reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

krowka
kochana bo te dwa latka i dalej to taki fajny wiek :) dziecko odkrywa wszystko mówi przekręca wyraża emocje i mówi kocham :) a co do wołania to mój wczoraj wołał do mnie emilka, emilka :P ale bez mamy :-D

reklama
Mississ- on już wszystko mówi, normalnie w szoku jestem. Co dzień mnie zaskakuje nowymi wyrazami. Oczywiście nie wszystkie są dokładne np. baska to kiełbaska czy buszko- jabłuszko :D Ale to takie słodkie hehe. Jaśki to fajne chłopaki!!!!! Cieszę się, ze dogadałaś się z mężem. oby jak najmniej było u Was nieporozumień!

oh jak sie ciesze, zescie sie odezwaly!!!!!!!!! :-D:-D:-D

Die - spij ile mozesz, organizm teraz potrzebuje sporo odpoczynku:tak:

dziekuje wszystkim za gratulacje odnosnie Piotuli :*

Emalia hehe LOL:szok::-D ty sobie takich rzeczy nie wybrazaj, nie moge hehe :D:D

a Mamolinka corcie bedzie miec!!! wow! musze sie do niej odezwac:-D:-D super, pamietam, ze chciala druga corcie:tak::tak:

Krowko - az mi lzy stanely w oczach z ogromu tej Twojej milosci:tak: Jasio to prawdziwy szczeciarz:tak:
i Wszystkiego Najepszego na jutro dla tego kochanego 2-latka:-D

Missiiss - w UK masz wyznaczone godziny przedszkola, nie mozesz dawac na 3-4
albo dajesz na 2.5 albo na 6 albo na 10
masz sesje poranna od 8.00-8.45
pozniej jest refundowana od 8.45/9.00 do 12.00 albo 12.30/13.00 - 15.00
od 15.00 do 18.00 - najdrozsza
opcje od 8-18 (odbierasz kiedy chcesz ale placisz za wszystko)
opcja od 8.45 do 18 (te bedzie miec Piotrula)
opcja od 8.45 do 12.00 - darmo
opcja od 12.30 do 15.00 - darmo
opcja od 8.45 do 15.00 - placisz tylko za pol
opcja od 12.30 - 18.00 - placisz za popoludnie

dziewczyny, trzymajcie jutro za mnie kciuki pliiiizzzzzzz
u mnie test owu teraz juz jest negatywny:szok:
szyjka juz powoli sie zamyka sluzem nieplodnym
:-D

zycze wszystkim cudownej nocy :*

Tilli u nas inaczej z przddszolem jest tzn.
9.00-11.30 darmo
12.15-14.45 darmo
Moge dac od 8 do obojetnie jakiej godziny z tym ze mam darmowe 2,5 godziny a reszte place.
Jak daje na 8 to musze zaplacic za sniadanie.
Jak zostawiam na dluzej to place za lunch.
Ale np. Alex zaczyna o 9 I jest do 14.30 ale darmowe ma do 11.30 no I moze byc nawet do 12.30 bo ja place za godzine a nie za sesje :-)
Wiec u was jednak inaczej jest :-)
Gardlo mnie boli :-( buu

kurcze ale dziwnie :-) to w polsce inacze w sumie za wszystko się płaci ale nie ważne o której się dziecko przyprowadzi :) no ale się będziemy dostosowywać w zależności od tego jak będziemy pracować :)

tilli
kciuki trzymam !!!!! więc teraz wielkie odliczanie :-)

akuku
mnie też gardło boli i dlatego lody właśnie jem :-D

krowka
moj tez nawija bardzo dużo :) a najlepiej mi się podoba jakna cukierki mówi -> CIULAKI :-D daj CIULAKA !!:-D

Tilli u nas inaczej z przddszolem jest tzn.
9.00-11.30 darmo
12.15-14.45 darmo
Moge dac od 8 do obojetnie jakiej godziny z tym ze mam darmowe 2,5 godziny a reszte place.
Jak daje na 8 to musze zaplacic za sniadanie.
Jak zostawiam na dluzej to place za lunch.
Ale np. Alex zaczyna o 9 I jest do 14.30 ale darmowe ma do 11.30 no I moze byc nawet do 12.30 bo ja place za godzine a nie za sesje :-)
Wiec u was jednak inaczej jest :-)
Gardlo mnie boli :-( buu

no to przeciez to napisalam ;-) :-p
oczywiscie to od 8-18 to jest z uwzglednieniem darmowej sesji
o 8.45 sie przyprowadza dziecko o 9.00 zaczynaja sesje( no to zakonczenie secji to sie waha od przedszkola do przedszkola , ogolnie jest 15h darmowych w tyg wiec wychodzi 3h na dzien .. nie 2.5 godziny
no widzisz u was za godzny a u nas za sesje
a przyprowadzanie dziecka i odbieranie ma znaczenie bo oni maja ustalony program
i nie powinno sie zabierac dziecka podczas sesji
po 1 burzy to program
po 2 drazni inne dzieci bo jest czas kiedy rodzice obieraja dzieci wszyscy razem

po 15 jest obojetne kiedy zabierzesz bo to jest czas zabawy
oczywiscie ze sie placi za sniadanie i za obiad (ktory jest po 15)
luch przynosi sie w lunch box-ach albo placi za cieple na stolowce ( w zaleznosci od placowki)
a no i tyczy sie to tylko pre-school:)

a jak komus nie pasuje kolejnym rozwiazaniem jest zarejestrowana childminder ktora dostowuje sie do godzin ktore rodzic chce :)

DZIENDOBERECZEK:-D

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny

tili trzymam kciuki:-)

tili akuku ale macie dziwnie z tymi przedszkolami:eek: u nas normalnie od 8 -17 otwarte i tylko placi sie w zaleznosci od godzin:tak:ja np za 6 godzin od 8-14 place 65 euro.. a jakbym chciala godzine wiecej to od kazej juz +5 euro

A ja dzisiaj zaliczyla nbym 2 pawie po drodze do przedszkola rany cos okropnego:no: najpierw facvet kolo mnie przeszedl z fajka a potem zapach kawy w przedszkolu:sorry:

Musze jeszcze dzisiaj isc doniesc legitymacje do dentysty i kurde nie chce mi sie bo zimno jak cholera:-(

reklama
Tilli u nas sa grupy poranne popoludniowe I opocz tego after school club I stad odbierasz o ktorej chcesz :-)

Dobra ja sie tylko witam bo o 13 jade a musze jeszcze wlosy zafarbowac I takie tak rozne wiec do poniedzialku :-) .
No chyba ze na lotnisku bedzie internet.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry