocy

elayna ja się czuje raz zle i senna raz mnie nogi bola raz podbrzusze, aj aj aj

napiszcie mi proszę czy w poniedziałek jak zrobie bete jest sens ja powtórzyć za 48 h???i co to znaczy 3+???

reklama
Kasoku test 3 + oznacza ze to 3 + tydzien od zaplodnienia czyli wg miesiaczki 5+ czyli 5 lub ponad 5 tydzien.

A co do bety jak zdobisz taz i wyjdzie to powtarzac nie musisz chyba ze ma Cie to uspokoic. Ale ogolnie nie ma potrzeby bo musialabys co 2 dzien chodzic zeby wiedziec czy cos zlego sie nie dzieje ... A przeciez to nie ma sensu.
Jak chcesz zrob bete potwierdz ciaze i czekaj do usg :-)
Ja bylam w 6 tyg0 dni i bylo serduszko. Ktory Ci teraz tydzien wychodzi ? I kiedy do ginka pojdziesz ?

Do góry