• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

hej Niunie
szybko z ranca poki mam 5 min informuje, iz test pokazal wynik negatywny:sorry:
takze wszystko juz jasne
max 3 dni i @ powinien zawitac:tak:

takze ja na razie odpadam to czasu nieokreslonego :*

pozdrawiam goraco w ten piekny zimowy dzien:-D

Ostatnia edycja:
reklama
heyy kobitki melduje sie chyba pierwsza;) dalej przeziębiona całe dnie w domu juz do głowy dostaje bo mam takiego lenia w doopie że szkoda gadac jak nigdy w życiu nie miałam takiego stanu żeby tylko leżeć i spac ehhhh czas sie poruszac troche bo zwariuje. Non stop mnie korci do jedzenia jak juz zrobie to mi nie smakuje kurcze ehh i tak w kółko macieju.

Kasoku
podczytując Cie proponuje iść jak najpredzej na posiew bo moja kumpela straciła 4 ciążę mając 25 lat juz sie całkowicie poddała jak nasza gin posłała ją do innego lekarza ten ją dał na posiew i wyszło że ma jakiegos grzyba w pochwie który blokował owujacje i jajeczko by zapłodniało po miesiecznej kuracji zaszał od razu w ciąże. Dodam że nasza gin próbowała wszystkiego ale nie udało jej sie wykryć to że ma jakiegoś grzyba troszke dziwne ale jak każdy jest człowiekiem tylko i jakies błędy popełna ale wszystko dobrze sie skonczyło i ma jak ona to nazywa ADHD'dowca w domu hehehehe

Kurcze tak patrze na te wasze pociechy to ąz mi sie łęzka kręci że tak zwlekałam z tym dzidziusiem mam 28 lat w marcu i jeszcze ani jednego dzieciaczka troszke przykre ale prawqdziwe bo ja nie chciałam mieć z byle kim bobasia czekałam cały czas na tego jedynego teraz go znalazłam to ten ma zaś opory ehhh i bądz tu mądry człowieku.....

Dzien dobry - witam sie z rana i ja

poogladalam Wasze dzieciaczki no boskie są! moja tutaj zdecydowanie najstarsza- a ja juz chyba zapomnialam jak to jest z takim maluszkiem- zazdroszcze WAM!

Wczoraj byłam u kolezanki posiedziec z jej synkami (2 i 4 latka) bo mąż ją zaprosił do teatru na jezioro łabedzie na balet- bo ostatnio ja byłam z Oliwia( chodzimy zawsze jak do Hannoveru zawita sławetny Boshoi Ballet-moja mała jest baletnicą wiec sie rozumie samo przez sie) i jej strasznie polecalam-i teraz poszla ona:) do domu wrocilam o 24 dopiero...umeczona,,,ale maz czekal ponętnie to jeszcze sie pomęczyłam do 1 w nocy :D i dzis rano sie obudzilam jaks taka jakby mnie ktos cała noc masował i nacieral- no cudnie sie dzis czuje:)

Temperature mam dalje na mniej wiecej stalym poziomie i czekam sobie do owulki...mysle zeby od 22 zaczac robic testy owu....
Dostałam wczoraj fajną ksiązkę- kinderwunsch- czyli wszytko o staraniach, od metod naturalnych , przez diete, preparaty witaminowe, zioła, joge , akupunkture po rozwiązania medycyny nowoczesnej...a skonczywszy na adopcji:) no tak czy siak jak wyczytam cos nowego- jakies witaminkii inne domowe cuda na polepszenie szans to sie podziele:)

Witam z rana....

Jak obiecalam wczoraj to wklejam malego.. Kopia ABCD0013.jpg mam 1 dzien
DSC02806.jpgmam tydzien..
DSC02974.jpgDSC03581.jpg4 miesiace
_C257032.jpgi terazniejsze ze swiat

Maciur-ka rób sobie fotki brzucha co miesiąc,zobaczysz potem jaką to fajną pamiątką będzie,ja mam zdjęcia z całej ciąży i przyznam że od 36 brzuch mnie przerażał :-) gigant.

Dziewczyny ogłaszam że teraz oczekuję okresu lub ciąży :-) temperaturka pięknie mi rośnie,śluz zrobił się lepki i mleczny,wygląda na to że miałam ładną owulację...w poprzednim cyklu pobolewał mnie ciągle jajnik-byćmoże pęcherzyk nie chciał pęknąć,teraz jest ok

Tylko mam problem z wyliczeniem dnia w którym miałby się pojawić okres bo ovu zaznaczył mi w dniu poprzedzającym skok ponad linię podstawową...miewałam spadki temperatury przed samym skokiem,teraz miałam tak że być może z zakłóconej temperatury mi opadła na tem poniżej podstawowej a potem powoli zaczęła rosnąć,ja liczę od 14 stycznia,nie sugerowałam się śluzem więc teraz mam problem,13 miałam pozostałość nasienia i to mi troche zakłóciło obserwacje śluzu

Ostatnia edycja:
reklama
co dzis wyczytałam- ZIOŁA WSPOMAGAJĄCE PŁODNOŚĆ

Tak więc w kolejności przypadkowej (tłumaczyłam sama z niemieckiego na nasze:)

1. Niepokalanek Mnisi - hamuje działanie prolaktyny (hormonu, który zapobiega owulacji), stymuluje owulację. Zażywa się go około 3 miesięcy, potem następuje przerwa. (Wyniki badań klinicznych potwierdzają skuteczność niepokalanka mnisiego w podnoszeniu płodności i leczeniu zaburzeń związanych z niepłodnością. W trakcie jednego z badań 67 kobietom z problemami dotyczącymi płodności i owulacji podawano preparat ziołowy na bazie niepokalanka mnisiego. Okazuje się, że u pacjentek tych znacznie poprawił się poziom progesteronu w fazie lutealnej, pojawiła się wcześniejsza owulacja, a 38 kobiet zaszło w ciążę.)

2. Żeń-szeń syberyjski -wpływa pozytywnie na poziom hormonów rozrodczych, tonizuje mięśnie macicy, wspiera poprawnie funkcjonowanie macicy.

3. DZIĘGIEL CHIŃSKI: stosowany w wielu kobiecych dolegliwościach: suchości pochwy, zaniku miesiączki, łagodzi objawy PMS-u i menopauzy, wzmaga płodność.

4. KONICZYNA CZERWONA: pobudza produkcję estrogenu, alkalizuje środowisko pochwy, dzięki czemu plemniki mogą dłużej przeżyć

5.RECJA GŁADKA: zawiera dużo saponin, stymuluje więc układ hormonalny (m.in. wywołuje miesiączkę u kobiet z zanikiem miesiączki). Może być stosowany u kobiet z wysokim poziomem testosteronu, a niskim estrogenu- np. przy zespole policystycznych jajników.

6.PLUSKWICA GRONIASTA (boska nazwa :P): stosowana od wieków w leczeniu niepłodności. Można ją stosować w leczeniu wielu kobiecych dolegliwości, m.in. menopauzy. Izoflawony stymulują jajniki do produkcji jajeczek.

7. POCHRZYN WŁOCHATY ( kolejna boska nazwa) : ma działanie antykoncepcyjne, jeśli przyjmuje się ją tak jak wszystkie powyższe zioła – w pierwszej fazie cyklu. Stosowana jednak w drugiej fazie cyklu, zapobiega wczesnym poronieniom

8.SERDECZNIK POSPOLITY: wzmacnia ścianki macicy, a tym samym zmniejsza ryzyko poronienia

9. KALINA KORALOWA: wzmacnia mięśnie macicy, zalecana dla kobiet,które już poroniły

10.WIESIOŁEK: olej z wiesiołka pływa pozytywnie na produkcję śluzu, tym samym ułatwia zagnieżdżenie zapłodnionej komórki jajowej. Ważne: należy go brać od miesiączki do wystąpienia owulacji, potem może przyczynić się do skurczów i poronienia. Zaleca się spożywać około 6 kapsułek na dzień w podzielonych dawkach

11.SIEMIĘ LNIANE:
olej lub zmielone nasiona. Również wpływają na produkcję śluzu.

12. WITAMINA A: pozytywnie wpływa na stan błon śluzowych, pośrednio więc może pomagać w produkcji śluzu

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry