reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

anabelka my do tej pory jeździliśmy tylko z biura podróży, a 2 lata temu pojechaliśmy sami do Budapesztu, kupiliśmy sobie noclegi w hotelu **** na Grouponie, w drodze powrotnej zahaczyliśmy o Pragę na kilka dni, hotel też mieliśmy z Grouponu i było super. Nikt nas nie poganiał, nie trzeba było być gdzieś na określoną godzinę, nikt nie marudził, za nikim się nie czekało, idziesz gdzie i kiedy chcesz, luz blues.

z biurem jest o tyle fajnie, że nic Cię nie interesuje, płacisz i masz, nie martwisz się o dojazd, nocleg, wyżywienie, no ale nie ma nic za darmo, biuro na człowieku też musi zarobić :baffled:

dziś już nie pogadam o tym z M. bo pojechał do pracy o 5.30 a wróci dopiero o 22.30 i wcale bym się nie zdziwiła gdyby tylko zdjął buty i poszedł spać w ubraniu :-D bo jutro znów do pracy o 5.30 ale tym razem krócej bo do 20.

kasoku jejku aż 10 tysiaków za 2 os + dziecko??? to gdzie ta wycieczka??? wysypy kanaryjskie czy co? :-D

to już lepiej jedźcie z nami do Chorwacji, busa weźmiemy, wszystko się zapakuje, będziemy mieli dużo miejsca no i dużo taniej wyjdzie niż 3 tys / os.

Ostatnia edycja:
reklama
Dokladnie Karola strzelilas, marzy mi się Teneryfa a tam trza slono placic, ale co tam, my takie wakacje mamy raz na trzy lata, wiec można zaszaleć, do Chorwacji już pod namiot pojedziemy za rok.

godzina 07.08

hej ostatnio regularnie budze się ok 4 rano i koniec spania, jestem zalamana, chyba nerwica mi się odnawia, potem chodze caly dzień snieta, wieczorem już ledwo patrze na oczy ,a nad ranem budze się i koniec snu, co tu robic???

Ostatnia edycja:
no i naszą ofertę last minute szlag trafił, gdy mąż wrócił wczoraj o 22.30 z pracy i chciałam mu ją pokazać, oferty już nie było...

no ale nie ma tego złego...

wstępnie umówiłam się na wizytę u Gina 29.07 a na HSG na 30.07. Wtedy będzie mój 16 dc więc chciał nie chciał muszę pomierzyć przez kilka dni temperaturę by zobaczyć czy czasem owu nie przyjdzie, żeby potem nie okazało się, że nastawię się psychicznie na HSG, pójdę na wizytę, wywalę 130 zł a okaże się, że nic z tego nie będzie bo mam owulację

last minute do Czarnogóry nieaktualne czyli wygrała moja ukochana Chorwacja :tak:

no to byłoby super gdyby podczas tej owulacji się udało :-) mnie obecnie zalewa,cały dzień coś ze mnie cieknie :-) kurde niech to będzie drugie podejście do owulacji i udane:sorry2:

Akuku czy test owulacyjny robiony o 21 będzie wiarygodny ? bo pojawiły się w końcu 2 kreski jeszcze ciut brakuje do pozytywnego ale może dziś lub jutro wyjdzie pozytywny

kasoku napisz mi adres Frydy gdzie dawaliście nasienie do badania

ja 30 mam usg,w zależności od wyników usg będziemy działać dalej,jeśli będzie ok,prawy jajnik będzie ok bez torbieli to mój idzie na badania a jak z torbielami to jakieś leczenie a nasienie narazie olejemy

Ostatnia edycja:
fryda na Mikolowskiej kolo AWF, tylko zobacz w necie nr telefonu i tam zadzwon, ja ostatnio dzwoniłam na miesiąc przed planownym badaniem, bo tak ciężko tam się zbadac, terminow bliższych nie mieli, wiec należy dzwonic i się umawiać.

Jeżeli chodzi o torbiele, to ja zaszłam z torbielą na prawym jajniku w pierwszej ciąży, no chyba, ze masz wiele małych torbielek, a nasienie warto zbadac i tak, bo czeka się długo na samo badanie, a tak będziesz miała czarno na białym ,odnośnie meza i ewentualnie do odhaczysz, po co rozwlekać się w czasie, ja robiłam rownolegle badania i mój m tez, a u Frydy nie jest az tak drogo kolo 40 zl., w porównaniu do Angeliusa gdzie tam za samo badanie 240 zl masakra, zdziercy pierdzieleni.

Ostatnia edycja:
fryda na Mikolowskiej kolo AWF, tylko zobacz w necie nr telefonu i tam zadzwon, ja ostatnio dzwoniłam na miesiąc przed planownym badaniem, bo tak ciężko tam się zbadac, terminow bliższych nie mieli, wiec należy dzwonic i się umawiać.

Jeżeli chodzi o torbiele, to ja zaszłam z torbielą na prawym jajniku w pierwszej ciąży, no chyba, ze masz wiele małych torbielek, a nasienie warto zbadac i tak, bo czeka się długo na samo badanie, a tak będziesz miała czarno na białym ,odnośnie meza i ewentualnie do odhaczysz, po co rozwlekać się w czasie, ja robiłam rownolegle badania i mój m tez, a u Frydy nie jest az tak drogo kolo 40 zl., w porównaniu do Angeliusa gdzie tam za samo badanie 240 zl masakra, zdziercy pierdzieleni.

bo ludziom zależy na dziecku to zdzierają
jak miałam torbiele na jajniku to "liczne na obwodzie" czy jakoś tak ale tylko na prawym i był powiększony zawsze,nawet gdy torbieli nie było,za to lewy o prawidłowych wymiarach i nigdy nie było a raczej nie zaobserwowano na nim torbieli.Bo za każdym razem co miałam usg to na prawym się zdarzało.

dziewczyny leje się ze mnie jakbyśmy się bzykneli,tyle mam śluzu :-D :-) rozciągliwo wdonisty
od dzisiaj działamy

Hello ja się melduje dalej w dwupaku :) ale juz gotowa do akcji, dziś mam zwiedzanie porodowki wow ;),
Kurde dalej na imie nie mozemy się zdecydować.. Masakra!będzie na ostatnia chwilę...jak wszystko..

Akuku- trochę wcześnie więc ja bym czekala do 20tyg conajmniej z nastawianiem się, zobacz nawet na necie jak wygladaja genitalia w 14 tyg ciąży, tak samo! Ale super ze dzidzia zdrowa a nawet jeśli to chlopczyk to podchowaj i po 30-tce dziewczynke róbcie ;))) hihi

Tili oszczędzaj się jak tylko możesz!!

Przepraszam ale nie jestem w stanie was nadrobić, mam nadzieję ze wszystko u was gra i powoli efekty lepszych cykli dla staraczek, no i ciazowek brak tych nieszczesnych objawów ;)) typu zgaga zmeczenie itd :))

U mnie wozeczek juz stoi i jestem meega zadowolona,siostra mi przywiozla byla na 2 tyg i pojechala, macam go codziennie i wietrze bo ten.zapach specyficzny,bleh, no i raptem kupa ciuszkow sie uzbierala nie wiadomo skąd :), po prostu nawal :))

reklama
hehe nawał to Ty dopiero będziesz miała haha :-)

U mnie zjeb...ny cykl,znowu prawy jajnik się odzywa,wczoraj miałam ból owulacyjny,testy owulacyjne prawie pozytywne ale nie pozytywne,jestem zła jak cholera,dzisiaj znowu jajnik pikał pewne że pęcherzyk nie może pęknąć :wściekła/y:

Do góry