reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

hello
tilli
no to owu tuż za rogiem :-) to tak życze udanego bzyku bzyku.

oj chyba będzie kilka fasolinek w marcu !! :tak: coś mam takie przeczucie ;-)

byłam dzisiaj u lekarki i zobaczyła że gardło ma czerwone i zakaszlał przy niej. wiec dostaliśmy leki i jak ne pomogą do piątku to antybiotyk mam mu dać. pisałam dzisiaj rano do mojego kiera który mnie zastępuje że chyba wezme jeszcze dwa dni urlopu jesli po wizycie sie okaże że jasiek ma zostać w domu. no i mi nicnie odpowiedział a między czasie dzwonił kilka razy w spr. klientów. przyjechałam do salonu full ludzi jak zwykle i pisze wniosek urlopowy jeszcze na dwa dni a ten do mnie co to ?? a ja mówie nie czytałeś smsów?? nie ... odpowiedział. To mu mówie że musze z jaśkiem zostać bo chory jest a ten do mnie z fochem ze nie mozesz, bo jutro od niego z salonu idzie dziewczyna na urlop i on musi być. To mu powiedziałam mam sobie l4 przynieść ?? czy z dzieckiem chorym do pracy pryjść?? póltora tygodnia za nim łaże żeby mi powiedział ile mam urlopu do wykorzystania myślicie że mi sprawdził?? tia... a na 7 miesięcy pracy minimum te 7 dni mam. i w tym 3 dni na rządanie... więc jeśłi mi każe przyjść powiem mu że to jest urlop na rządanie. Się zdenerwowałam, jakby zatrudnili dwie osobyw moim salonie to już by tego problemu nie było ale nie po co , tanim kosztem chcieli to mają. Sama mogłam im wypowiedziec umowe z dwutygodniowym wypowiedzeniem i wziąć urlop na 7 dni... ale nie jestem taka chamska. jeśli mi nie wypłaci nagrody za umowy to postrasze go sądem pracy za te lewe pieniądze które mi płaci bo nie chce większego podatku płacić i za to że na lewo opłaca pracownika który mi przyjdzie raz w tygodniu na 4 godziny pomóc ogranąć wysyłki do magazynu i archiwum. Jeszcze kilka rzeczy by się znalazło.... więc mam nadzieje że mnie do tego nie zmusi.... ale normalnie mam nerwa...

Jak się uda i wyjedziemy już cała rodzinką do uk to chciałabym zebyśmy z mem na zmiany pracowali a dziecko do przedszkola w między czasie na 5 godzinek dać akurat tak jak on będzie szedł do pracy a ja będe go odbierała i na zmiane. mam nadzieje że się uda dogadać... W ogóle praca u prywaciarza to jest masakra u nas... oszczedzaja ile się da a później się dziwią....

emalko
tak jade :) boje się jak cholera ale jade spróbować... :tak:

akuku karotka
ja wam dam uciekać nununu ;-) Akuku przeciez bez Ciebie to to forum nie bedzie długo istniało :-) kochana wracaj do nas szybciochem bo brakuje twoich postów :tak:

die-perle
miałam Ci pisać, nie wolno w ciaży kąpieli robić bo to grozi poronieniem i wczesnym porodem. ciepła woda bardzo a już gorąca to może skórcze macicy powodować więc błagam cię tylko prysznice ok ??:blink:

reklama
Missiiss - eh ten twoj szef to niezle ziolko
ale ty pisalas ze mu wypowiedzialas prace sms-em, myslisz ze przeczytal????

a co do przedszkola to Jas spokojnie znajdzie miejsce bo bedziesz musiala go wyslac na pelnoplatne - takich przyjmuja bez problemu
progi sie zaczynaja gdy dziecko osiaga 3.5 roku i ma isc do preschool (tam gdzie Piotrula idzie) bo duzo ludzi wysyla wlasnie na refundowane 2.5 godziny
mi na Piotrule spojrzeli od razu przychylnym okiem jak im powiedzialam ze na caly etat (czyli dla nich dodatkowa kasa)

Akuku nigdzie nie ucieka :D
rozmawialam z nia, po prostu jest u kolezanki :D
a juz sie przestraszylam
uzgodnilysmy ze ja musze zajsc zeby ona zaszla bo jej dzieci kazde chwile po moim hehe
wiec Akuku - dla Ciebie, mam nadzieje ze za chwile bede miec pozytywa aby pociagnac cie do nastepnego wagoniku :D

a my w biurze od 2 godzin robimy nic :D:D:D
za oknem pada snieg
siedzimy, nudzimy sie i jemy pomaranczowa czekolade hehe
no i kumpel wlasnie zapuscil piosenki swiateczne lol
bo taki klimat :D:D
za 10 min koniec pracy i do domu
a jutro juz czwartek!!!!

Ostatnia edycja:
kochane nie uciekam, ale szczerze nie mam już o czym pisać...mogłabym kopiować posty z poprzednich miesięcy by się nie wysilać :(
nic się nie zmienia jestem w czarnej doopie i tyle.

Tilli jak zajdziesz a mi się nie uda to w doopsko dostaniesz :P:P:P żartuje oczywiście :)
ciesze się z każdej z was jak wam się udaje :)
ale sama już popadam w lekka depresje którą chowam przed światem...

z m się nie mogę dogadać, od wczoraj nie rozmawiamy...jutro lecę do pl na ten ślub.
postaram się porobić chociaż trochę tych badan ..na 7 rano pojadę do laboratorium, mam nadzieje ze czegoś się dowiem.
mam zamiar kupić luteinę albo dupka i spróbować z nim tylko nie wiem jak i kiedy brać...

@ mi się kończy, potem znowu rozkręca :(
w ogóle tempki dziś nie zmierzyłam, zapomniałam o castangusie i innych tych całych dopalaczach...jak bym mogla to schowałabym się pod kołdrę i nie wychodziła.

Radość dnia to tekst Victorka na wszystko w przedszkolu mówi I want pipi hahaha
czyli ja chce siusiu ale jak np. ktoś mu coś zabiera to wystawia rękę przed siebie (pokazując stop) ale mówi I want pipi hahahaha

idę się spakować...

same widzicie nie mam po co zaglądać bo tylko smęcę wam tutaj i psuje dobre humory.
powinnam was wspierać :)
Tak więc dziewczynki gratuluje wszystkim ładnych skoków temperaturek, pozytywnych testów owu i życzę wszystkim aby cykl zakończył się z plusikiem na końcu :)

buzaiczki

Akuku - pojedz, zrob badania jesli bedziesz mogla:tak:
rozmawiaj z J. nie zacznynajcie sie od siebie oddalac bo to nie pomoze:no:
on tez na bank przezywa to, moze nie okazuje, moze mowi, ze uda sie nastepnym razem
ale na pewno widzi jak sie pograzasz a on nie daje rady dac ci pelnie szczescia
wcale nie jest powiedziane ze to twoja wina!

aha - i doczytalam sie jeszcze jednej rzeczy!!!
nie tylko kobieta powyzej 35 roku ma szybciej robione badania
kobieta ktorej partner ma powyzej 35 roku zycia tez sie na nie kwalifikuje, ha!
zbadaj to;-)

Kochane moje ja trzymam kciuki za owulujace !!! w ogole trzymam za was wszytkie kckiucki jestem tutaj z wami aly czas i czytam na bierząco!!!!!!

Missis- ja niby wiedziłąm ze nie wolno...ale ja tk lubie w wannie sie wylegiwac ...jeszcze w gorącej wodzie- no ale teraz wydaje mi sie że jednak te kąpiele miały coś wspólnego z tym "podplamianiem" moim bo tylko na drugi dzien po kąpieli mi się zdarzylo;/ takze obiecuje teraz tylko prysznic!!!!

znowu jestm spiąca o 20 godzinie mam takiego zmuła ze szok...w poniedziłek posżłam spac o 20:26 ;/ wczoraj ledwo na kursie wysiedzilam a jak wrocilam to jeszcze sie dobrze do poduszki nie przytulilam a juz jak lokomotywa zaciagałam...ide dziecku zagrzac kolacyjke na cielo:)

witam kobitki wybaczcie napewno wstawie focie ale jakos weny nie ma non stop śpie albo mi sie nie chce noszz takie uroki bycia w ciązy;-)
Die ostatnio smakora mi zrobiłas i dzisiaj tzn teraz wsunełam kalafora z bułką kurczeee pychota :-D:-D:-D wiem wiem że za późno na takie \jedzonko ale nie mogłam przy nim juz wysiedzieć

Kurcze a ja wczoraj sie wylegiwałam w wannie tez uwielbiam sie tak popluskać noo ale juz tez obiecuje tylko prysznic ;-) ale plamien żadnych nie mam więc mam nadzieje ze wszystko oki

Ja sie czułe jak niedźwiedź cos tam połakomię i spać :-D:-D

Jestem i ja. Dzisiaj wieczór TLC. AMisze i Boo boo :)
Tilusia- jak przeczytałam o twoim "zassaniu" to oplułam monitor. Oczami wyobraźni to widziałam. He he
Krówko- u Mamolinki wszystko dobrze. Już praktycznie połowa ciąży. I będzie miała drugą córeczkę :)
Karolka- nim się obejrzysz będzie owulka :)
Missi- podziwiam cię za ten wyjazd. Wierzę ,że Wam się uda.
Akuku- powinnaś dostąc w główkę za takie gadanie. Wcale nie smęcisz. Wszystkie pragniemu tu fasolki i dzielimy sie rozterkami. Po to ktoś założył to forum. Uda nam się w końcu, zobaczysz.
Die- znam ten ból. Ja w ostatniej ...też byłam bardzo senna. O 16-ej miałam zawsze kryzys. Jak się czujesz? Kiedy podglądasz fasolkę?
Limonka- rośnij zdrowo "niedzwiadku" :)

Oj dziewczyny, proszę nie ma co w depresję wpadać (Akuku do do Ciebie!).

Die- tylko prysznic, będziesz się pławić po porodzie...jeśli groszek Ci da tą możliwość hehe
Tili - zapomniałam napisać Gratulacji o przyjęciu Piotruli do przedszkola!
Emalia-dzięki za wieści:-)
Karola- za jutrzejszy lepszy dzień!

A ja właśnie obejrzałam sobie wystąpienie obecnego papieża. Sympatyczny się wydaje. Głowa mnie boli, ta pogoda mnie wykączy!!!! W weekend robimy urodzinki Jaśkowi, tzn tylko torcik i jakeieś ciacho. Dziś wypatrzył prezent od babci, nie było zmiłuj trzeba było dać bo płacz nie ziemski. Za to dwie godziny dziecka nie było:-). Jutro dokładnie o godzinie 12.35 Jaśko będzie obchodzi 2 urodzinki:-). Zleciało strasznie. Dziewczyny z dnia na dzień coraz bardziej go kocham, moje serce rozpiera duma że mam takiego syna!Dzis po drzemce z wypiekami na twarzy i z wielgaśnym uśmiechem powiedział do mnie wskazując palcem Mama Marta. Po czym się wytuliliśmy:-).

Miłego wieczoru!

reklama
Dziewuchy no to tylko prysznice od teraz trzymam was za słowo :tak: a co do spania ja też mega śpiąca chodziłamw tych pierwszych tygodniach ciąży :)

tilli
w sumie jak znajdziemy prace oboje i się dogadamy z m co do zmian i z szefostwem to będe go dawałą do przedszkola tylko na 3-4 godziny albo narazie w ogóle. żeby zaoszczędzić a jak sie nie uda dogadać to wtedy pójdzie bo nie będzie wyjścia. a co do wypowiedzenia pracy mojmu kierowi to przecytał bo pisałam z nim mailowo bo nawet nie zadzwonił w tej sprawie z reszta ja też nie zadzwoniłam. ale mi tam milowo odpowiada bo się nie stresowałam ;-) ale z tym dzisiaj to mnie mega wkurzył.

akuku
to dobrze jak zostajesz z nami :) nie gadaj że nie ma o czym pisać bo coś się znajdzie , zaraz dziewczyny wynajdą temat jakiś wesoły :tak: a co do lutki i dupka to nie kuszpisz go w polsce bez recepty :/ musi ci lekarz przepisać. ale myśle że może jak powiesz ze masz plamienia przed @ to ci przepisze na niewydolność ciałka bo pewnie tak pomyśli. w sumie wielu lekarzy w polsce daja leki w ciemno...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry