reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

krówka nafochany jest bo mu wygarnęłam, że przez niego mam najgorsze wakacje w swoim życiu!

gdybym mu tego nie wygarnęła to nie miał by powodu się obrażać, no ale trudno, prawda w oczy kole...

załozyłam sobie podkonto i co miesiąc będę przelewać kasę na przyszłoroczne wakacje, pfff, zostawiam dziada i wyjeżdzam się relaksować.

przed chwilą mi zaproponował, że jutro kończy wcześniej pracę i, że grilla możemy zrobić...

taaaa, on se gości pozprasza, przyjdą, on będzie sobie w piłkę grał z chrześniakiem a ja będę się chciała rozdwoić, grilla rozpalać, szykować, roznosić wszystko, pichcić a potem sprzątać po wszystkim.

super relaks...

smerfik kochanie, zmartwię Cię, najprawdopodbniej nie zatestuję wcale, co prawda zamówiłam dziś testy na allegro ale przyjdą dopiero ok wtorku- środy a ja w pon planuję jechać do kumpeli do Wrocławia, zrobić tour de pub i trochę się zrelaksować no i odpocząć od męża. :-p
jak wrócę to już będę w trakcie @ więc po ptokach , że tak powiem.

Ostatnia edycja:
reklama
kasoku eee, za rok już pewnie będę w ciąży (oby) i z domu się nie ruszymy :dry: a potem z dzieciaczkiem też nigdzie nie pojedziemy dopiero za kilka lat jak podrośnie. Jak nie będę w ciąży do grudnia to zawieszam starania, w maju zrobię kolejny stopień awansu zawodowego a w lipcu wybywam na 3 tygodnie na egzotyczne wczasy, albo z M. albo kogoś sobie znajdę do towarzystwa :tak:

akuku my już niestety tak mamy, że często mamy zupełnie inne spojrzenie na wiele rzeczy i nie potrafimy iść na kompromis...

biedna ta nasza tili :-(:-(:-(:-(
Karola tosz ja w ciąży jade na wakacje, wiec mam nadzieje się da, chociaż jestem pelna obaw :baffled:,

O biedna Tili, powinna chyba jak najdłużej w szpitalu zostać skoro ma skurcze :-(
jezu jak mnie leb napieprza, jak ja nie lubie jak mnie kilkiudniowy bol lba chwyta :crazy:

Krowko rozmawialam z tilli ok 17 I czuje sie troszke lepiej.

Karola zobacz ja bylam prawie 3 tyg. Na wakacjach I to autem , wiec wy bez dzieci dacie rade ;-)

Dobra zmykam spac bo jutro na truskawki pojedziemy I musze wypocAc, bo ostatnio mniej sypiam ale za to wiecsj czasu z dziecmi spedzam :-P i zdecydowanie ta opcja lepsza

anabelko ja tez mam sucho. Troche białego kleistego cos tam mi wychodzi ,tak jak po owu w fazie lutealnej, albo mam ciagnace się zoltawe kurze jajko.
Karola spokojnie, to sa nasze pierwsze wakacje od trzech lat, za rok udacie się w superowe ,zobaczysz.

ciekawe dlaczego w fazie lutealnej jest żółty śluz...zawsze mnie to zastanawiało,więc zapytam ginekologa może mi odpowie w końcu studiował na niemieckiej akademii medycznej w Hanowarze haha

anabelka jak bym dobrze pomyślała to stwierdziłabym, że mam takie same objawy jak Ty ale lekceważę wszelakie objawy i nie zwracam na nie uwagi zbytnio, po co się nakręcać a potem mieć doła...

akuku rzuć się jakąś fotą brzuszka! :tak:

humor mam do bani, M się do mnie nie odzywa od wczoraj, mama nad morzem dzwoni, że jest super i żebym żałowała, że mnie z nimi nie ma... no w mordę żałuję i to bardzo... jak bym wiedziała, że tak się to wszystko ułoży to bym zabrała duuupę w troki i pojechała bo jak patrzę na nafochanego M. to mi się wszystkeigo odechciewa, dobrze, że się widizmy tylko godzinę, max dwie dziennie bo chyba byśmy się pozabijali :wściekła/y:

pierdziele to wszystko i wybywam w poniedziałek do kumpeli do Wrocławia na kilka dni, zrobimy tour de pub, a M. niech se siedzi w domu, biedę będzie miał bo sam sobie będzie musiał kolację robić i nie będzie miał mu kto kanapeczek i kawki do pracy zrobić, a dobrze mu tak. :wściekła/y:

złość piękności szkodzi,mnie agresor przeszedł,nawet hormony nie pomogły bym chciała kogoś zabić bo jak zobaczyłam wynik bety hcg to złagodniałam momentalnie :-)

Karola nie kluccie sie. Nie ma czasu na klutnie.
wrzuce zdjecie na dniach albo na 20 t ;-)
Tylko sie nie przestraszcie bo wielki jak na koniec ciazy hehe.
Ja do tej pory mam duzo sluzu , czasem jakby plodny, przezroczysty hehe. Ale ogolnie mam go wiecej niz z chlopcami.

Mam niestety zle wiesci. Tilli od 10 w szpitalu :-( znowu podlaczona do kroplowki, bo skurcze przyszly :/:/
Ktoplowka pomogla I nie jest juz zle...
Na pewno do jutra zostanie. Biedna sie meczy, ale lepiej zeby wsztrzymywali porod ile sie da, nawet jak bedzie musiala zostac w szpitalu. Trzymajcie kciuki za nia by w koncu wykryli co jest powodem skurczy.

jeśli nie miała takich problemów w poprzednich ciążach to może jest coś nie tak skoro organizm broni się,może to sprawa tego że organizm tili jest przeciążony a natura działa tak by mu ulżyć...
Karola tosz ja w ciąży jade na wakacje, wiec mam nadzieje się da, chociaż jestem pelna obaw :baffled:,

O biedna Tili, powinna chyba jak najdłużej w szpitalu zostać skoro ma skurcze :-(
jezu jak mnie leb napieprza, jak ja nie lubie jak mnie kilkiudniowy bol lba chwyta :crazy:

a próbowałaś inhalacji z rumianku ? micha,ręcznik,gorąca woda i rumianek-3 torebki najlepiej.Mnie ból głowy dorwał w ciąży i to mi trochę ciśnienie wyrównało w głowie,albo jeszcze możesz włożyć nogi do gorącej wody a na głowę bardzo zimny okład,może być okład z lodem,co prawda bardzo naturalne sposoby ale i mogą się wydawać mało skuteczne ale skoro by miały chociaż 20% pomóc...albo dam Ci przepis na to by migren nie mieć,póki co nie mam ataków migreny a czasowe delikatne pobolewanie które nie przeszkadza w funkcjonowaniu,a więc:
zakazane produkty:
-orzechy (dozwolone migdały)
-czekolada czy to ciemna czy to mleczna
-produkty mleczne ale to ich nie spożywasz ze względu na nietolerancję
U mnie to pomogło,jeśli masz ochotę na coś mlecznego to budyń sojowy-smaczny (najlepiej alpro soya,bo przetestowałam,Kuba je ciągle je i sama czasami podjem bo w ciąży trzymam się twardo diety)

Ostatnia edycja:
Krowko wiadomosc od tilli
Wstalam w swietnym humorze, troszke bolu ale znosny, a potem jak Wstalam z lozka jak mnie lupnelo to ledwo chodzic moglam...i zobaczylam ze ciekne wiec teraz mam zajebiscie wielka podpaske i bedziemy na tej (!!!!!!) Podstawie sprawdzac Czy nie ciekna mi wody....kurde noooooo

Pisala mi ze ma jadzieje ze popuscila i chyba tak bylo bo pozniej juz nic o tym nie pisala. Tylko ze z jakas laska miala wymiane zdan. Przyczepila sie ze przez obcokrajowcow jej maz nie moze sobie pracy znalesc itd...i zla byla ze Tilli robia wiecej badan niz tej lascw, a ona w 24 t.

Jutro rano sie do niej odezwe bo dzis juz pozno i dam znac.

Hej Niunie :) jestem w domku jupiiiii!!! i nie zamierzam wracac:sorry:
a na powaznie to mam stwierdzona nadwrazliwa macice, wszystkie badania super
generalnie skurcze u mnie moze wywolac wszystko - byle.. gowno:baffled:

moge lezec i muchy odganiac
i musze juz miec przyszykowana torbe
chodze z tykajaca bomba

wiec mamusia jest u mnie i opieprza mnie co chwile i moge tylko do toalety isc :tak:

ale ogolnie psychicznie czuje sie super! juz nie panikuje, usmiecham sie i ciesze sie kazdym dniem z brzuszkiem i tym ze jestem w domku

mam nadzieje, ze moje nastawienie i ostroznosc doprowadza mnie do minimum 35tyg :-D

nadrobie was jutro :*

o Akuku - pisalysmy chyba w tym samym momencie ;-) dzownilam do ciebie ale poczta byla;-)
a z wodami jedyne co zrobiono to pobrano mi wymaz ze srodka i powiedzieli ze sie odezwa - ale watpia ze to wody, bardziej prawdopodobne ze jak wstalam to mialam ogromny nacisk na pecherz:zawstydzona/y: no coz.. zdarza sie najlepszym nie???
lol

a kazdym badz razie w przyszlym tyg mam az dwie wizyty i pozniej za 2 tyg kolejna i tak sobie beda dzwonic do mnie i sprawdzac czy ok

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry