• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

wczoraj było koloru krwi a dziś cały dzień jest brązowe... :-(

a to ma jakieś konkretne znaczenie?

wydaje mi się że ma,bo brązowe może być przy długich cyklach,ja to u siebie nazywam odczopowaniem bo nie wiem jak inaczej,pojawia mi się to przed pojawieniem śluzu płodnego czyli po otwarciu się szyjki,może wywołuje to jakieś skurcze a tym samym czop wypływa który tak długo zatykał szyjkę,a krew hmm jakby macica się obkurczała...badałaś kiedyś hormony ?

reklama
anabelka jakie hormony masz na myśli? jeśli tabletki antykoncepcyjne to owszem, brałam 8 lat.

ja mam to plamienie ok 17-20 dc a potem długo długo nie przychodzi @, aż musi być wywoływana koło 45-50 dc.

Dzien doberek moje kochane:)

u mnie narazie skosku nie bylo- zatem owulka jutro lub dzis:) odczuwam mega libido, po raz pierwszy kłocie w jajniku, lekki bol plecow! masakra- czyzby castangus działał????
no tak czy siak serduszkujemy- ale o dziwo zupelnie niepodgrafik- bo mam takie libiod a i wydzielam chyba jakies feromony bo mąż szaleje:P mam dzis zakwasy:D ale za to spalo sie cudnownie:)

Co do badan hormonalnych- ja zamierzam(jesli sie nie uda) zaczac z badaniami wedlug planu od mojej ginki czyli
1. nasienie- spermogram

2.moje hormony- LH, FSH, PRL (prolaktyna), estradiol, TSH, testosteron i progesteron

3. badanie droznosci jajowodow HSG

4. Monitoring cyklu

5. jesli nie znajdziemy przyczyny- bedziemy robic dokladniejsze badania hormonalne-czy nie mam uczulenia na spermiki meza, sprawdzenie czy nie mam przeciwcial przeciwzarodkowych, czy sluz nie ejst wrogi- i takie tam

takli plan ustalilam z moja ginką na ostatniej wizycie- aczkolwiek ona uwaza ze nie dojdzie do tego :) no to ja tez:P

z tym plamieniem miedzymiesiaczkowym Karola z tego co ja wiem to po pierwsze moze byc naprawde palmienie owulacyjne bo jest u Ciebie cykliczne, ale moze to byc inna przyczyna np. nadżerka?- sprawdzałaś czy nie masz??, moga to byc tez jakies polipy- to tez trzeba koniecznie sprawdzic, moze byc przerost blony sluzowej macicy, ale tez jak sie stosuje tabletki antykoncepcyjne to u nkiektorych kobiet takie palmieniejest normą...no i co najwazniejsze to zbadaj poziom estrogenow- bo plamienia moga byc spowodowane jego znacznym obnizeniem.

A ja jestem zla bo po pierwsze zasnelam wczoraj bez przytulanek a oczywiscie dzieci z rana nie pozwola...zbyt nas rozpraszaja :-(
O ok.5 rano sasiadka nachlana wracala do domu I dzwonila na nasz donofon a pozniej trzaskala drzwiami :-( no maskara I nie moglam usnac wiec o 5.11 zmierzylam tempke I bylo 36.19 no I zasnelam.
O 6 zadzwonil budzik I mialam 36.48 (ta tempke zaznaczylam -ale nie wiem czy jest zaburzona )
Pozniej o8 zmierzylam I bylo 36.61 ahh no nic .

Ide zaraz torta robic.
I zla jesten bo to ostatni dzwonek na bejbika a tu dupka , licze na to ze przetrwaja te z przedwczoraj. Bo wychodzi na to ze wczoraj owu mialam.
bo wieczorem robilam test owu I wyszedl slabszy niz ten w poludnie.
Jeszcze dzisiaj zrobie.
No nic zobaczymy czy cus z tego wyjdzie...ahh znowu sie nakrecam ehh

Die ja tez mam wysokie libido ale co z tego jak.chodze senna ...
Ja nie wiem czy ten castangus mi tego nie powoduje... Normalnie przysnelam na kanapie na pol godzing o 18.30.a o 22.30 znowu poszlam spac. Ehh
I tak to ja nie wytrzymam noo...

Milego dnia.

Akuku- JAKI OSTATNI DZOWNEK??? test owulacyjny wskazuje pik LH na 12-36 godzin PRZED owulka!!!!! owulacja wystepuje wiec dzien, dwa lub trzy dni po pozytywnym tescie!!!! wiec do ROBOTY!!!!!!! :D
U Ciebie tempka narazie nie wskazuje na owulke- wiec jej nie bylo! wiec dzis i jutro - bzyku bzyku :) weeknd w koncu no! wspolny prysznic??? masaz???? niezasypiac tylko miziu miziu:D i jak to mówi moj mąż gra wstepna trwa cały dzien- wiec caly dzien sie podrywamy- tu sie calniemy, tam zamacamy, tu przycisniemy....az wieczorem ubrania w strzępy!!
dobra juz nic nie pisze bo mam mokro znowu:P

zrobilam sobie dzis znowu tets owu-bezposredniu po wypiciu herbatki- ale co tam- i o dziwo 2 czerwone krechy az krzycza A TESTOWA WYRAZNIEJSZA NAWET OD KONTROLNEJ- wczesniej mialam pozytywny wynik tylko jeden dzien- byc moze castangus jednak wszytkie hormony ładne w ryzach trzyma!!! :)

Ostatnia edycja:
Spokojnie- jeszcze dzis czas piękny jest- zreszta pomiar troszke zaburzony- wiec poczekamy na jeszcze 2 wysokie tempki i bedizmy wiedziec n a100% kiedy byla- a tymczasem- nic straconego
:)

reklama
Die masz racje bedziemy dzialac wiecxorkiem...
Tort sie chlodzi mam nadzieje ze sie nie rozwali :-P
Jeszcze ozdobic bede musiala :-)

Ide posprzatac troszku.

Dzwonila do mnie baba z pracy I nm powiedziala ze mam przyjsc an spotkanie w poniedzialek I podjac decyzje co chcr.zrobic... Czy pracowac czy nie... No ale ja chce.. Ehh wszystko mnie wkurza.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry