• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

pam- gdzies musialalm ominac twoj post ale widze ze chyba masz/mialas problemy ze swoim chlopakiem - dobrze ze sie zdecydowal na gadke i bedzie sie staral naprawiac co tam popsute aby bylo wam lepiej ! oby byl niezlomny w swoich decyzjach a co do tsh tez slyszalam ze ma byc 1 to najlepiej, ja mam chyba 2 i biore witaminki z jodem mi sie wydaje ze mi bardzo pomogly bo ja ogolnie problem z tarczyca moim zdaniem mam tylko tutaj nigdy tego nie stwierdzili sama chyba sie zaleczylam wlasnie suplementami
a te witaminki z jodem to od lekarza tak? Bo ja bym sobie cos kupila bo watpie zeby mi lekarz tutaj dal cokolwiek bo bedzie w normach i dla niech bedzie spoko =/

reklama
anabelka- wiesz co ja nigdy nie mialam problemow z brzuchem bo jestem dosc wysoka i mialam zawsze niedowage wiec i brzuch mialam naturalnie plaski :), robilam czasem jakies cwiczenia ale wiesz niemusze sie mordowac itd. zeby miec jakis efekt bo mi nie bylo to nie wiadomo jak potrzebne jestem 'sucharem' z natury po tatusiu :-D, a teraz chyba powiekszona macica plus obzarstwo = balonik hahahhah ;)), na tylku tez nie siedze wiec mysle ze bedzie gut :)

domi- ale masz fajnie to to juz prenatalne bedzie chyba co :)?, ja tez mam nadzieje najpozniej do 5-10 lutego zobaczyc moja 'kaczuszke' hehe - ty wiesz co mam straszna ochote na lody od jakiegos czasu ale nie wiem sama na jakie :-D:szok: myslalam moze o jakims sorbecie albo co ze wzgledu na moje zeby ;/ zeby az tak slodkiego nie pchac bo musze je oszczedzic - jedno jest pewne zjadla bym cos dobrego:-D hahahah

pam- nie to byly witaminki ze sklepu z suplementami i odzywkami nie od lekarza - specjalne dla kobiet juz tutaj kiedys pisalam - bralam je z 8 miesiecy przed zajsciem w ciaze nazywaja sie 'opti-women' kupisz je w irlandii , a co do tego co biore teraz to przez ciaze przestalam brac opti women bo tam pisze zeby skonsultowac z lekarzem a ja wole brac typowe ciazowe witaminki i kupilam sobie feminatal i biore :)

anabelka- wiesz co ja nigdy nie mialam problemow z brzuchem bo jestem dosc wysoka i mialam zawsze niedowage wiec i brzuch mialam naturalnie plaski :), robilam czasem jakies cwiczenia ale wiesz niemusze sie mordowac itd. zeby miec jakis efekt bo mi nie bylo to nie domi-

ale to ładnie ujełas :-) no ja też mam naturalnie płaski :-)
a jak długie cykle masz ?
ja w ciąży robiłam tyle na ile mi ciąża pozwalała ale skoro jesteś szczuplutka to hmm uważaj z tym co jesz :-) ja przytyłam 21,5 kg a mój klocek miał 4,200-oczywiście nie dało rady urodzić go naturalnie bo nie wstawiał się w kanał rodny :-) w kolejnej ciąży będę uważała na to co jem :-)

Ostatnia edycja:
Pam jestem pod wrazeniem tego co sie wydarzylo u Was- mam nadzieje ze facet teraz sie wezmie do czynow- ale moim zdaniem zrobil gigantyczny krok!! z takim nastawieniem nie ma innego wyjscia UDA SIE WSZYSTKO ODBUDOWAĆ!!!! jestem z Niego dumna:D

CIĘŻARÓWECZKI nasze rosnijcie ile trzeba!!!! i pokazujcie nam swoje brzuszki od czasu do czasu:*

Ja w pierwszej ciąży przytyłam - uwaga 7 kg...i w dzien porodu wazylam 60 kg...mam 170 cm wzrostu- wygladalam jak dziecko z etiopii- dosłownie..... mała uraodziła się za to całkiem spora 3300 wagi 60 cm długosci....a brzucha ciązowego dostałam w 8 miesiacu ciazy- do konca 7 byłam praktycznie płaska na brzuszku jak deska- nic widac nie bylo- i wszyscy sie bardzo dziwili jak urodzilam bo nikt mnie nie widzial w ciazy! :P a ja sie wcale nie ukrywałam:D

Miciurka - tak, już genetyczne, równo 12 tygodni wtedy u mnie będzie:-)

A co do wagi i tycia w ciąży to na to zupełnie nie ma reguły i to czy ktoś jest szczupły czy nie też nie ma raczej związku z tym ile przytyje. Ja też jestem raczej szczupła i nie muszę uważać na to co jem. W ciąży przytyłam 12 kg jedząc wszystko na co mam ochotę w ogromnych ilościach :-D A wszyscy mnie straszyli jak to trzeba uważać, że przemiana materii zupełnie inna i że to już nie wraca potem do normy. Młody urodził się z wagą 4 kilo, a ja niecałe 3 miesiące po porodzie miałam 15 kilo mniej (u mnie to już źle wtedy wyglądało). Więc teraz puki co się nie przejmuję, jak w którymś momencie zauważę, że waga za bardzo rośnie to może wtedy trochę przystopuję z jedzeniem ale nie obiecuję:-p No bo kiedy mamy się bezkarnie objadać jak nie w ciąży?:-D

Die - 60 kg przy 170 w 9 miesiącu? O matko:szok: Chociaż moja siostra w dniu porodu ważyła 54 chyba :-p Tylko ona ma niewiele ponad 160

reklama
domi87 jak ja bym tak chciala z ta waga:szok: ja normalnie przybieralam do 6 miesiaaca a potem ruszlylo z kopyta i na koniec wyszlo 30kg na +:szok: zrzucilam 20 zostalo jeszcze 10:zawstydzona/y::-(

die perle dzieki normalnie z nieba mi spadlas bo ja mam juz o nia nerwice zaawansowana:wściekła/y: a nie wiesz gdzie ja moge znalesc ten przepis?? przydalby mi sie zeby sobie wydrukowac:tak:

Ja odebralam cytologie wyszla ok ale mam stan zapalny boje sie ze jak nie podlecze to w tym mniesiacu nici wyjda z dzidziusia... dopiero moze w lutym bo mama mi przywiezie te leki tzn globulki:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry